به گزارش خبرنگار مهر، سیدخلیل هاشمی عصر دوشنبه در حاشیه جلسه بررسی مسائل و مشکلات سد امند شهرستان شبستر در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان جهادکشاورزی مکلف به تأمین 85 درصد اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح آبیاری تحت فشار بصورت بلاعوض است، گفت : 15 درصد باقیمانده طرح فوق الذکر را بانکهای عامل استان با ارائه تسهیلات به کشاورزان تأمین خواهند کرد.
وی ضمن اشاره به اینکه در شرایط فعلی وضعیت خشکسالی و کم آبی در 40 سال گذشته بی سابقه بوده است، گفت: تسهیلات و کمکهای بلاعوض خوبی در استان برای نصب و تجهیز آبیاری تحت فشار در مزارع و باغات فراهم شده است.
خلیل هاشمی تصریح کرد: یکی از روشهای خیلی مهم که قطعاً می تواند تولیدکنندگان بخش کشاورزی را به این باور برساند که تا از آبهای سطحی و زیر زمینی بصورت بهینه و با شرایط ایده آل تری استفاده کنند بحث اجرای آبیاری تحت فشار در مزارع و باغات خواهد بود.
وی یکی از شرایط تمدید پروانه چاههای آب مجاز و صدور پروانه برای چاههای آب غیرمجاز را اجرای طرح آبیاری مدرن در مزارع توسط کشاورزان دانست و افزود: ساز و کارهای لازم در این رابطه از سوی امور آب و جهادکشاورزی دیده شده است.
خلیل هاشمی تبدیل 10 هزار هکتار از اراضی استان را به آبیاری تحت فشار از برنامه های مهم سازمان جهاد کشاورزی در طی سال 90 عنوان کرد و گفت: امسال اتفاق خوبی در حوزه اعتبارات آبیاری تحت فشار صورت گرفته که 85 درصد اعتبارات تخصیصی بلاعوض است.
سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان از تصویب و اختصاص 800 میلیارد تومان در سطح کشور در سالجاری برای آبیاری تحت فشار خبرداده و گفت: با توجه به محدودیتهای اعتباری سال گذشته شاهد تخصیص کم اعتبار آبیاری تحت فشار بودیم که امسال با توجه به تشکیل شورای آب و تاکید ویژه مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در خصوص تخصیص کامل اعتبارات این رقم تامین و ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه آبیاری تحت فشار در راس برنامه های سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد، افزود: بحث اجرای آبیاری تحت فشار در مزارع و باغات می تواند راندمان یا بهره وری افزایش آب را بین 50 تا 70 درصد ارتقاء دهد.
خلیل هاشمی اضافه کرد: اجرای سیستم یکپارچه هوشمند و یکدست در 115 هکتار اراضی پایین دست برنامه اصلی در پایاب سد امند شبستر است.
نظر شما