به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد حسینی در این مراسم ضمن تقدیر از دست اندرکاران برپایی همایش مذکور به جایگاه اندیشه و قلم در ارتقاء سطح آگاهی عموم مردم اشاره کرد و گفت: اگر حضرت موسی (ع) با عصای خود سحر ساحران را باطل میکرد، در اسلام هم این کلمه و قلم است که آدمها را تحت تاثیر خودش قرار میدهد و آنها را متحول میکند.
وی به ورود عرفانهای انحرافی به کشور اشاره کرد و گفت: این روزها با عرفانهای کاذب و وارداتی روبرو هستیم، ولی تولیدکنندگان آنها خبر ندارند که وقتی ما چشمه زلالی مثل صحیفه سجادیه داریم چه نیازی به دیگران داریم. یک رساله حقوق امام سجاد (ع) کافی است که برتری اسلام را نشان دهد. مدعیان حقوق بشر بیایند اینها را با هم مقایسه کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: مدعیان حقوق بشر اگر شعاری هم مطرح کنند، تاریخشان زنده است که سالها انسانها را چپاول و غارت میکردند و امروز هم میخواهند با استفاده از بنگاههای خبرپراکنی، رسانهها و شبکههای اجتماعی اول فکر و اندیشه خودشان را حاکم کنند و بعد هم منافع شان را جلب کنند.
حسینی ادامه داد: در چنین شرایطی اگر کسی هم مقابل آنها مقاومت کند، او را به عنوان ناقض حقوق بشر به جهانیان معرفی میکنند.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت نیروهای مسلح در عرصه نویسندگی اشاره کرد و گفت: آنها در 8 سال دفاع مقدس از مرزهای جغرافیایی کشورمان دفاع کردند و امروز هم با نوشتن کتاب از مرزهای اعتقادی و فکری صیانت میکنند.
وی همچنین از شاغلان در نیروهای مسلح خواست خاطرات خود را از دفاع مقدس ثبت و ضبط کنند تا همگان بدانند چه مجاهدتهایی در این کشور صورت گرفته است.
حسینی وعده داد وزارتخانه متبوعش در تجهیز کتابخانههای ارتش و ارسال تازههای کتاب به آنها کمک بیشتری بکند و از مسئولان جایزه کتاب سال ارتش خواست در صورت امکان در دوره آتی این جایزه آثار نیروهای مسلح کشورهای اسلامی را هم در جایزه شرکت دهند.
پیش از سخنان وزیر ارشاد حجتالاسلام المسلمین آل هاشم، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در سخنانی با اشاره به جایگاه قلم برگزاری سومین همایش اندیشه و قلم در جایزه کتاب سال ارتش را تلنگری برای حمایت از نویسندگان در حوزه ارتش دانست و گفت: قلم زبان دوم انسانهاست و هرگونه معرفت و شناختی ریشه در آن دارد. قلم و کتاب نه تنها کهنه نمیشود، بلکه هر روز جنبههای تازهای از آنها پدیدار میشود. سوگند خداوند هم به قلم در قرآن کریم گویاترین شاهد بر قداست قلم است.
وی همچنین ماندگاری، دقت و عمیق بودن را سه امتیاز آثار مکتوب نسبت به گفتار ارزیابی کرد و افزود: امیدوارم ارتشیان عزیز همانند دفاع مقدس این بار هم سلاح قلم را با قدرت در دست بگیرند و آثار ارزندهای خلق کنند.
در این مراسم همچنین حجتالاسلام و المسلمین واحدی، دبیر همایش اندیشه و قلم و جایزه کتاب سال ارتش با سخنانی با اشاره به سابقه برپایی این همایش گفت: در سال 83 که نخستین دوره جایزه برگزار شد 113 نویسنده با 324 اثر حضور داشتند. در دومین دوره که آثار سال 83 تا 87 را ارزیابی کرد 157 نویسنده با 365 اثر حضور داشتند و امسال هم 202 شرکت کننده با 373 اثر در جشنواره رقابت کردند.
وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست با برقراری تعامل ادبی و فرهنگی معاونت فرهنگی این وزارتخانه با ارتش زمینه تقویت جایزه کتاب سال ارتش را فراهم کند.
به گفته واحدی در این دوره از جایزه آثار ارسالی در 8 حوزه شامل دفاع مقدس، مدیریت، فرماندهی و دانش نظامی، علوم سیاسی، ادبیات، علوم تربیتی، فنی و مهندسی، معارف اسلامی، آموزشی و ترجمه ارزیابی شد. این جایزه همچنین بخشهایی جنبی شامل پایاننامههای مرتبط با ارتش، مقالات و ناشران نمونه داشت.
برگزیدگان جایزه کتاب سال ارتش
برگزیدگان جایزه کتاب سال ارتش
پس از این سخنان برگزیدگان نخستین جایزه کتاب سال ارتش جمهوری اسلامی ایران در 11 حوزه به شرح زیر معرفی شدند:
حوزه دفاع مقدس: 1- محمد معما (نبرد در آسمان) 2- محمد رضا فردوسی ( روی نقطه پراکندگی) 3- عبدالرحمان برزگر (پسرم از جنگ متنفر باش)
حوزه مدیریت فرماندهی دانش نظامی: 1- امیر سرتیپ فتح الله رشید زاده (تربیت نظامی) 2- سید تراب ذاکری (اطلاعات در جنگ تحمیلی)3- معین وزیری (نقش اطلاعات در جنگ تحمیلی)
حوزه علوم سیاسی: 1- رامین رامین نژاد (تاریخ لشکر خراسان ) 2- مهران پور مهرانی (چالش های ژئوپلیتیکی ایران) 3- محمد حسن نامی (نقش عوامل جغرافیایی در انتخاب نهادها و پایتخت های حکومتی ایران)
حوزه ادبیات: 1- فیروز زنوزی جلالی (مخلوق)، عباس براتی پور (با طلوع گل سرخ) 3- پرویز بیگی حبیب آبادی (سرگذشت یادها)
حوزه علوم پزشکی فنی و مهندسی: 1-خسرو نامجو نیک (تاریخچه طب نظامی)، 2- آراسد دباغ مقدم (دست نامه بهداشت و بازرسی گوشت ) 3- محمد حسن کاظمی (اصول اپیدمولوژی یا روش تحقیق جهت استفاده در طب)
حوزه معارف دینی : 1- مهدی سید (شراب طهور) 2- علی اصغر مجد آرا (حج آگاهان) ، ابوالفضل درخشنده ( آیات آسمانی)
حوزه آموزشی: 1- داوود امینی (محور شناسی مرزی آذربایجان شرقی)، 2- علی رضا نجف پور کردی (نحوه حسابداری گزارشگری مالی و حسابرسی مالیاتی بر ارزش افزوده)، 3- سرهنگ محمود احمدنیا (زبان تخصصی)
حوزه ترجمه:1- رضا علیزاده (فناوری نانو)، 2- جعفر حسن پور (اطلاعات راهبردی)، 3- محمد نبی ابراهیمی (اشغال و مدال)
حوزه پایان نامه : 1- احمد مهرنیا (تدوین استراتژی جذب منابع انسانی نهاجا)، 2- بهمن محمدیان آسیابر (سنتز ناتو کاتالیست کراتینگ حرارتی هیدروکربونها) 3- موسی شعبانپور (بررسی نقش نیروهای مسلح در توسعه پایدار ملی کشور)
حوزه مقالات: 1- محسن مرادیان (5 مقاله) 2- دکتر خورشیدی (5 مقاله) ، 3- کامران رضایی (3 مقاله)
حوزه ناشر برگزیده: انتشارات داپوس (نظامی)، 2- ایران سبز (غیر نظامی)، 3- مرکز اسناد انقلاب اسلامی (غیر نظامی)
در این مراسم همچنین از خانواده مرحوم امیر سرتیپ محمود رستمی تقدیر و امیرمحمد رفیعی 16 ساله هم به عنوان کم سنترین برگزیده این جایزه تقدیر شد. همنچنین مژگان مظفری به عنوان پرکارترین نویسنده مورد تقدیر قرار گرفت.
نظر شما