۲۰ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۵

اختصاصی مهر/

استان مرکزی مهد نخبه پروری/ بزرگداشت 12 نفر از مفاخر کشور دراستان

استان مرکزی مهد نخبه پروری/ بزرگداشت 12 نفر از مفاخر کشور دراستان

اراک - خبرگزاری مهر: امام خمینی، امیرکبیر، پروفسور حسابی، پروین اعتصامی، نظامی گنجوی، طبرسی،اقبال آشتیانی، علامه نراقی، آیت الله اراکی، دکتر چمران و هزاران نام دیگر، نام های آشنایی برای مردم کشور و جهان هستند که همگی از استان مرکزی برخاسته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، استان مرکزی دو درصد از خاک و اندکی کمتر از این رقم، جمعیت کشور را در خود جای داده است، اما همین درصد جمعیت، تاثیر زیادی بر جامعه ایرانی و تاریخ، علمی، انقلابی، دینی، فرهنگی و هنری جامعه داشتند.

این استان بیشترین مفاخر کشور را نسبت به استان های دیگر دارد و بسیاری از بزرگان دین و علم، و هنر و فرهنگ در دیار استان مرکزی به دیا آمده، بزرگ شده و مسیر خدمت را در پیش گرفتند.

یک چهارم مفاخر کشور از استان مرکزی هستند

مفاخر کشور بیش از 4500 نفر هستند که یک چهارم آن مربوط به استان مرکزی است و این امر نشانگر اهمیت خطه استان در فرهیخته پروری است امری که اکنون کمتر مورد توجه خانواده ها و جوانان است.
 
رئیس بنیاد ایران شناسی در استان مرکزی با بیان اینکه، با بررسی های انجام شده تعداد مفاخر استان به ۱۱۰۰ نفر افزایش یافته است گفت: اگر ما بخواهیم هر روز از این مفاخر را معرفی کنیم روزهای سال کم است و این امر نشان از قابلیت استان در نخبه پروری است. 
 
 شناسنامه یک سوم مفاخر تهیه شد
 
وی با اشاره به اینکه، شناسنامه یک سوم مفاخر استان مرکزی تهیه و تدوین شده است گفت:  این شناسنامه برای حدود سه هزار مفاخر استان مرکزی تهیه شده و بزودی در فضای اینترنت برای استفاده علاقمندان ارائه خواهد شد.

سبحانی گفت: امام خمینی (ره)، ایت الله اراکی ، امیر کبیر، قائم مقام فراهانی ، پروفسور حسابی، ودکتر قریب از جمله مفاخر استان مرکزی به شمار میروند که دارای شناسنامه شدند.

وی اطلاعات این شناسنامه ها را شامل، زندگی نامه، ادوارزندگی، اساتید، و آثار آنان دانست و گفت: تا شش سال آینده با همکاری ۵۰ نفر کارشناس و پژوهشگر این شناسنامه برای ۱۱ هزار نفر از مفاخر مشاهیر استان مرکزی تدوین شود.

تهیه و تدوین اطلس تاریخی استان مشتمل بر شناسنامه دار کردن مساجدبالای ۷۰ سال قدمت، تهیه شناسنامه بازارها،  امامزادگان و ثبت وقایع تاریخی از دیگر برنامه های بنیاد ایران شناسی استان مرکزی است.
 
بزرگداشت مفاخراصلی که باید احیاء شود
 
مفاخر به مثابه چراغی در مسیر علمی و دینی، جامعه هستند و با شناخت گذشته و گذشتگان علمی می توان راه آینده را ترسیم کرد و افق های روشن پیروزی را تداعی کرد.
 
گرچه استان مرکزی سرآمد استان های دارای بیشترین مفاخر است با این حال بزرگان زیادی در کشور هست که با گرامی داشت یاد آنا مسیر راه جوانان و آینده سازان را نورانی می کند. 
 
 
بزرگداشت مفاخر در استان در حالی در یکی دو سال اخیر جدی تر شده است که با وجود 1100 بزرگ اندیشمند، بسیاری از آنان برای جوانان و نوجوانان ناآشناست.
 
بزرگداشت 12 نفر از مفاخر استان برگزار می شود
 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: مراسم بزرگداشت 12 نفر از مفاخر استان در سال جاری در شهرستانهای تابعه برگزار می شود.

مصطفی مشایخی گفت: بر اساس آمار،استان مرکزی دارای هزار و100 فرد مشهور است که 350 نفر از آنان در حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، چهره ملی و بین المللی هستند.

وی ادامه داد: برگزاری این مراسم در نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی استان به تصویب رسیده است .

وی گفت: در بسیاری از موارد برای معرفی مشاهیر و مفاخر استان اقدام اثرگذاری انجام نشده که خواست نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک و استاندار استان معرفی این شخصیت ها به مردم به خصوص به نسل جوان است.
 
از مفاخر در قید حیات نیز تجلیل می شود

شاید ایران یکی از نادر کشورهایی باشد که بعد از مرگ فردی او مورد توجه بیشتر قرار می گیرد و این امر در مورد بزرگان نیز صدق می کند، اما اداره ارشاد استان در اقدانی قصد دارد از بزرگان و مفاخر در حیات استان هم تجلیل کند. 
 
 
عکس تزئینی است
 مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این باره گفت: تقدیر، تجلیل و تکریم از مشاهیر و مفاخر در قید حیات استان نیز در دستور کار شورای فرهنگی عمومی است که در این زمینه برنامه ریزی برای ارج نهادن به تلاش بی وقفه استاد واشقانی فراهانی از خوشنویسان مطرح کشور در دستور کار قرار دارد.
 
بزرگداشت میر انجم اولین گام

بزرگداشت میر انجم تعزیه نویس شهیر استان مرکزی اولین گام در برگزاری بزرگداشت و یاد و خاطره بزرگان و مفاخر این خطه است.
 
مدیر کل ارشاد استان با اشاره به اینکه، نسخه های میر انجم در اقصی نقاط کشور هنوز خوانده می شود گفت: مرحوم میرانجم در روستای قدمگاه  شازند زندگی کرده و در همین مکان نیز مدفون شده است که از این شخصیت 70 سری نسخه تعزیه به جامانده که ضمن تکراری نبودن دارای کم ترین اشتباه محتوایی است.
 
رسانه ها جدی کار کنند
 
استاندار استان مرکزی نیزبا اشاره به اینکه مفاخر فرصت هایی برای رشد و پیشرفت جامعه کنونی است گفت: مطبوعات و رسانه های استان باید بخشی از برنامه ها و صفحات پر مخاطب خود را به معرفی مشاهیر استان اختصاص دهند.
 
علی اکبر شعبانی فرد افزود: استان مزکزی استان مفاخر است که باید تک تک آنان را پاسداشت.
 
مفاخر خنثی کننده توطئه ها
 
وی بزرگان را چراغ های راه درستی خواند و گفت: باید سالروز تولید بزرگان را جشن گرفت و به همان اندازه که به شهادت ها و مرگ ها اهمیت می دهیم به تولدها که می تواند شادمانی سالم مردم را در پی داشته باشد توجه کنیم. 
 
 
شعبانی فرد با بیان اینکه بسیاری از علمای متولد استان مرکزی بعد جهانی دارند دوباره به امام راحل اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تولد امام راحل همزمان با میلاد حضرت زهرا(س) است می توان دست به اقدامات موثر فرهنگی در بازشناسی دین و ولایت پرداخت.
 
وی عنوان کرد: برگزاری جشنواره ها و یادوراهای مختلف باید با حضور اقشار مختلف مردم و زمانی برای اضافه کردن به آموخته ها باشد چنانکه توجه به این امر برنامه های و توطئه های فرهنگی دشمن را نیز خنثی می کند.
 
تولد هر بزرگی، روشن شدن چراغی برای هدایت است
 
مفاخر از سرمایه های معنوی و هویت بخشی هستند که باید مسیر معرفی و پاسداشت آنان سریعتر پیموده شود. مفاخر هر کشور مانند شاهراه های حیاتی هستند که شناخت و معرفی هر کشور با این شاخصه امکان پذیر است.
 
مفاخر ستارگان فروزنده آسمان فرهنگ یک کشورند که هر یک نقاط تاریکی را روشنی می بخشند و اکنون این مائیم و قرن 21 که از شاخصه های اصلی آن بحران هویت در نسل های جدید است.
 
جهانی که از سوی سیاست گذاران غربی تدارک دیده شده،  جهانی با شکستن ساختارهای عقیدتی و فکری است و امروز روز کارزار است پس باید هویت خودر ا حفظ کنیم تا پیروز شویم. 
کد خبر 1356373

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha