۱۸ تیر ۱۳۹۰، ۹:۴۸

آیت‌ الله محقق داماد:

منتقد برخی سخنان سعدی هستم/ به پسوند احمدآبادی‌ ام می‌ بالم

منتقد برخی سخنان سعدی هستم/ به پسوند احمدآبادی‌ ام می‌ بالم

یزد - خبرگزاری مهر: عضو فرهنگستان علوم با بیان اینکه به بهانه پرهیز از دنیاپرستی و حرص و طمع نباید دست از کار و تلاش کشید گفت: در این زمینه منتقد برخی سخنان سعدی شیرازی هستم.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌ الله سیدمصطفی محقق داماد عصر جمعه در اولین همایش نخبگان شهر احمدآباد اردکان با نقل خاطراتی از کودکی و حیات خود در احمدآباد اردکان اظهار داشت: اعتدال و نقادی روحیه غالب احمدآبادی ‌هاست و مردمان سختکوش این دیار از دیرباز با مفاهیم اسلامی و انسانی مانوس بودند به طوری که بیشتر آنان حافظ قرآن بودند و بر احادیث تسلط داشتند و در کنار آن سعدی و حافظ نیز جایگاه ویژه ‌ای نزد آنان داشت.

محقق داماد همچنین با اشاره به سختکوشی و قناعت پیشگی مردمان کویر افزود: اگر زندگی و مشی مردمان کویر به عنوان الگوی زندگی ایرانی قرار گیرد، آن ‌وقت شاهد پیشرفتی خواهیم بود که تعجب همگان را بر می ‌انگیزد و دیگر نیازی به سفارشات مکرر درباره صرفه‌ جویی در مصرف انرژی و دیگر نعمات الهی نخواهد بود.
 
این دانشمند احمدآبادی گفت: بنده به پسوند احمدآبادی ‌ام می ‌بالم و فرزندانم را نیز سفارش به استفاده از این پسوند می ‌کنم زیرا در احادیث آمده علاقه به موطن، ایمان انسان را می ‌رساند و بخشی از هویت ما موطن و سرزمین آبا و اجدادیمان است.
 
بی حالی و خمودگی طاعون قرن است.
 
عضو فرهنگستان علوم همچنین بی ‌حالی و افسردگی و خمودگی را طاعون قرن نامید و بیان داشت: از نقادین سعدی هستم زیرا او در موعظه‌ هایش به کرات به خطا رفته در حالی که در فصاحت استادی چیره‌ دست است.
 
محقق داماد عنوان کرد: نباید به بهانه پرهیز از دنیاپرستی و حرص و طمع، دست از کار و تلاش برداشت زیرا تنبلی با قناعت تفاوت دارد و انسان نباید تا آخرین لحظه دست از علم‌ آموزی، تلاش، تکاپو، کار و کوشش در راه خدا بر دارد زیر کار و کوشش رمز سلامتی و شادابی انسان‌هاست.
 
اگر مفاهیم قناعت و حرص طمع درست معنا نشود، مسیر ترقی انسان سد می شود
 
محقق داماد، اخلاق را یکی از سخت‌ترین علوم انسانی دانست و بیان داشت: اگر مفاهیمی نظیر قناعت و حرص و طمع درست معنا نشود، بدون شک مسیر ترقی را سد می ‌کند و انسانها را به قهقرا خواهد برد.
 
وی در بخش دیگری از این همایش با اشاره به علاقه وافر خود به زادگاهش احمدآباد، بیان داشت: در آینده ‌ای نزدیک کتابی درباره احمدآباد خواهم نوشت و بدین گونه دین خود را به این شهر کوچک ادا خواهم کرد.
 
نماینده مردم اردکان در مجلس نیز در این مراسم اظهار داشت: آنچه موضوعیت این نشست را تحت تأثیر قرار می ‌دهد، شرایط و ویژگی ‌ها و نسبت سرزمینی است که زادگاه و خاستگاه و اقامتگاه دانشمندان این دیار را پر رمز و راز کرده است.
 
کویر شرافت را در دلهای ساکنان خویش متبلور کرده است
 
محمدرضا تابش همچنین کویر را منشور ساده زیستی، قناعت، شکیبایی و نجابت دانست و گفت: کویر شرافت را در دلهای ایزدی ساکنان خویش متبلور و متجلی میسازد و چنین خصوصیاتی است که کویر را مستعد رشد و تربیت انسانهای وارسته و اندیشمندان فرزانه میسازد تا از پدیده‌ های محیطی خویش و نعمات، مأوی گرفته در نقمات، فرصتی برای پرواز به آسمان پر ستاره کویر بیافرینند.
 
وی افزود: در این میان احمد آباد، دیاریست از جنس کویر که از دیرباز، جان مردمانش به زیور صبر و قناعت و تلاش و مجاهدت آراسته شده و در کنار همه این محاسن ارزشمند و ظرفیت‌ها و استعدادهای عظیم مادی و معنوی، روحیه علم‌آموزی و فضیلت دوستی از برجسته ‌ترین صفات مردمان این سامان است.
 
تابش ادامه داد: سرمایه احمد آبادی ‌ها و اردکانی‌ ها که نگاهشان به آینده توسعه این دیار در کنار توسعه صنعتی و برخورداری از مواهب طبیعی و خدادادی، دست یافتن به توسعه ‌ای متوازن و پایدار در همه زمینه‌ ها و تربیت انسان‌هایی ماهر و نخبه که در عین برخورداری از تخصص ‌های بالای علمی به زیور فضل و اخلاق نیز آراسته باشند، همین بزرگمردانی هستند که تمسک به فضائل علمی و اخلاقی آنان می ‌تواند بستری مناسب و عظیم برای پرورش نسل نوپای این دیار فراهم آورد.
 
در این مراسم از آیت ‌الله سیدمصطفی محقق داماد و سه تن دیگر از نخبگان احمدآباد تجلیل شد.
 
کد خبر 1354449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha