۲۰ تیر ۱۳۹۰، ۸:۲۳

گزارش خبری/

فرش بروجرد در بن بست مشکلات/ کارگاههای فرشبافی در رکود کامل

فرش بروجرد در بن بست مشکلات/ کارگاههای فرشبافی در رکود کامل

بروجرد - خبرگزاری مهر: در حالیکه بروجرد به عنوان یکی از شهرستانهای مهم استان لرستان در صنعت فرشبافی محسوب می شود اما این روزها عمده کارگاههای فرشبافی بروجرد در رکود قرار دارند.

مدیرعامل شرکت تعاونی فرش دستباف شکارگاه زاگرس لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر به عوامل ضعف صنعت فرش در بروجرد اشاره کرد و اظهار داشت: بکارگیری افراد غیرمتخصص، عدم شناخت کافی از اجزای بافت فرش مانند جنس، رنگ، نخ و نوع مدیریت کارگاهها از جمله مواردی است که در تضعیف این صنعت در بروجرد دخالت دارند.

محب تجددفر همچنین به وضعیت عرضه فرش در بروجرد اشاره کرد و گفت: متاسفانه بدلیل فراهم نبودن امکان دسترسی سریع تجار فرش به بروجرد تمام تولید فرش ما برای فروش به همدان انتقال می یابد.

وی با اشاره به جایگاه فرش دستباف بروجرد در بازارهای جهانی عنوان کرد: بخاطر نوع بافت فرش بروجرد در این شهرستان فرشهایی با بافت درشت تولید می شود که بازار هدف این نوع فرش ها بیشتر کشورهای آلمان و ایتالیا هستند.

مدیرعامل شرکت تعاونی فرش دستباف شکارگاه زاگرس لرستان با اشاره به تحریف های انجام شده در طرح و نقشه فرش بروجرد، تصریح کرد: متاسفانه برخی از شرکتها برای قویتر کردن فرش بروجرد از نخهای ابریشمی قمی استفاده می کنند بدون اینکه به این نکته توجه کنند که این نوع نخ فقط بافت قم را می طلبد نه بافت بروجرد را.

تجددفر با انتقاد از رکود کارگاههای فرش دستباف در بروجرد یادآور شد: در حال حاضر حدود 17 کارگاه فرشبافی در شهرستان بروجرد وجود دارد که عملا این کارگاهها تولید چندانی نداشته و شاید حتی به نوعی برخی از آنها تعطیل هستند.

وی با یادآوری اینکه در ایران طرحهای فوق العاده قوی در حوزه فرش وجود دارد، تصریح کرد: اگر بافنده ها نوع و جنس فرش را شناسایی کنند به طور قطع کار پیشرفت خود را خواهد داشت اما فرش ایرانی به جهت اینکه بدست افراد غیرمتخصص افتاده متاسفانه با مشکلاتی مواجه شده است.

مدیرعامل شرکت تعاونی فرش دستباف شکارگاه زاگرس لرستان تصریح کرد: امروز حضور کسانیکه آشنایی کافی با صنعت فرش ندارند موجب تضعیف و متضرر شدن این صنعت شده است.

تجدد فر با اشاره به استقبال کشورهای خارجی از فرش دستباف ایرانی، بیان داشت: امروز بسیاری از کشورها به دلایل مختلف به فرش ایرانی روی آورده اند که باید از این فرصت طلایی استفاده کرد.

وی به ورود دیگر کشورها در حوزه فرش نیز اشاره کرد و ادامه داد: خارجیها شاید بتوانند عینا نقشه های ما را تکرار کنند اما آنها رنگرزی و طرح و ترکیب بندی رنگها را نمی توانند به خوبی تشخیص دهند که با این اوصاف فرش ایرانی در صورت سرمایه گذاری ویژه می تواند همچنان پیشتاز باشد.

مدیرعامل شرکت تعاونی فرش دستباف شکارگاه زاگرس لرستان خواستار توجه ویژه به فرش بروجرد شد و بیان داشت: ترویج این صنعت بعنوان یکی از شاخه های اصلی مشاغل خانگی موجب بالا بردن میزان تولید و کیفیت و حفظ جایگاه اصلی فرش ایران در جهان خواهد شد.

تجدد فر با اشاره به تولید سالانه 5 هزار متر فرش دستباف در این شرکت، ابراز امیدواری کرد که با حمایت هرچه بیشتر مسئولان میزان تولید فرش بروجرد به منظور حضور قوی تر در بازارهای جهانی افزایش یابد.

بنابر این گزارش فرشهای بروجرد عمدتا یک تا دو ذرعی هستند که دارای بافت بسیار مستحکمی هستند. طرحهای فرش بروجرد با فرش لری اندکی متفاوت است و بیشتر به فرشهای نهاوند، ملایر و همدان شباهت دارد.

فرش بروجرد تماما با پشم محلی و رنگ طبیعی بافته می شود و مرغوبیت زیادی دارد و به همین خاطر این فرش با دارا بودن جایگاه ویژه ای در بازارهای جهانی و بین المللی می تواند شهر بروجرد را به یکی از مراکز تجارت محلی، کشوری و بین المللی فرش تبدیل کند.

تلاش خبرنگار مهر برای گفتگو با رئیس اداره بازرگانی شهرستان بروجرد به منظور آگاهی از تمهیدات اندیشیده شده برای فعال کردن کارگاههای فرشبافی این شهرستان بی نتیجه ماند ولی همچنان این خبرگزاری آمادگی دارد اظهارات مسئولان این بخش را انعکاس دهد.

کد خبر 1356409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha