به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر حسین پاکدامن در حاشیه برگزاری چهارمین سمینار انجمن استروک در تالار امام(ره) بیمارستان امام خمینی(ره) ، افزود: مرگ و میر بر اثر سکته های مغزی در کشورهای غربی پس از سکتههای قلبی و سرطانها در رتبه سوم قرار دارد اما این وضعیت در کشورهای در حال توسعه متفاوت بوده و مرگ و میر بر اثر سکته مغزی پس از سکته های قلبی در رتبه دوم است.
وی با بیان اینکه عوامل متعددی در کاهش سن شروع سکتههای مغزی در ایران دخالت دارد که از جمله آنها به عوامل ژنتیک، وضعیت کنترل فشار خون و قند خون، استعمال سیگار، چربی بالا، چاقی و کمتحرکی میتوان اشاره کرد، درباره ترومبوزهای مغزی گفت: ترومبوزهای عروق مغزی از چند جهت اهمیت دارد. در درجه اول این بیماری نسبتا در ایران شایعه است، اما کمتر به آن توجه شده است.
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران تاکید کرد: درمان بیمار در صورت تشخیص به موقع ترومبوزهای عروق مغزی به طور موثرتری انجام میشود اما اگر این بیماری به موقع تشخیص داده نشود میزان مرگ ومیر و ابتلا به عوارض ناشی از این بیماری افزایش مییابد.
پاکدامن درباره درمان سکتههای مغزی گفت: خوشبختانه در 20 سال اخیر پیشرفتهای بسیار قابلتوجهی در تشخیص و درمان سکتههای مغزی شده است، به طوری که میزان مرگومیر ناشی از ابتلا به این بیماری حدود 50 درصد و میزان ناتوانی عقلی و جسمی ناشی از آن به میزان قابل توجهی در جهان کاهش یافته است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه میزان ابتلا به سکتههای مغزی در زنان و مردان تقریبا برابر است، اظهار کرد: شیوع سکتههای مغزی بیشتر شده است، بنابراین لازم است وقت و زمان بیشتری را برای تشخیص و درمان این بیماری شایع اختصاص دهیم.
نظر شما