به گزارش خبرگزاری مهر، فرجالله سلحشور نویسنده و کارگردان گفت: وقتی ما امکانات آزمون و خطا و ارایه الگو مناسب را نداریم، برگزاری جشنواره با موضوعات دینی از جمله "میلاد سرخ" میتواند جوانان علاقمند و مستعد را در جهت ساخت آثار با رویکرد دینی و پاسداشت مقام امامان و معصومین (ع) یاری کند.
وی ادامه داد: این جشنواره همچنین شاید بتواند گوشزدی باشد که میتوان علاوه بر ساخت آثار سخیف و لودگی، آثار دینی و اسلامی هم ساخت و دوستان به این فکر بیافتند که برای ساخت آثار درخورتوجه با مضامین دینی و مذهبی جوانان مستعد و علاقمند را تربیت کنند و از تربیت هنرمند قرآنی غافل نمانند. هنرمندانی که به مسایل دینی و اعتقادی اشراف داشته باشند و درک درستی از دین داشته و بتوانند در آثارشان به خوبی به مخاطب منتقل کنند. اما این نکته را باید خاطر نشان کنم که گاهی برگزاری برخی از جشنوارهها تنها برای ارایه آمار و ارقام مسئولان جشنواره است و گاهی جشنوارهها بدون دقت آثاری را مورد تجلیل و تقدیر قرار میدهند که هیچ ارتباطی به موضوع جشنواره ندارد.
این کارگردان قرآنی درباره لزوم ساخت آثاری در جهت تحکیم و ترویج فرهنگی دینی در شرایط فعلی جامعه گفت: همیشه ظرف و مظروف باید با هم نسبت داشته باشند. من کماکان معتقدم که متاسفانه سینمای جمهوری اسلامی ایران یا اصولاً فیلمسازی در ایران هیچ سنخیتی با جمهوری اسلامی ندارد. دلیل این امر به ماهیت و ذات سینما برمیگردد که یک ماهیت الحادی است و از غرب آمده و مبنا و اصول آن در تمام دنیا گسترش یافته از جمله ایران. به عقیده من اکثر تولیدات ایران ماهیت غربی دارد و در جهت اهداف کمپانیهای هالیوودی و صهیونیستی است. تا زمانی که نتوانیم این صنعت را در خدمت ارزشها و اعتقادات دینی و مذهبی خود بکاربریم نمیتوانیم آن را مؤثر بدانیم. متاسفانه سینمای ما علیرغم همه انتظارات موجود، هنوز امامی و اسلامی نیست.
وی گفت: در تمام کشورهای دنیا علاوه بر ساخت سیل عظیمی از آثار که برخاسته از تبلیغات غرب است به صورت خودجوش انسانهای آزاد اندیش آثار مثبت و درخورتوجهی در راستای فطرت انسانی و الهی میسازند. در جمهوری اسلامی ما هرساله حدود 100 فیلم تولید میکنیم که از این میزان تنها دو یا سه فیلم (با اغماض) آثار ارزشمند و در راستای ارزشهای اسلامی هستند و این را نباید به حساب کلیت سینما گذاشت.
کارگردان "ایوب پیامبر" و "مردان آنجلس" گفت: ما سالیانه تحقیقات و پژوهشهای بسیاری در خصوص رفع مشکلات جسمانی مردم انجام میدهیم و تعداد زیادی از متخصصین و محققین در آزمایشگاههای متعدد فعالیت میکنند تا بتوانند برای دردهای جسمانی مردم در کشور داروها و روشهای درمانی مؤثر فراهم کنند اما چقدر برای التیام روح و روان افراد جامعه تلاش کردهایم؟ چقدر کار فرهنگی برای التیام زخمهای مردم صورت گرفته است؟ چقدر سرمایهگذاری (فارغ از نگاه تجاری) برای ساخت آثاری کردیم که بتوانند الگوسازی و ارایه طریق کنیم؟
وی به تاثیر زبان تصویر در میان مخاطبین اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز هنر تصویر زبان گویایی است که از طریق آن میتوان پیام را به مخاطب انتقال داد. فیلمسازان باید با استفاده از ارزشهای اسلامی و دینی بتوانند آثار درخور توجهی، تولید و با ارایه آن، مردم دنیا را به راه سعادت و نیکبختی رهنمون سازند. متاسفانه دولتمردان از مقوله هنر و تاثیرات آن غافلند و گاه به نظر میرسد تنها برای تضمین آراء آینده خود به سمت هنر مبتذل میروند و نه اصلاح جامعه!
نخستین جشنواره سینمایی "میلاد سرخ" همزمان با اعیاد شعبانیه و تولد امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) از 12 تا 15 تیرماه در استان اردبیل برگزار میشود.
نظر شما