اردشیر روحی ماسوله در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه صنایع تبدیلی و جانبی بخش کشاورزی نقش مهمی در تولید ارزش افزوده و حتی رونق بازرگانی این بخش در استان دارد، افزود: گیلان استان کشاورزی است و محصولات تولیدی استان متاسفانه بصورت خام به فروش می رسد.
وی اظهارداشت: به فرض مثال گیلان سومین استان تولید کننده عسل در کشوراست و سالانه حدود چهار هزار تن عسل در استان تولید می شود اما از این عسل که می توان فرآورده های از قبیل ژل رویال، زهرزنبور، گرده گل، بره موم و غیره تولید کرد، بطور مستقیم به فروش می رسد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان گفت: توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی می تواند زمینه ساز تامین نیاز کشور به بسیاری از کالاهای اساسی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و رونق صادرات باشد.
وی افزود: نبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و بسته بندی مناسب در کنار مراکز تولید موجب شده است تا امکان بهره گیری از تمامی ظرفیتهای خدادادی در این بخش فراهم نبوده و بسیاری از تولید کنندگان از انگیزه کافی برای ادامه تولید و عرضه برخی محصولات کشاورزی برخوردار نباشند.
روحی ماسوله ادامه داد: ایجاد صنایع تکمیلی در جوار مراکز تولید محصولات کشاورزی راهکاری برای جلوگیری از زیان تولید کنندگان و فراهم کردن بستر مناسب برای صادرات این محصولات است.
وی همچنین با اعلام اینکه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در رونق تولید و بازاریابی کالاهای مختلف نقش اساسی ایفاء می کنند، گفت: توجه به این بخش از صنعت، علاوه بر نقش مؤثر در اشتغالزایی بیشتر و جلوگیری از مهاجرت تولید کنندگان به شهرها، می تواند زمینه ساز شکل گیری ارزش افزوده بیشتر در بخش های صنعت و کشاورزی باشد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان یادآورشد: توجه به رونق صنعت بسته بندی علاوه بر کاهش ضایعات و ایجاد اشتغال، می تواند با فراهم کردن زمینه های صادراتی، ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به ارمغان آورد.
نظر شما