۲۲ تیر ۱۳۹۰، ۹:۰۱

اختصاصی مهر/

استان مرکزی؛ پیشرو در پر کردن جیب خزانه/ استان چشم انتظار مازاد درآمد

استان مرکزی؛ پیشرو در پر کردن جیب خزانه/ استان چشم انتظار مازاد درآمد

اراک - خبرگزاری مهر: استان مرکزی جزو استانهای برخوردار و در حال توسعه کشور است که چند سالی است درآمدهای مصوب استان که بیشتر از راه مالیات به دست می آید به موقع محقق شده و در سه ماه نخست امسال بیش از میانگین کشور بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان مرکزی را استانی صنعتی با توانمندی های کشاورزی می خوانند. حال درآمد استان از صنایع، شاغلان در بخشهای مختلف یا کشاورزی استان باشد به هر حال این استان در پر کردن جیب خزانه نقش بسزایی دارد.

صنایع بزرگ استان ملی هستند و آلاینده که اتفاقا مالیات آنها به پایتخت می رود تا ثمرات آن به نقاط مختل کشور برسد و البته استان مرکزی چشم انتظارتر و متوقع تر از همه است.

1012 میلیارد ریال درآمد سه ماه اول امسال

در سه ماهه نخست امسال درآمدهای کسب شده استان به بیش از 1012 میلیارد ریال رسید و بر اساس قانون نیمی از مازاد درآمد هر استان بریا اقدامات عمرانی به استان مبداء بازمی گردد.

دبیر ستاد درآمد و تجهیز منابع استان مرکزی در این باره گفت: این درآمدها شامل درآمدهای عمومی و ملی است که بالغ بر1012.8 میلیارد ریال است و نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.3 درصد افزایش نشان می دهد.

رئیس سازمان امور اقتصادی و دارائی استان مرکزی با بیان این موضوع که از رقم فوق بالغ بر 921.6 میلیارد ریال مربوط به درآمدهای عمومی استان است.

 کسب درآمدهای مصوب استان، 102 درصد

میرزاخانی با بین اینکه میانگین کسب درآمدهای مصوب در کشور 83 درصد است، افزود: این رقم در استان مرکزی 102 درصد است که 19 درصد از میانگین کشور بیشتر است.

کاهش درآمدهای ملی استان

حسن میرزاخانی گفت: این درآمدها توسط دستگاههای اجرائی از محل درآمدهای عمومی به تفکیک درآمدهای مالیاتی مستقیم و غیرمستقیم، درآمدهای حاصل از فروش کالاها و خدمات، درآمدهای حاصل از جرائم و تخلفات، درآمدهای حاصل از مالکیت دولتی و سایر درآمدهای متفرقه وصول شده است.

وی گفت: میزان وصولی درآمدهای ملی در استان طی مدت مزبور بالغ بر 91.2 میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 44 درصد کاهش نشان میدهد.

50 درصد مازاد باید به استان مبداء باز گردد

دبیر ستاد درآمد و تجهیز منابع استان مرکزی گفت: مازاد درآمدهای عمومی حاصله در سه ماهه اول سال جاری بالغ بر 18.4میلیاردریال است که به استناد بند(س) ماده 224 قانون برنامه پنجم توسعه، 50 درصد آن به استان ابلاغ اعتبار وتحت عنوان هزینه های جاری و تملک دارایی سرمایه ای هزینه می شود.

بیش از 93 درصد درآمد، حاصل مالیات است

بیش از 93 درصد درامدها از طریق مالیات به دست می آید و مابقی از سایر منابع چون جرائم تخلفات راهنمایی و رانندگی است. 

 میرزاخانی در این باره اضافه کرد: اداره کل امور مالیاتی استان با 93.3 درصد از وصول درآمدهای عمومی استان شامل درآمدهای مستقیم و غیرمستقیم مالیاتی رقمی بالغ بر 860.2 میلیارد ریال را وصول کرده و رتبه اول وصولی در بین سایر دستگاههای اجرائی استان را کسب کرده است.

وی گفت: درآمدهای حاصل از مالیاتهای مستقیم در این مدت بالغ بر 694.9 میلیارد ریال  است که 80.8 درصد کل درآمدهای مالیاتی استان را در دوره مزبور شامل می‌گردد، همچنین درآمدهای حاصل از وصول مالیاتهای غیرمستقیم استان در همین مدت که فقط شامل مالیات برکالاها و خدمات به میزان وصولی 165.3 میلیارد ریال است که حدود 19.2درصد از کل درآمدهای مالیاتی استان را شامل می شود.

دبیر ستاد درآمد و تجهیز منابع استان مرکزی اظهار داشت: میزان وصولی سایر دستگاههای اجرائی از کل وصولی های استان در این مدت بالغ بر57.6 میلیارد ریال و با سهم 6.7 درصد میباشد.

اداره کل ثبت اسناد و املاک استان و ناحیه انتظامی به ترتیب با حجم وصولی 18.2 میلیارد ریال و 18میلیارد ریال در این مدت، بعد از اداره کل امور مالیاتی، در اولویتهای بعدی حجم وصولی درآمدهای عمومی استان قرار دارند.

سهم سایر بخش ها، کمتر از 5 درصد

میرزاخانی یاد آور شد: سهم سایر درآمدهای استان که شامل درآمدهای حاصل از مالکیت دولت، ارائه خدمات، جرائم ودرآمدهای متفرقه است، از کل درآمدهای عمومی استان 4.7 درصد و با میزان وصولی 43.2 میلیارد ریال است. 

وی گفت:همچنین سهم درآمدهای حاصل از مالکیت دولتی در استان تنها با 0.04 درصد بالغ بر 0.4 میلیارد ریال، درآمدهای حاصل از ارائه خدمات با سهم 3.4 درصد از کل درآمدهای استان بالغ بر 31.8 میلیارد ریال، درآمدهای حاصل از جرائم و تخلفات با سهم 0.8 درصد از درآمدهای استانی و با میزان وصولی 7.3میلیارد ریال و سهم درآمدهای متفرقه از کل درآمدهای وصولی استان در3ماهه اول سالجاری، حدود 0.4 درصد و به میزان 3.9 میلیارد ریال می‌باشد.

وی میزان درآمدهای حاصله از مجموع واگذاری دارائی های سرمایه‌ای و مالی استان در دوره مزبور 18 میلیارد ریال دانست  که دو درصد ازکل درآمدهای وصولی استان را شامل می شود.

پروژ های عمرانی در انتظار نصف مازاد درآمد

در استان مرکزی هم مانند سایر استان ها دارای پروژ های نیمه تمام است که در انتظار تخصیص بودجه و دست های توانمند برای تکمیل  شدن هستد.

در کنار این پروژه ها، آلودگی هوای اراک، ساوه، دلیجان، شازند نیازمند بودجه هایی برای رفع الایندگی است. توسعه متوازن استان در بخش های مختلف هم بودجه می خواهد.

با وجود اقدامات شهری در چند سال اخیر، فضای شهر اراک متوازن با توسعه صنعت نبوده و نیازمند رسیدگی جدی است.

کد خبر 1357302

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha