۲۱ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۲

کاظم‌زاده:

معاون صدا ظرفیت‌های تازه‌ای برای طنزپردازی در رادیو فراهم کرده است

معاون صدا ظرفیت‌های تازه‌ای برای طنزپردازی در رادیو فراهم کرده است

کامران کاظم‌زاده مدیر رادیو فرهنگ در مراسم دومین هم‌اندیشی طنز رادیویی تاکید کرد معاون صدا ظرفیت‌های تازه‌ای را برای طنزپردازی و شادی‌آفرینی در برنامه‌های رادیو فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین هم‌اندیشی طنز رادیویی عصر دوشنبه 20 تیر ماه با حضور محمدحسین صوفی معاون صدا، عزت‌الله انتظامی، مرتضی احمدی، علی معلم دامغانی، محمدعلی کشاورز، کامران کاظم‌زاده مدیر رادیو فرهنگ، دیگر مدیران شبکه‌های رادیویی و برنامه‌سازان در سالن کوثر سازمان صداوسیما برگزار شد.

در جلوی در ورودی سالن غرفه‌هایی از فرهنگ و آداب و رسوم مختلف ایران نیز قرار داده شده بود و معاون صدا و مدیر رادیو فرهنگ پیش از شروع مراسم از آن دیدن کردند.

مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و پس از آن شیرمحمد اسپندار یکی از نوازندگان مطرح ساز دونلی در ایران و جهان به اجرای قطعاتی برای حاضران پرداخت.
 
کامران کاظم‌زاده، مدیر رادیو فرهنگ ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به حاضران مراسم گفت: خدا را سپاسگزارم که امسال دومین هم‌اندیشی طنز رادیویی را برگزار می‌کنیم. سال گذشته در نخستین هم‌اندیشی در کنار تجلیل از پیشکسوتان و بزرگان طنز رادیویی وضعیت موجود طنز در رادیو و برنامه‌های رادیویی مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر آن کانون طنز رادیویی در رادیو فرهنگ با حضور نخبگان و اساتید هنرمند طنزپرداز بزرگ کشور تشکیل شد.

وی خاطرنشان ساخت: همچنین چند دوره نشست و کارگاه تخصصی درباره طنز و طنزپردازی در رادیو به همت همکاران خوبم در همه شبکه‌های رادیویی بودیم. در واقع با حمایت‌ و هدایت معاون صدا که جا دارد در این مراسم از او تشکر کنم برنامه‌های طنز در شبکه‌های مختلف رادیویی افزایش یافت. در واقع ایشان ظرفیت‌های تازه‌ای را برای طنزپردازی و شادی‌آفرینی در برنامه‌های رادیو فراهم کردند.

مدیر رادیو فرهنگ یادآور شد: موضوع هم‌اندیشی امسال یکی از موضوعات مهم و در عین حال متنوع در عرصه فرهنگ ایرانی است. موضوعی که هم با هویت ملی ما نسبت مستقیم دارد و هم در هویت‌خواهی قومی و تحکیم وحدت ملی و ایجاد روحیه نشاط اجتماعی نقش موثر و بسزایی دارد. شادیانه‌های فرهنگ مردم گنجینه‌ای غنی از آداب، آیین‌ها و ترانه‌ها و نغمه‌ها و بازی‌های نشاط آفرین است که برای رسیدن به هدف بومی‌سازی سرگرمی‌های جمعی و فردی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوانی دارد.

کاظم‌زاده ادامه داد: سرگرمی‌سازی یکی از وظایف رسانه امروز است و شادیانه‌های فرهنگ مردم چنانچه احیا و بازسازی شوند؛ در بومی‌سازی نقش سرگرمی‌سازی در رسانه ملی بسیار مهم و حائز اهمیت است. صحبت از طنز در شادیانه‌های مردم در فرصت یک هم‌اندیشی و سمینار در نمی‌گنجد، چرا که مقوله طنز در فضا و روح ادبیات ما ساری و جاری بوده است.

وی اشاره کرد: از دیرباز در کتیبه‌های باستانی هخامنشیان آمده است که به نام خدایی که این زمین را آفرید، که این آسمان را آفرید، که شادی را آفرید و در طول تاریخ پر افقتخار ادب فارسی جای پای طنز و نگاه طنزآلود و رندانه در همه انواع ادبی و موضوعات دیده می شود.

مدیر رادیو فرهنگ افزود: علاوه بر آثار عبید و حافظ و سعدی و مولانا، کتب مخصوص به موضوع طنز و شخصیت‌های طنزپرداز از دیرباز زینت بخش ادبیات ما بوده است. کتاب‌هایی مثل الاغانی راغب اصفهانی، لطایف الطوایف، نوادر ملا محمد قزوینی، دیوان بواسحاق اطعمه، رستم التواریخ، حیل النساء، کشکول، زهرالربیع، جامع التمثیل، سیاحت شرق آقانجفی قوچانی، چرند و پرند و صدها کتاب ارزشمند دیگر.

کاظم زاده تصریح کرد: در کنار ادبیات رسمی و مکتوب در هر نقطه از این سرزمین پهناور، اصناف و اقوام و عامه مردم کوچه و بازار و طبقات اجتماعی هریک آفریننده انواعی از شادیانه ها و اصطلاحات و مثل‌ها و کنایات و ترانه‌های طنزآمیز بوده‌اند و این میراث گرانبها سینه به سینه به امروز رسیده است. امروزه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها که راویان افسانه‌ها و قصه‌ها و آیین‌ها بودند، از میان ما رفتند و این رسانه‌ها هستند که راویان افسانه‌ها و قصه‌های رفته از یادند.

وی ادامه داد: وظیفه رسانه‌هاست که به عنوان رسالتی فوری نسبت به گردآوردی و احیا و گسترش وجوه مناسب این فرهنگ یعنی طنز و شادیانه های فرهنگ مردم همت گمارند. در رادیو، موسیقی و کلام دو عنصر اصلی محسوب می‌شوند و بسیاری از شادیانه‌های فرهنگ مردم بر اساس همین دو عنصر یعنی موسیقی و کلام استوار است و لذا رادیو یکی از رسانه‌های مهم و تاثیرگذار و با ظرفیت برای انعکاس این بخش از فرهنگ مردم و هویت ملی ماست.

مدیر رادیو فرهنگ در پایان گفت: آرزو می‌کنیم که این اهمیت در کتب درسی و دانشگاهی و سایر نهادهای فرهنگی همچون فرهنگستان‌ها مورد توجه قرار گیرد و همه ما در پاسداشت بخشی از هویت ملی خود به جد کوشا باشیم.

برگزاری این هم اندیشی با موضوع شادیانه‌های فرهنگ مردم تلاشی است برای توجه دادن به همه اهالی رسانه ملی به این موضوع مهم و سرآغازی است برای ارائه یک راه شاد زیستن در دنیای مدرن معاصر.

کد خبر 1357357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha