۱۹ تیر ۱۳۹۰، ۹:۵۴

گزارش خبری/

لزوم استفاده از انرژیهای نو در مرغداریهای هرمزگان

لزوم استفاده از انرژیهای نو در مرغداریهای هرمزگان

بندرعباس - خبرگزاری مهر: با اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها که در مرحله اول حول محور حاملهای انرژی است لزوم استفاده از انرژیهای نو ازجمله انرژی خورشیدی و انرژی زمین گرمایی در مرغداریهای هرمزگان احساس می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، چگونگی به کارگیری انر‍‍ژیهای نو در بخش کشاورزی استان رصد می شود واجرای طرح های الگویی، عرصه به کارگیری انر‍‍ژیهای نو در بخش کشاورزی استان خواهد بود.

طرح هدفمندی یارانه ها طرحی که از آن به عنوان جراحی بزرگ اقتصادی یاد می شود سرانجام این طرح نیز به اجرا گذاشته شد و اثرات آن در بخشهای مختلف جامعه نیز نمایان گشت. اجرای این طرح بخش کشاورزی را نیزهمچون سایر بخشها در بر گرفته اما برای تداوم تولید در بخشهای مختلف کشاورزی از جمله دام طیور و ‌سایر عرصه های فعالیتهای کشاورزی بسته های حمایتی تهیه شده، بسته های حمایتی که نتیجه انجام آن افزایش بهره وری و کاهش هزینه هاست.

هرچند مرحله اول اجرای طرح حول محور یارانه انرژی دنبال شد اما ضرورت دارد تا درآمد ناشی از هدفمندی یارانه های انرژی صرف توسعه زیرساخت تولید در بخشهایی همچون کشاورزی شود.

با توجه به اینکه بخشی از در آمد طرح هدفمندی یارانه ها صرف ایجاد زیرساخت در بخش کشاورزی خواهد شد همین امر موجب افزایش بهره وری و کاهش قیمت تمام شده محصولا ت می شود اما بررسی طرحهای حمایتی که در این راستا به کار گرفته شده برای جلوگیری از اثرات افزایش هزینه اجرای این طرح ها ضروری است.

بسته های حمایتی بخش کشاورزی شروع خوبی برای اصلاح مصرف انرژی است. به منظور اجرای این بسته های حمایتی علاوه بر تامین منابع مالی اجرای این بسته ها، مباحث تحقیقات وآموزش نیز باید در کنار این مسئله دنبال شودوتولید کنندگان باید با روشهای کاهش مصرف انرژی در واحدهای تولیدی بخش کشاورزی نیز بیشتر آشنا شوند ومسئله آموزش کاهش مصرف انرژی در این واحدها هم از طریق رسانه های جمعی وهم از طریق ساماندهی فارغ التحصیلان کشاورزی می تواند دنبال شود.

بسته های حمایتی طرح هدفمندی یارانه ها شامل شش بخش است که عبارتند از جایگزینی تراکتورها وکمباینهای فرسوده، ‌بهینه سازی مصرف انرژی در مرغداریها، ‌بهینه سازی مصرف سوخت در گاوداریهای صنعتی، ‌تامین تلیسه، افزایش تولید دامهای سبک روستایی وکشاورزی حفاظتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در این رابطه گفت: قیمت سوخت گازوییل در بخش کشاورزی با 9 برابر افزایش به 150 تومان رسیده که با این افزایش قیمت انرژی وسوخت، تولید کنندگان وازجمله مرغداریها باید به سمت بهینه سازی مصرف انرژی وصرفه جویی در مصرف انر‍ژی حرکت کنند.

سید نصیر سیدمحمدی افزود: به عنوان مثال  اگر یک واحد مرغداری  به بهینه سازی مصرف انرژ ی بپردازد می تواند  تعداد دوره های جوجه ریزی را افزایش دهد و ازاین طریق هزینه های ناشی از افزایش سوخت را جبران کند.

وی بیان داشت:‌عملیات اجرای طرح بهینه سازی مصرف انر‍ژی در مرغداریها شامل اصلاح سیستم نور، ‌ایزله کردن سالنهای مرغداری و باتوجه به شرایط آب وهوایی هرمزگان اصلاح سیستم های سرمایشی است، اجرای سیستم اتوماتیک  هوادهی و بهسازی تاسیسات این واحدها که شامل کنترل میزان اکسیژن سالن و کنترل فنها به صورت خودکاراست نیز جز این موارد محسوب می شود.

به گفته وی در راستای بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای مرغداری 50 درصد حجم عملیات در استان از طریق بانک عامل و 50 درصد حجم عملیات در استان به صورت خود اجرایی واز طریق صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی انجام خواهد شد.

وی عنوان کرد:‌ در این راستا سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با دعوت از سازمان انرژیهای نو واستقرار کارشناس ارشد این سازمان در استان به بررسی ونحوه استفاده از انرژیهای نوین زمین گرمایی می پردازد.

وی اظهار داشت: با نظارت کارشناس مربوط و اجرای طرحهای پایلوت در واحدهای تولیدی بخش کشاورزی  نحوه بکارگیری ‌انرژیهای نوین در بخش کشاورزی استان بررسی می شود و نتایج بکارگیری انرژیهای نو در اختیار سایر واحد های تولیدی بخش کشاورزی که متقاضی بهینه سازی مصرف انرژی هستند قرار می گیرد.

سیدمحمدی عنوان کرد: ‌در زمینه به کارگیری انرژیهای نو در راستای بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای مرغداری وسایر واحدهای تولید قطعا طرح هایی مورد استقبال قرار میگیرد که بهره گیری از منابع انرژی طبیعی را مد نظر داشته باشد وعلاوه بر آن بکارگیری آن آسان بوده وهزینه زیادی را بر تولید کننده تحمیل نکند.

در خصوص هزینه های خرید دستگاههای مربوط به بکارگیری این انرژیها  نیز باید گفت که مبلغی که برای خرید این دستگاهها هزینه می شود طی مدت زمان دو تا سه سال با  صرفه جویی حاصل از سوخت برگشت داده می شود.

انرژی خورشیدی و استفاده ازآن یکی از گزینه های مطرح است

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی در زمینه به کارگیری انر‍‍ژی خورشیدی در مرغداریهای استان می گوید: ‌این مسئله به دلیل هزینه بالا در راه اندازی ومیانگین  بازدهی پایین فعلا در برنامه نیست.

محمد قریشی افزود: اما بررسی وبکارگیری سایر انرژیهای نوین در مرغدایهای استان از جمله بکارگیری انرژی زمین گرمایی در دستور کار است ودرصورت تامین اعتبار این مهم در این مدیریت به صورت جدی دنبال خواهد شد.

علاوه بر آن اصلاح سیستم نور یکی دیگر از مسائلی است که باید در مرغداریها به ویژه در سالنهای مرغ تخم گذار مورد توجه قرار گیرد. میزان برخوداری مرغ ها هر واحد مرغداری از شدت نور است و بررسیها نشان می دهد که در سالنهای مرغ تخم گذار مرغها شدت نوری بیش از نیاز خود دریافت می کنند و این در حالیست که این پرندگان با یک سوم این شدت نور می توانند به تولید خود ادامه دهند بنابر این لزوم توجه به تعیین الگوی مصرف برق در مرغداریها نیز بسیار مشهود است واز مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشت.

در ادامه مسیر اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها در راستای بهینه سازی مصرف انرژی در بخش کشاورزی  باید همه جوانب را در نظر گرفت واین جوانب هم  شامل  فراهم کردن امکانات سخت افزاری از جمله تجهیز منابع بانکی برای اجرای طرح های مذکور وهم شامل توجه به مسائل نرم افزاری از جمله آموزش ، تحقیق وبررسی و بهره گیری از ابداعات واختراعات کم هزینه در راستای بهینه سازی مصرف است که  همه وهمه  از جمله مواردی است که می توان از آنها بهره گرفت.

کد خبر 1355564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha