به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس نتایج گزارش بررسی ویژگی های اقتصادی و جمعیتی سالمندان در 'ایران گذشته، حال و آینده' که از سوی مرکز آمار ایران انجام شده است، افزایش جمعیت سالمندان در مناطق روستایی کشور متفاوت از مناطق شهری بوده به طوری که این جمعیت از یک میلیون نفر در سال 55 به 1.8 میلیون نفر در سال 1375رسیده است.
نسبت سالمندان در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری است که علت آن مهاجرت جمعیت جوان روستایی به شهرها است.
پیش بینی جمعیت سالمند کشور نشان می دهد که در تمام استانهای کشور جمعیت سالمندان طی 15 سال پیش بینی (1400-1385 ) همواره روند افزایشی خواهد داشت.
پیش بینی جمعیت سالمند کشور نشان می دهد که در تمام استان های کشور جمعیت سالمندان طی 15 سال یعنی از سال 1385 تا 1400 همواره روندی افزایشی دارد.
جمعیت سالمندان مرد بین سال های 1385 تا 1390 در اکثر استان ها بیشتر از زنان سالمند بوده است اما در سال های 1390 تا 1400 تعداد زنان سالمند در تمام استان ها بیشتر از مردان سالمند خواهد بود که حاکی از زنانه شدن جمعیت سالمند در سال های آتی است.
روند سالخوردگی و نسبت جمعیت 65 ساله و بیشتر به کل جمعیت در سا لهای مختلف استانها به طور تقریبی الگوی یکسانی خواهند داشت و طبق تعریف سازمان ملل از جمعیت سالمند(هفت درصد و بیشتر ) در سال 1385 تنها در استان گیلان و خراسان جنوبی است که به سن سالخوردگی رسیده است. تعداد هفت استان از استانهای کشور در سالهای آتی به سن سالخوردگی(بیش از هفت درصد) خواهند رسید.
بر اساس نتایج آخرین سرشماری در کشور، هم اکنون 5.19درصد جمعیت کشور را افراد 65 سال به بالا تشکیل داده، این میزان برای مردان 5.38 و زنان 4.99 درصد است.
استان های گیلان با 7.30، خراسان جنوبی با 7.03 و مرکزی با 6.86 در مرتبه های اول تا سوم از نظر بیشترین تعداد جمعیت سالخورده قرار دارند.
استان سیستان و بلوچستان با 2.95 درصد دارای کمترین جمعیت سالخورده در کشور است.
بر اساس گزارش جمعیت برای سال 2010 میلادی،هم اکنون هشت درصد جمعیت جهان سالخورده هستند که این میزان در کشورهای در حال توسعه 6درصد و در کشورهای توسعه یافته 16درصد گزارش شده است.
همچنین امید به زندگی در جهان 69 سال،در کشورهای توسعه یافته 77 سال و در کشورهای در حال توسعه 67 سال است.
تغییر ساختار سنی جمعیت طی دهه های آینده در کشور عمیقتر خواهد شد به طوری که بر جمعیت سالخورده افزوده می شود و گریزی از آن نیست.
کشورهای توسعه یافته که هم اکنون بیش از 15 درصد از جمعیت آنها سالخورده است تدابیری برای این مهم اندیشیده اند و کمتر از نظر این نوع ساختار سنی دچار مشکل هستند اما جامعه جوان ایران می رود که این موضوع را در سالهای آتی تجربه کند و باید از همین امروز برای آن روز تمهیدات لازم را فر اهم کرد .
نظر شما