به گزارش خبرگزاری مهر، محققان کلینیک کلولند مکانیزیم جدیدی را یافتند که سلولهای بنیادی از آن برای رشد تومور گلیوما استفاده می کنند. گلیوما، نوعی تومور بدخیم است که به سلولهایی گلیایی سیستم عصبی مرکزی آسیب می رساند.
این دانشمندان در این تحقیق، بعضی از داروهای موجود در بازار را مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که این داروها قادرند این مکانیزیم را متوقف کنند و توسعه گلیوما در مدلهای حیوانی را به تاخیر بیندازند.
این کشف می تواند راههای جدیدی به سوی ارائه گزینه های جدید درمانی برای این شکل تومور بگشاید.
درحال حاضر، روشهای مختلف درمان این تومور بدخیم اغلب بی نتیجه است. به ویژه در مورد بیمارانی که از حادترین شکل گلیوما که "گلیوبلاستوما مولتی فرم" نام دارد رنج می برند بهترین درمانهای در دسترس تنها می توانند منجر به زنده ماندن بیمار بین 9 تا 15 شوند.
به تازگی دانشمندان گروههای مختلفی از سلولها با عنوان سلولهای بنیادی سرطانی را در گلیوما شناسایی کرده اند که منجر به رشد تومور مغز در مدلهای حیوانی می شود.
این سلولهای بنیادی سرطانی نسبت به پرتودرمانی و شیمی درمانی مقاوم هستند. به دلیل وجود این سلولها، نابود کردن سلولهای سرطانی بالغ نمی تواند منجر به درمان قطعی تومور شود و بنابراین برای نابودی آنها به درمانهای جدیدی نیاز است.
در این راستا، محققان کلینیک کلوند یک فرایند مولکولی تاکنون ناشناخته را شناسایی کردند که سلولهای بنیادی سرطانی با استفاده از آن می توانند موجب رشد تومور شوند.
در این مکانیزیم، سلولهای بنیادی سرطانی میزان بسیار بالایی اکسید نیتریک تولید می کنند. هنوز نقش این مولکول در تومور گلیوما مشخص نیست اما بی شک با مقاومت سلولهای بنیادی سرطانی در برابر درمانها، غیرفعال کردن فرایند مرگ سلولی برنامه ریزی شده و تکثیر کنترل نشده ارتباط دارند.
براساس گزارش eurekaler، این ماده از طریق افزایش سطح آنزیم سنتاز 2 اکسید نیتریک (NOS2) تولید می شود و بنابراین با کاهش سطح و یا فعالیت این آنزیم می توان رشد سلولهای بنیادی سرطانی را کاهش داد.
نظر شما