به گزارش خبرنگار مهر، مسعود محمدیان ظهر دوشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات سد امند شهرستان شبستر با اشاره به اینکه 215 هکتار از اراضی پایاب سد امند تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار می گیرد، اظهار داشت: 115 هکتار اراضی پایین دست سد امند شبستر و 100 هکتار از اراضی بالادست با همکاری آب منطقه ای و مشارکت یک شرکت خصوصی تحت پوشش آبیاری مدرن قرار می گیرد.
وی با اشاره به شروع عملیات احداث این سد از سال 67 و بهرهبرداری از آن از سال 72، فلسفه ساخت آنرا انحراف، انتقال و ذخیرهسازی رودخانه شیخ چایی جهت جلوگیری از پرت و هدر رفت آب، افزایش تولید محصولات کشاورزی و تقویت زیر ساختها عنوان کرد.
محمدیان گفت: دو میلیون و 400 متر مکعب حجم آبگیری این سد بوده و لوله گذاری خروجی سد امند به طول پنج هزار و 850 متر است که از این میزان حجم آبگیری یک میلیون متر مکعب به روستای امند و یک ونیم میلیون متر مکعب به جهاد کشاورزی اختصاص یافته است.
محمدیان مشکل اصلی موجود در این منطقه را اختصاص چهار هزار هکتار از زمین اهالی در ازای ساخت مخزن عنوان کرد و افزود: هماکنون اهالی مدعی هستند که مالکیت سد از آن آنهاست.
وی با اشاره به اینکه اجرای پایاب سد امند با هدف استفاده بهینه از آب ذخیره شده مخزن سد با هدایت مدیریت جهادکشاورزی شهرستان شبستر اجرا می شود، گفت: سالانه حدود 1.5 میلیون متر مکعب آب مطمئن زراعی را برای مصرف در 115 هکتار از اراضی پایاب طرح منتقل و توزیع می کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ضمن تاکید بر برخورد با تغییر دهندگان کاربری اراضی در حاشیه سد امند شبستر گفت: بایستی اراضی ملی، منابع طبیعی و اراضی کشاورزی تا اول مرداد توسط مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تفکیک شده و با آندسته از افراد غیربومی که نسبت به تصرف و تغییر کاربری اراضی ملی اقدام کرده اند برخورد قانونی و قضایی صورت پذیرد.
سد مخزنی امند در 15کیلومتری جاده تبریز - مرند، در قسمت شمالی دشت تبریز ایجاد شده و هدف از احداث آن، ذخیره آب رودخانه شیخ چای در مخزن سد و جلوگیری از اتلاف و هدر رفت آبهای سطحی منطقه و استفاده درست از آب ذخیره شده در جهت افزایش تولید در واحد سطح بوده است.
این سد از نوع خاکی با هسته رسی بوده و حجم مخزن آن دو میلیون و200 هزار متر مکعب با ارتفاع 18متر است و در حال حاضر از آب این سد جهت آبیاری اراضی کشاورزی و باغات پایاب آن استفاده میشود.
نظر شما