عبدالرحمن میرزا ابوالقاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سرو کهنسال ابرکوه به عنوان دیرزیست ترین موجود زنده دنیا مشکلات عدیده ای دارد که ظرف سالهای گذشته پیگیریهای بسیاری برای آن انجام شده اما این پیگیریها چندان مثمرثمر نبوده است.
وی با بیان اینکه این پیگیریها نسبت به بی توجهی های گذشته قابل توجه بوده است، افزود: اما کارهای انجام شده به هیچ وجه نمی تواند پاسخگوی عوارض و آسیبهای وارد شده به این درخت در طول سالهای متمادی باشد.
میرزا ابوالقاسمی با اشاره به برخی مشکلاتی که هم اکنون سرو کهنسال ابرکوه را تهدید می کند، بیان داشت: جاده موجود در مجاورت این درخت و تردد خودروها از مهمترین مشکلات این درخت کهنسال است.
وی یادآور شد: حفاظت فیزیکی از این درخت نیز به هیچ وجه مطلوب نیست و هر فردی به راحتی به این درخت دسترسی دارد که این دسترسی طی سالهای گذشته آسیبهای زیادی به سرو کهنسال ابرکوه وارد کرده است.
میرزا ابوالقاسمی ادامه داد: در گذشته طرح مطالعاتی برای سرو ابرکوه نوشته که این طرح وسیع و جامع است اما از ایرادات مهم آن عدم ورود شورای سرپرستی و مدیریت سرو ابرکوه به مرحله اجراست.
وی افزود: ریاست این شورا با فرماندار ابرکوه است اما هنوز هیچ کار عملی از این شورا مشاهده نشده است.
میرزا ابوالقاسمی عنوان کرد: در سفر سوم ریاست جمهوری نیز مبلغی حدود 800 میلیون تومان برای سرو ابرکوه پیش بینی شده اما اقدامی برای جذب آن نشده است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون، محیط زیست متولی اصلی این درخت است، افزود: این درخت اکنون در محاصره منازل مسکونی است و با اعتبار پیش بینی شده باید بخشی از اراضی که در تملک مردم و شهرداری است، خریداری شود.
میرزا ابوالقاسمی اظهار امیدواری کرد: با جذب این اعتبار، شورای سرپرستی و مدیریت سرو ابرکوه به زودی وارد مرحله عملیاتی و اجرایی شود.
وی عنوان کرد: اکنون مشکلات این درخت بین متولیان مختلف سرگردان است و هیچ یک از ارگانها به طور جدی وارد بحث ساماندهی وضعیت و رفع مشکلات این درخت نمی شوند.
میرزا ابوالقاسمی در مورد NGO حمایت از سرو ابرکوه نیز بیان داشت: شهرستان ابرکوه دارای 350 اثر تاریخی است که تعداد زیادی از آنها در فهرست آثار تاریخی ثبت شده که سرو ابرکوه از شاخص ترین آنهاست.
وی ادامه داد: به منظور حمایت از این سرو، NGO حمایت از سرو ابرکوه با حمایت میراث فرهنگی در حال راه اندازی است.
هم اکنون در سطح کشور بیش از 50 درخت کهنسال وجود دارد که بیش از 35 درخت آن در استان یزد زیست می کنند.
سرو ابرکوه از کهنسال ترین درختان این استان و البته جهان است.
سرو چک چک، چنار کرخنگان، توت و گردوی نیر، سرو فیروزآباد، سرو باغ خواجه تفت، سروهای مقدس روستای خرو و دهها درخت که عمده آنها سرو و چنار هستند از جمله درختان کهنسال استان یزد به شمار می روند.
نظر شما