۱۶ تیر ۱۳۹۰، ۱۰:۱۶

گزارش هفتگی مسلمانان جهان/

ممنوعیت ذبح حلال در هلند/ نگرانی زنان محجبه‌ نیوزیلند از آینده

ممنوعیت ذبح حلال در هلند/ نگرانی زنان محجبه‌ نیوزیلند از آینده

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: موافقت فدراسیون وزنه برداری با حجاب، نگرانی مسلمانان محجبه نیوزیلند از آینده شغلی، خشم مسلمانان هلند از ممنوعیت ذبح حلال، تأکید مسلمانان روسیه به افزایش سهمیه حج برخی اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در یک هفته گذشته است.

فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری با حجاب ورزشکاران موافقت کرد

شورای روابط اسلامی آمریکایی روز پنجشبه 9 تیر ماه از تصمیم فدراسیون بین المللی وزنه برداری برای اصلاح سیاستهای خود در رابطه با پوشش رقابت‎‌کنندگان و پوشش خاص زنان مسلمان استقبال کرد.

به دنبال مداخله شورای روابط اسلامی آمریکایی در پرونده وزنه بردار آمریکایی- پاکستانی که می خواست با پوشش حجاب ، بازوها و پاها در رقابتهای المپیک آمریکا حاضر شود فدراسیون بین المللی وزنه برداری با پوشش کامل بدن رقابت کنندگان موافقت کرد .

 هفته گذشته شورای روابط اسلامی آمریکایی طی یک بیانیه مطبوعاتی پیش نویس زبانی را که برای تغییر سیاست در پوشش ورزشکاران مورد نیاز است را به کمیته ملی المپیک آمریکا ارائه کرد تا آن را برای بحث و بررسی به فدراسیون بین المللی وزنه برداری ارائه کند.

 کمیته ملی المپیک آمریکا نیز توافق کرد از کمیته تکنیکی فدراسیون بین المللی وزنه برداری بخواهد سیاستی را که مانع حضور کلثوم عبدالله وزنه بردار 35 ساله مسلمان در رقابتها می شوند را به بحث بگذارد.

 در بیانیه ای که در مالزی منتشر شده دکتر توماس آجان رئیس فدراسیون بین المللی وزنه برداری گفت: وزنه برداری یک ورزش المپیکی برای تمام ورزشکاران است تا بتوانند بدون تبعیض برحسب نژاد، رنگ، دین، جنس، سن و یا ملیت براساس اصول و چارچوب المپیک و ارزشهای آن به رقابت بپردازند.

کارمند محجبه شرکت فروش لباس کالیفرنیایی را به تبعیض دینی متهم کرد

زن مسلمان و محجبه‌ای که تنها به علت نوع پوشش خود برطبق دستورات و تعالیم اسلامی از شغل خود در یک کمپانی فروش لباس کالیفرنیا اخراج شد دادخواستی را علیه این کمپانی به دادگاه ارائه کرد.

هانی خان دادخواست فدرال خود را در دادگاه منطقه ای آمریکا برای منطقه شمالی کالفیرنیا با حمایت شورای روابط اسلامی آمریکایی و مرکز قانون استخدام ارائه کرده است.

 براساس این قانون کمپانی فروش لباس " ابرکرامبی" به نقض حقوق مدنی هانی خان و تبعیض علیه وی براساس دین متهم شده است.

 خان اظهار داشته است که وقتی اکتبر سال 2009 برای اولین بار استخدام این کمپانی شد به وی گفته شده بود می تواند حجاب خود را تا زمانی که رنگ آن با رنگ پوشش رسمی کارکنان همخوانی داشته باشد حفظ کند، اما چهار ماه بعد برخی مدیران از وی خواستند حجاب خود را هنگام کار کردن بردارد و زمانی که خان این درخواست را رد کرد از کار معلق و در نهایت اخراج شد.

 کمیسیون فرصتهای شغلی مساوی آمریکا که در اقدامات حقوقی قبلی علیه این کمپانی شاکیان پرونده را حمایت کرده بود، در این پرونده نیز از هانی خان حمایت می کند.

زنان روبنده‌پوش استرالیا باید به خواست پلیس چهره خود را نمایان کنند

براساس حکم یک دادگاه استرالیایی زنان روبنده پوش استرالیا وقتی توسط پلیس متوقف می‌شوند باید صورت خود را به طور کامل به پلیس نشان دهند.

گرگ اسمیت دادستان کل نیوساوت ولز اظهار داشت: تمام شهروندان وظیفه دارند در صورت درخواست پلیس هویت خود را احراز کنند و این امر باید در قانون نیز منعکس شده باشد.

 وی افزود: قانون به جزئیات نپرداخته و ما با گذر زمان این جزئیات را به قانون اضافه می کنیم.

 وی همچنین گفت که می تواند هیاهوی عمومی را درباره پرونده های چون کارنیتا متیوز که حکم زندان و اتهام خود را  برای یک ادعا درباره نژادپرستی پلیس در دادگاه محلی با شکست رو به رو شد، درک کند.

 متیوز از مسلمانان محجبه ای است که از روبنده استفاده می کند، این امر به شکایت وی علیه پلیس به علت رفتار نژادپرستانه منتهی شد که در دادگاه با شکست رو به رو شد.

مسئله حجاب آینده شغلی زنان محجبه نیوزیلند را تهدید می‌کند

مناقشات اخیر برسر پوشش صورت در نیوزیلند زنان مسلمان را نسبت به این امر نگران کرده که این مناقشات ممکن است به چشم اندازیهای شغلی آنها در آینده صدمه بزند.

یکی از دانشجویان مسلمان دانشگاه ویکتوریا در این رابطه گفت: می دانم که پس از فارغ التحصیلی برای یافتن شغل به علت محجبه بودن با مشکلاتی رو به رو می شوم و حتی ممکن است به همین علت هیچ شغلی پیدا نکنم.

 به تازگی دو زن محجبه به علت نوع پوشش خود مجبور به پیدا شدن از اتوبوس شده اند. چندی پیش نیز یک دانشجوی محجبه وادار به پیاده شدن از اتوبوس شده است چرا که راننده به پوشش صورت وی اعتراض داشته و یک راننده دیگر از زن مسلمان خواسته روبنده را برداشته و سپس سوار اتوبوس شود.

 این اقدامات توسط جان کی نخست وزیر نیوزیلند که اظهار داشته بود مشکلی با پوشش صورت زنان ندارد مورد انتقاد قرار گرفته است. وی در جمع خبرنگاران گفته بود که این نوع پوشش بخشی از اعتقادات مردم است.

 شمیم شمس الدین دانشجوی مسلمان ویکتوریا نیز نسبت به این امر ابراز نگرانی کرد، این دانشجوی 23 ساله که در رقابتهای مدرک افتخاری ریاضیات شرکت می کند اعتقاد دارد یافتن شغل در آینده برای وی دشوار خواهد بود و علت اصلی آن محجبه بودن وی است.  این درحالی است که شمس الدین تأکید می کند طی دوره تحصیل خود با هیچ تبعیضی رو به رو نبوده است اما ممکن است مناقشات اخیر آینده شغلی وی را به خطر بیاندازد.

 براساس آمار سال 2006 حدود 36 هزار مسلمان در نیوزیلند زندگی می کنند.

خشم مسلمانان هلند از ممنوعیت ذبح دینی

پارلمان هلند روز سه شنبه 28 ژوئن (7 تیرماه) با پیشنهاد ممنوعیت ذبح دینی حیوانات موافقت کرد، این امر خشم مسلمانان هلند را درپی داشت که از این پس برای برطرف کردن نیازهای خود به گوشت حلال وارداتی اتکا خواهند کرد.

بسیاری از گروه های دینی که از گوشت ذبح شده براساس آداب دینی خود استفاده می کنند اعتقاد دارند که دولت با این اقدام نشان داده به آزادی دینی احترام نمی گذارد.

 پارلمان عوام هلند با 116 رأی در مقابل 30 رأی از پیشنهاد ممنوعیت ذبح دینی حیوانات در هلند حمایت کرد. این قانون تصریح می کند که احشام باید پیش از ذبح بی حس شوند که این امر برخلاف آداب ذبح اسلامی است .

 حزب حقوق حیوانات هلند که در پارلمان نیز کرسیهایی در اختیار دارد مدعی شده که ذبح دینی حیوانات، موجب درد غیر ضروری برای حیوان می شود.

 مارین تیمه رئیس حزب حقوق حیوانات ادعا کرد: آزادی دینی را نمی توان غیرمحدود تلقی کرد. برای ما آزادی دینی درجایی خاتمه می یابد که رنج حیوان یا انسان آغاز می شود.

 لایحه منع ذبح دینی پیش از آن که به قانون تصویب شود باید از سوی مجلس لردان مورد تصویب قرار گیرد.

 در این میان اقلیتهای دینی که از گوشت ذبح شده براساس اصول دینی استفاده می کنند ابراز نگرانی کرده اند که این ممنوعیت می تواند موجب شود سایر کشورها از این روند پیروی کنند. پیش از این لوگزامبورگ، نروژ، سوئد و سوئیس ذبح دینی را ممنوعی کرده اند.

 در سوئیس حتی برخی از گروه های حمایت از حقوانات پس از آن ممنوعیت این قانون خواستار منع واردات گوشت حلال شده اند.

 از 500 میلیون حیوانی که سالانه برای مصارف غذایی در هلند ذبح می شوند تنها 2/1 میلیون ذبح دینی می شوند.

 رهبران مسلمان هلند اعتقاد دارند این لایحه تنها با هدف به دست آورندن منافع سیاسی ارائه و تصویب شده و هیچ دلیل منطقی در پس لایحه وجود ندارد، این امر تنها یک تصمیم سیاسی است.

 محمد امام جماعت مسجد توحید در آمستردام گفت: معلوم نیست چه کسی از این جایگاه برخوردار است که مشخص کند آیا شیوه ذبح حیوانات خوب است یا بد. شیوه بی حسی حیوان پیش از ذبح نیز به هیچ عنوان خوب نیست چرا که موجب می شود این فرآیند طولانی تر شده و حیوان رنج بیشتری بکشد.

 براساس اظهارات امام جماعت مسجد توحید آمستردام، مسلمانان هلند که یک میلیون نفر از 16 میلیون جمعیت این کشور را تشکیل داده اند از این پس برای خوراک خود به گوشت وارداتی رو می آورند.

گدایان کوچک شهر مکه همچنان فعالیت می‌کنند

درحالی که در سالهای اخیر تعداد برجها و آسمان خراشهای شهر مکه روند رو به رشدی طی کرده و چهره شهر مکه را تغییر داده‌اند، گدایان کوچک و دورگردان کم سن و سال این شهر مقدس همچنان معضلی برای این شهر بوده و مقامات ناکامیهای خود را به والدین این کودکان نسبت می‌دهند.

 به بردگی کشاندن کودکان در شهر مکه همچنان ادامه دارد و والدینی که می خواهند با قربانی کردن کودکان بی گناه برای خود درآمدزایی کنند همچنان از پلیس فراری هستند.

 بلال عثمان کودک 10 ساله اهل نیجریه است که با والدینش در مدینه زندگی می کرد تا اینکه عمویش در فصل حج وی را به مکه برد تا گدایی کند. از وی خواسته شده بود از صبح تا پس از نماز عشا در داخل مسجدالحرام به گدایی بپردازد و در نهایت تمام مبلغ یک روز را که 45 تا 50 ریال سعودی می شد را به عمویش تحویل می داد.

 عثمان که توسط پلیس ضد تکدی‌گری عربستان دستگیر شده اظهار می دارد که پیشتر والدین خود را دوست داشت اما کنون از آنها بیزار است.

 ریان قاسم کودک 13 ساله بنگلادشی تباری است که اطراف مسجدالحرام دستفروشی می کرد، پس از آن که مادرش هرگونه آشنایی با وی را انکار کرد، مقامات درنظر دارند وی را به بنگلادش بازگرداند، این درحالی است که وی در عربستان متولد شده و در بنگلادش هیچ آشنایی ندارد.

 جایگاه های پمپ بنزین در بزرگراه ها، کنار چراغهای راهنمایی و رانندگی و مساجد از اماکنی هستند که گدایان کوچک شهر مکه تمام درآمد خود را به کارفرمای خود می دهند و معمولاً مورد سوء استفاده و آزار این افراد قرار می گیرند.

14 ساعت و 50 دقیقه طول نخستین روز رمضان در امارات اعلام شد

براساس اعلام رئیس دپارتمان تقویم در سازمان امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دوبی، ماه رمضان امسال طی 26 سال گذشته طولانی ترین دوره روزه‌داری خواهد بود.

اشرف نورالحق اشراف رئیس دپارتمان تقویم در سازمان امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دوبی اظهار داشت: نخستین روز ماه رمضان طولانی ترین روز برای روزه داری مسلمانان خواهد بود که زمان آن 14 ساعت و 50 دقیقه است.

 این درحالی است که طی چند روز آخر ماه طول روزه داری در روز به 14 ساعت کاهش می یابد چرا که روزها کوتاه تر می شوند.

 براساس اظهارات اشرف، انتظار می رود نخستین روز ماه مبارک رمضان اول آگوست باشد.

 سازمان هواشناسی امارات درجه هوا در ماه رمضان را بین 40 تا 45 درجه سانتیگراد اعلام کرده است.

رصدخانه کویتی آغاز ماه رمضان را 10 مرداد اعلام کرد

براساس آخرین محاسبات رصدخانه فنتاس در کویت ماه قمری رمضان روز دوشنبه اول آگوست ( 10 مرداد ماه) آغاز می‌شود.

عبدالسادون کارشناس هواشناسی کویت اظهار داشت که هلال ماه رمضان در کشورعربستان و برخی کشورهای عربی قابل رؤیت خواهد بود اما عصر یکشنبه 9 مرداد ماه در کویت قابل رسد نیست.

 مسلمانان از تقویم قمری برای تعیین مناسبتهای دینی خود استفاده می کنند اما تعیین ماه رمضان که نهمین ماه تقویم قمری است به علت واجب بودن روزه داری از سحر تا غروب از حساسیت بیشتری برخوردار است.

 در بسیاری کشورها آغاز ماه رمضان تنها براساس محاسبات نجومی اعلام نمی شود.

 یک ستاره شناس اماراتی نیز پیشتر اعلام کرده بود براساس محاسبات نجومی ماه رمضان در این کشور اول آگوست مطابق با 10 مرداد آغاز می شود.
 
بانکداری‌اسلامی عرصه‌ای برای گسترش اقتصاد سازگار با محیط زیست است

رئیس بانک دوحه گفت: بانکداری اسلامی سکوی مناسبی برای افزایش اقتصاد سازگار با محیط زیست است چرا که این نظام بانکداری براساس مفهوم ترویج اقدامات و ارزشهای خیر پایه‌گذاری شده است.

رئیس بانک دوحه گفت: بانکداری اسلامی تنها یک سیستم اقتصادی نیست بلکه بخشی از یک سیستم اجتماعی ارزش محور است که به دنبال ارتقای رفاه کلی جامعه است.

 سیتارامان مدیرعامل هندی تبار بانک دوحه در افتتاحیه همایش اقتصاد اسلامی سخنرانی می کرد که از سوی انجمن اسلامی هندیهای قطر با محوریت " به سمت اقتصاد جایگزین" برگزار شد.

 وی اظهار داشت: توسعه ثبات پذیر محیط زیست، توسعه منابع آبی، افزایش دمای زمین، اطمینان حاصل کردن از حضور زنان در جامعه و ترویج شرکتهای کوچک بخشی از اقتصاد سازگار با محیط زیست را تشکیل داده است. این ایده عرصه ای برای فعالیت بانکداری اسلامی است و این نظام بانکداری مبتنی بر شرع اسلام می تواند در اقتصاد سازگار با محیط زیست نقش مهمی برعهده بگیرد.

 وی همچنین یادآور شد که بانکداری اسلامی درحال حاضر با چالشهایی رو به است و جوانان باید با این چالشها رو به رو شوند تا این نظام اقتصادی مهم در عرصه اقتصاد جهانی به پیش برود.

 براساس اظهارات رئیس بانک دوحه، اقتصاد اسلامی امروز در سطح جهان از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار است و به محبوبیت آن افزوده شده است. اخیرا ژاپن اقدام به صدور اوراق بهادار اسلامی کرده و کشورهای دیگری چون ایتالیا، کانادا و اسپانیا نیز علاقه بسیاری به این محصولات و خدمات بانکداری اسلامی نشان می دهند.

مبارزه با رشد اسلام هراسی اولویت اول مسلمانان آمریکایی است

شخصیتهای برجسته مسلمان که در چهل و هشتمین همایش انجمن اسلامی شمال آمریکا گردهم جمع شده بودند با اشاره به نگرانیهای مسلمانان آمریکایی حضور پررنگ تر مسلمانان در جامعه برای مقابله با رشد اسلام هراسی را خواستار شدند.

 اینگرید ماتسون رئیس سابق انجن اسلامی شمال آمریکا و عضو کنونی این شورا که همچنین به عنوان استاد مطالعات اسلامی و روابط اسلام و مسیحیت در دانشکده علوم دینی هارتفورد تدریس می کند در اظهارات خود در این همایش گفت: باید نیازهای داخلی جامعه مسلمانان آمریکایی را با نیاز به دفاع از اسلام تطابق دهیم. باید به طور مستمر با تهدیدهای منفی علیه اسلام مقابله کنیم.

 رشد احساسات ضد اسلامی نگرانی اصلی اکثریت مسلمانان آمریکا طی یک سال گذشته بوده است. تلاشهای قانونگذاران برای منع رجوع به قوانین شرع ، مخالفتهای شدید با ساخت مساجد جدید در سراسر آمریکا نمونه هایی از این احساسات ضد اسلامی است که علیه مسلمانان شکل گرفته است.

 شرکت کنندگان در چهل و هشتمین همایش سالانه انجمن اسلامی شمال آمریکا که به عنوان بزرگترین گردهمایی مسلمانان در آمریکا به شمار می رود بر ریشه کن کردن اسلام هراسی درحال رشد تأکید کرده و در جلسات سخنرانی مختلفی با عنوان مسلمانان زیر ذربین، ابتکارعملهای ضدشرع: نحوه پاسخگویی، در حیاط من نه: رویکرد ستادهای ضد مسجد" مبارزه با اسلام هراسی را مورد تأکید قرار دادند.

 جلسات این همایش به درخواست اعضای آن تشکیل شد و نشان می داد که مسلمانان نسبت به وضعیت دین خود در آستانه دهمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر نگران هستند.

 یاسر قاضی از علمای به نام و رئیس امور آکادمیک موسسه المغرب به عنوان شبکه ای از مدارس اسلامی گفت: میانگین جمعیت آمریکا به علت عدم شناخت اسلام رویکرد مناسبی به این دین ندارند.

 قاضی که در نشست " اسلام هراسی: فرصتها ، چالشها و مسئولیتهای دعوی" سخنرانی می کرد از مسلمانان خواست داستانهای قرآنی را درباره مشقتی که پیامبر در زمان خود داشت را به خاطر بیاورند.

 در همایش امسال حدود 40 هزار مسلمان شرکت کرده که بسیاری از آنها از برنامه های حاشیه ای همایش چون نمایشگاه کتاب، بازار لباس و پوشاک اسلامی و مواردی از این دست سود بردند.

 این همایش چهار روزه روز دوشنبه 13 تیر ماه با حضور علمای برجسته و رهبران دینی در آمریکا و کانادا به پایان رسید.

مسلمانان روسیه خواستار افزایش سهمیه حج شدند

رهبران دینی مسلمانان روسیه از رئیس جمهور این کشور خواستند افزایش تعداد زائران خانه خدا و حج را پیگیری کند.

هرساله حدود سه میلیون مسلمان به شهر مکه سفر می کنند تا فرایض حج را انجام دهند و سهمیه مسلمانان هر کشوری برای این سفر معنوی از سوی ریاض اعلام می شود.

 روسیه 20 میلیون مسلمان دارد که این تعداد یک هفتم کل جمعیت این کشور را انجام داده است و هرساله می تواند 20 هزار مسلمان را به حج اعزام کند.

 مفتیها و علمای مسلمان روسیه طی دیداری در شمال قفقاز مسئله افزایش ظرفیت زائران حج روسیه را مورد تأکید قرار دادند.

 اسماعیل بردیوف از مفتیان روسیه در این رابطه گفت: مسلمانان بسیاری می خواهند به حج بروند، شاید بتوان این مسئله را با عربستان سعودی مطرح کرد.

 طی 20 سال گذشته پس از سقوط کمونیست، مسلمانان روسیه با روحیه احیای معنوی رو به رو شدند. مسلمانان شمال قفقاز این روزها از جمعیت پر می شوند و تعداد جوانانی که به یادگیری قرآن و زبان قرآن علاقه نشان می دهند افزایش یافته است. حدود نیمی از مسلمانان روسیه در شمال قفقاز زندگی می کنند.

 دیمتری مدودوف رئیس جمهور روسیه نیز در پاسخ به درخواست علمای مسلمان روسیه متعهد شد این مسئله را در دیدار بعدی با مقامات سعودی مطرح می کند.

کد خبر 1353050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha