به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا رضازاده امروز در نشست خبری امروز خود با اشاره به افتتاح سد و نیروگاه کارون 4 در روزهای آینده گفت: علی رغم اینکه تا 50 سال قبل طراحی و اجرای بسیاری از سدهای ایران از سوی خارجی ها انجام می شد اما هم اکنون ایران جزو چند کشور اول دنیا در صنعت سدسازی است و در مجموع 754 سد در دست بهره برداری، مطالعه و اجرا دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: در اجرای طرحهای مختلف با توجه به تنوع و پیچیدگی صنعت سدسازی ایران توانسته طیف متنوعی از پروژه های سدسازی را در کشور به اجرا رساند که دامنه آن از سدهای خاکی، بتنی وزنی ، بتنی دوقطبی تا RCC که حاصل تجارب سالهای افتخارآمیز فعالیت مهندسان ایرانی است.
وی تصریح کرد: در این میان احداث سد و نیروگاه کارون 4 با 230 متر ارتفاع در یک ساختگاه پیچیده به عنوان بلندترین سد ایران از جمله این افتخارات است و هم اکنون که یک سال از آبگیری کارون 4 می گذرد 2 میلیارد متر مکعب آب پشت مخزن این سد جمع شده است.
رضازاده تصریح کرد: تا قبل از انقلاب مجموع ظرفیت برقابی در کشور 1780 مگاوات بوده که بعد از پیروزی انقلاب 1250 مگاوات دیگر نیز به ظرفیت برقابی های کشور اضافه شده است.
وی اظهار داشت: در طول دوره فعالیت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران 5 هزار و 520 مگاوات به بهره برداری رسیده، 6 هزار و 500 مگاوات در دست اجرا بوده و 16 تا 17 هزار مگاوات در دست مطالعه است این در حالی است که مجموع ظرفیت برقآبی ها در کشور 30 هزار مگاوات است.
این مقام مسئول در شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خاطر نشان کرد: در حال حاضر میزان برق تولیدی از برقآبی ها 43 میلیارد کیلووات ساعت برق بدون آلایندگی است که این عدد حکایت از ارزش و اهمیت احداث نیروگاههای برقآبی دارد.
رضازاده همچنین با اشاره به برگزاری جشن خودکفایی سدسازی فردا با حضور وزیر نیرو، خاطر نشان کرد: همچنین همزمان با برگزاری این جشن مراسم رسمی افتتاح سد و نیروگاه کارون 4 برگزار می شود.
وی در خصوص زمانبندی طرح سد و نیروگاه کارون 4 اظهار داشت: مطالعات مرحله اول این طرح در سال 74، مرحله دوم در سال 76، عملیات اجرایی انحراف آب در سال 76 ، آغاز بتن ریزی سد در سال 85 و عملیات ساخت نیروگاه کارون 4 در سال 80 شروع شد.
رضا زاده با بیان اینکه سد کارون 4 به عنوان بلندترین سد بتنی کشور فروردین 89 آبگیری شد خاطر نشان کرد: تمامی مراحل مطالعه، طراحی و اجرای این سد توسط متخصصان داخلی انجام شده و از این منظر در بین سایر پروژه های سدسازی کشور شاخص و حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: با آب ذخیره شده در مخزن سد و استفاده از 4 واحد نیروگاهی مجموعه سد و نیروگاه کارون 4 در اولین تابستان بهره برداری کامل خود حداکثر انرژی برقآبی را به شبکه سراسری تزریق می کند.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: سد 230 متری کارون 4 که بلندترین سد بتنی دوقطبی کشور محسوب می شود با هدف تنظیم آب رودخانه کارون به میزان 3.7 میلیارد متر مکعب در سال و نیروگاه هزار مگاواتی آن با هدف تولید انرژی برقابی به میزان 2 هزار و 107 گیگاوات ساعت ساخته شده است.
رضازاده خاطر نشان کرد: کل اعتبار مصوب کارون 4 معادل 12.8 هزار میلیارد ریال، مبلغ هزینه کرد تاکنون 9.7 هزار میلیارد ریال و اعتبار مانده مورد نیاز 3.1 هزار میلیارد ریال بوده، ضمن اینکه هزینه کل تملک این طرح حدود 110 میلیارد ریال است.
نظر شما