به گزارش خبرنگار مهر، چند سال نیست که عده ای سودجو با تغییرات مواد مخدر سنتی و افزودن مواد شیمیایی این ماده مخدر را به افیونی انسان کش تبدیل کرده اند. تا کنون بیش از 70 نوع مواد مخدر در ایران شناسایی شده است که بیش از 70 درصد آن را مواد مخدر شیمیایی تشکیل می دهد. این در حالی است که تا اردیبهشت ماه امسال هیچگونه قانون خاصی برای مقابله با مواد مخدر وجود نداشت.
توجه ویژه مافیای مواد مخدر به ایران
اگرچه ایران از نظر موقعیت جغرافیایی و سیاسی دارای اهمیت ویژه ای است. اما نکته حائز اهمیت نیروی جوان و کارامد کشور است که می تواند ایران را به نقطه های آرمانی برساند. دشمن روی تخریب جوانان ایرانی حساب ویژه ای باز کرده است.
محمدرضا موسوی جامعه شناس در این باره به خبرنگار مهر گفت: دشمن و مافیای مواد مخدر برای نابودی جوانان و کسب درآمد هنگفت برنامه ویژه ای دارد. این باندها پس از اشباع بازار از مواد مخدر سنتی روی به تولید مواد مخدر صنعتی آورده اند تا از این طریق بتوانند به مقاصد خود برسند.
پیشگیری بهتر از درمان است
این جامعه شناس ادامه داد: مواد مخدر صنعتی دارای نام های هیجان آور و نامعقول است که همین امر سبب می شود گرایش جوانا به مصرف آن افزایش یابد. این در حالی است که متاسفانه در کشور ما به امر پیشگیری خوب توجه نمی شود و همین امر سبب صرف هزینه های هنگفت در درمان است. مسئولان باید بدانند که با صرف هزینه های کمتری نسبت به درمان می توان جلوی اعتیاد را گرفت اما متاسفانه برای ما پیشگیری بهتر از درمان نیست!
افزایش استفاده از مواد مخدر صنعتی
کریستال،شیشه، کراک، نورجیزک، تمجیزک و دهها اسم دیگر شاید برای یک جوان کافی باشد تا بخواهد یک بار این مواد را امتحان کند. ایجاد جاذبه های کاذب، تبلیغات وسیع و قیمت ارزان مواد مخدر صنعتی چند دلیل عمده گرایش به سمت این مواد است. متاسفانه بسیاری از جوانان در این دام گرفتار شده و با یک بار استفاده از این مواد و وارد کردن سموم شیمیایی به بدن به مصرف کننده دائمی تبدیل می شوند.
راه اندازی کمپهای درمانی از ضرورت تا کاسبی
اگرچه دشمن تا حدودی با استفاده از غفلت خانواده ها توانسته است به برخی اهداف خود در گرایش جوانان به اعتیاد دست یابد اما مراکز درمان اعتیاد نیز به محلی برای کاسبی عده ای سودجو تبدیل شده اند. کمپ های ترک اعتیادی که عمدتا به محلی برای سگ درمانی یا کتک درمانی تبدیل شده اند.
سردار حسین ساجدی نیا در گفتگو با مهر با اشاره به تعطیلی مراکز ترک اعتیاد غیر مجاز گفت: در استان تهران کمپ های غیر مجاز شناسایی و فرصتی برای کسب مجوز به آنها داده شد. تعدادی از کمپ ها اقدام به گرفتن مجوز کردند و بقیه کمپ های غیر مجاز نیز تعطیل شد. دیگر خبری از کتک درمانی و یا سگ درمانی در کمپ ها نیست و نظارت ویژه ای روی اینگونه مراکز می شود.
مواد مخدر صنعتی در داخل تولید می شود
با وجود ورود غیرمجاز مواد مخدر صنعتی به کشور اما عده ای فرصت طلب با وارد کردن پیش ساخت های مواد مخدر اقدام به تولید ماده مخدر شیشه کردند. این افراد بدون اطلاع از ماهیت مخرب این ماده مخدر تنها به فکر سودجویی بودند و به همین دلیل با تشکیل آشپزخانه های خانگی تولید مواد مخدر و تغییر فرمول مواد مخدر اقدام به تهیه ماده مخدر شیشه صنعتی کردند. این در حالی است که این مواد در داخل عمدتا با ماده های شیمیایی خطرناک تهیه می شود.
سردار حمیدرضا حسین آبادی با اشاره به برخورد قاطع با آشپزخانه های تولید مواد مخدر صنعتی، به مهر گفت: برخی افراد با وارد کردن پیش ساخت های مواد مخدر صنعتی از پاکستان و اخیرا آلمان اقدام به تولید شیشه در داخل کشور می کنند. این افراد باید بدانند که پلیس سایه به سایه در تعقیب آنها است و به شدت با تولید کنندگان مواد مخدر صنعتی برخورد می کند.
قانون جدید روزنه ای به سوی امید
اگرچه نگرانیهای بسیاری برای برخورد با مواد مخدر صنعتی و افزایش گرایش جوانان به این ماده وجود داشت اما با ابلاغ قانون جدید مبارزه با مواد مخدر از دهم اردیبهشت ماه سال جاری بسیاری از مشکلات در این زمینه رفع شد. براساس قانون جدید افراد حمل کننده بیش از 30 گرم ماده مخدر صنعتی به اعدام محکوم می شوند. تا کنون نیز بیش ازدو هزار نفر دارای ماده مخدر صنعتی از سوی پلیس پس از ابلاغ قانون دستگیر شدند.
به نظر می رسد علاوه بر قانون محکم و برخوردهای سخت باید با توجه بیشتری به امر پیشگیری داشت تا از بروز هرگونه ناهنجاری جلوگیری کرد.
.........................................
گزارش از مجید غمخوار
نظر شما