به گزارش خبرنگار مهر، روز دهم تیرماه ساختمانی در منطقه سعادت آباد تهران به دلیل حاد بودن وضعیت ساختمان در ابتدای روند تخریب به صورت کامل فروریخت و 17 نفر از کارگرانی که مشغول این تخریب بودند در این سانحه جان سپردند.
خبر کوتاه بود اما داغی که بر کوهدشت لرستان رفت هنوز جان مادرانی را می سوزاند که غم از دست دادن جوانانشان را از یاد نبرده اند و این روزها می توان از چین و چروک های صورت پدران داغدار و گیس های سفید مادران جوان از دست داده عمق مصیبتی را که بر لرستان رفت را به خوبی دریافت.
لرستان داغدار و مبهوت حادثه ای در تهران
روز دوازدهم تیرماه سال 87 هنگامی که پیکر 17 جوان کوهدشتی در این شهرستان بر روی دست مردم تشییع شد لرستان مبهوت بود که چرا باید در حادثه ای که در صدها کیلومتر دورتر از لرستان اتفاق افتاده است شاهد مرگ 17 جوان کوهدشتی باشد.
ریزش ساختمان سعادت آباد و مرگ 17 جوان لرستانی
اما پاسخ این سوال اینگونه اذهان را نهیب می زند که اگر شرایط اشتغال این 17 نفر در لرستان مهیا بود و برای کار به تهران نمی آمدند شاید امروز خانواده ای که دو پسر جوانش را از دست داده و یا فامیلی که شش جوان پرپر شده از حادثه سعادت آباد دارد اینگونه در داغ عزیزانشان نمی سوختند.
آری؛ یکی از حوادثی که هر روز ذهنمان را درگیر می کند حادثه فرو ریختن ساختمانی در سعادت آباد تهران است که جمعی از جوانان جویای کار لرستان را به کام مرگ کشاند. حادثه ای که در تهران رخ داد ولی این لرستان بود که داغدار این مصیب عظیم شد.
اما مصیبت بزرگ مرگ این جوانان نیست بلکه معضلی به نام بیکاری است که جوانان لرستانی را برای پیدا کردن کار به دیگر استانها گسیل می کند در حالی که خاک پربرکت لرستان نان آور و روزی آور برای بیکارانی از استانهای دیگر کشور است.
حادثه سعادت آباد تهران مستندی واقعی از عمق بحران بیکاری در لرستان
به هر روی این روزها با مرور حادثه سعادت آباد نمی خواهیم از ساختمان سست این حادثه و از عدم نظارت بر روند ساخت و سازهای تهران بگوییم؛ می خواهیم به آسیب اجتماعی پس پرده این حادثه بپردازیم؛ آسیبی که در حادثه ای چون سعادت آباد 17 قربانی می گیرد که دست بر قضا همگی از بیکارترین استان کشور هستند.
این روزها مرور حادثه سعادت آباد برای لرستان تنها یادآور مصیبتی تلخ به نام سیل عظیم بیکاران لرستانی است که بخش زیادی از آنها برای یافتن کار آواره پایتخت و دیگر استانهای بزرگ کشور شده اند و هنوز برای این مصیبت چاره ای اندیشیده نشده است.
چهار سال پیش وقتی پیکر 17 جوان کوهدشتی که عمده آنها دانشجو بودند روی دست مردم این شهرستان تشییع شد نماینده مردم کوهدشت و رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس از ریشه های این حادثه سخن گفت و محروم ماندن منطقه کوهدشت و بیکاری را علل اصلی این حادثه تلخ نامید.
روایت حادثه ای در تهران و داغ دیدگانی در لرستان
حجت الاسلام علی شاهرخی با بیان اینکه حادثه سعادت آباد تهران مستندی واقعی از عمق بحران بیکاری در لرستان برای مسئولان است، گفت: لرستان سالهای سال است که مورد بی توجهی قرار گرفته است.
لرستان همچنان پیشتاز استانهای بیکار کشور
با این اوصاف از آن روز چهار سال می گذرد و همچنان لرستان پیشتاز جدول استانهای بیکار کشور است و در طول سالهای اخیر هنوز جای خود را به استان دیگری نداده است تا همچنان معضل اول لرستان بیکاری باشد.
این در حالیست که دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه سفر به لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متاسفانه بیکاری در برخی استانها به ویژه استانهای زاگرس نشین بالای 20 درصد است، اظهار داشت: این در حالیست که بیش از 20 سال است که نرخ بیکاری همچنان در این استانها بالاست.
محسن رضایی با نگران کننده ارزیابی کردن روند بیکاری در این استانها، بیان داشت: اینکه هنور نرخ بیکاری در این استانها بالاست یعنی باید کاری غیر از فعالیتهایی که در گذشته صورت گرفته انجام شود.
وی تصریح کرد: در صورتیکه برای این معضل چاره اندیشی نشود ممکن است تبعات این بیکاری تا یک قرن گریبان مردم را بگیرد و تبدیل به آسیب های اجتماعی و فرهنگی شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امسال با توجه به نامگذاری سال به نامه جهاد اقتصادی دولت باید روی این استانها یک حساب جداگانه ای باز کند، عنوان کرد: دولت باید تحت عنوان بودجه ویژه و محرومیت زدایی یک ردیف و حساب جداگانه ای برای این استانها در نظر بگیرد.
رضایی یادآور شد: دولت می تواند با اختصاص این اعتبار در این استانها سرمایه گذاری کند تا نرخ بیکاری در این استانها حداقل به حد متوسط کشور برسد.
حادثه سعادت آباد نباید به راحتی فراموش شود/ بیکاری همچنان قربانی می گیرد
به هر روی استان لرستان با دارا بودن قابلیتهای بی نظیر در حوزه آب، خاک، گردشگری، صنعت و انرژی همچنان در ردیف نخستین استانهای بیکار کشور قرار دارد، تا این قابلیت ها در حد بالقوه باقی بماند.
این در حالیست که مسئولان و متولیان امر با ارائه آمار مدعی کاهش نرخ بیکاری در لرستان هستند که این روند به گفته نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی برای مردم این استان قابل لمس نیست.
این سخنان در حالی مطرح می شود که به زعم مردم، مسئولان و کارشناسان اشتغال و بیکاری در حال حاضر یکی از مسائل جدی استان است و مطابق اظهار نظر کارشناسان امر بیکاری در هر جامعه ای آثاری دارد که در لرستان عمده این آثار در بخش های مختلف ملموس است.
به هر حال حادثه سعادت آباد و اعلام عزای عمومی برای مرگ 17جوان کوهدشتی در سال 87 نباید به این راحتی به فراموشی سپرده شود چرا که آنچه بر مردم این استان هر روز می گذرد مصیبتی است به نام بیکاری که هر روز قربانیانی خاموش می گیرد.
شاید مرور حادثه سعادت آباد تنها مرور مصیبت 17جوان تحصیل کرده کارگر کوهدشتی نیست بلکه مرور دردی است که هر روز جوانان لرستانی را خاموش و بی صدا به کام خود می کشد و گویا برای درمان آن درمانگری نیست.
نظر شما