به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه مراسم شهرام شکیبا روی سن حاضر شد تا بیانیه هیئت داوران را قرائت کند. او قبل از خواندن بیانیه گفت: من در نوشتههایم چه رادیو و چه مکتوب به قومیتها توهین و شوخی نکردم. البته دوست داشتم در این مراسم حرفهایم را میزدم.
بعد از قرائت بیانیه محمدحسین صوفی، کامران کاظمزاده و علی معلم روی سن حاضر شدند و بخشی از برگزیدگان معرفی و تقدیر شدند.
در میان آثار صوتی فاطمه وکیلی از فارس، خلایق پرست از زنجان، آناهیتا برزویی از شبکه مهارت، سیده لیلا اسراری از فارس، خسرو رسولی از زنجان، محمدجواد حسنشاهی از فارس، احمد سرگزی از سیستان و بلوچستان، ابوذر شاکری خراسان جنوبی، سیدعمار بزرگواری کهگیلویه و بویر احمد، علیرضا شاهحسینی سمنان، عباس محبی، انسیه صمیمیپور و حیدر صفدری از صدای آشنا تقدیر به عمل آمد.
در بخش مقالات علی آنیزاده، اکرم امامی، مژگان جعفری، میترا الهی و ماندانا کریم وند تقدیر شدند.
محمدحسین صوفی، معاون صدا در بخشی دیگر از این مراسم ضمن خرسندی از برگزاری دومین هماندیشی طنز رادیویی گفت: خوشحال هستم این مراسم در ماه مبارک شعبان برگزار شده است که میلاد پنج نور پاک امام حسین (ع)، امام سجاد (ع)، حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت علیاکبر (ع) و منجی بشارت حضرت مهدی (عج) در این ماه است.
وی در ادامه افزود: طنز از گونه برنامههایی است که هم مورد توقع، انتظار و درخواست مردم است و هم از گونههایی است که در رسانهها به ویژه رسانه ملی و رادیو مورد توجه است.
صوفی خاطرنشان ساخت: با هر تعریفی که از طنز داشته باشیم، طنز اگر باعث انبساط خاطر، تفریح و سرگرمی، ایجاد شادابی و نشاط بشود و همچنین آلام جامعه به زبان شاد و نشاط آور و همچنین برای ایجاد آرامش و تفریح و سرگرمی مورد نیاز جامعه است. لیکن طنزی مطلوب است که تکیه بر فرهنگ قوی و غنی و دینی و اسلامی بوده و آگاهیبخش و امید آفرین باشد و مردم را از پلشتی و بدخواهی پرهیز کند. طنزی مطلوب است که نه تنها باعث تحقیر قوم و ملیتی نشود، بلکه باعث عزت و افتخار آن قوم و ملیت شود.
معاون صدا اشاره کرد: طنز در ایران سابقه درخشان و طولانی دارد. با مراجعه به شاهنامه فردوسی، حافظ و عبید زاکانی میتوان رگههای طنز را دید. در حال حاضر هم هنرمندان طنزپرداز در عرصههای مختلف بازیگری و نویسندگی و تالیف فراوان هستند. برای تولید و پخش برنامههای طنز باید به سه محور توجه شود. یکی مردم هستند که طالب دیدن و شنیدن طنز هستند و نشان دادند که سرمایههای وفاداری در شنیدن، ارزیابی و قضاوت کردن هستند.
وی تصریح کرد: دیگر اینکه هنرمندان طنز هرجا که در میان مردم حضور پیدا کردند، مورد تجلیل واقع شدند و معنایش قدرشناسی مردم و نیاز آنها به هنر است. هنرمندان به عنوان سرمایه رادیو به شمار می روند. این هنرمندان توانستند لبخند شادی را در مقاطع گوناگون بر لب مردم بنشانند. محور سوم هم رسانههای مکتوب و رسانه ملی است.
صوفی تصریح کرد: سال گذشته اولین هم اندیشی طنز و به دنبال آن جشنواره طنز و تبسم برگزار شد. در اولین هم اندیشی گفتم که مبنای ما افزایش کمی و کیفی برنامههای طنز رادیو است و با هنرمندی هنرمندان در برنامههای طنز ایجاد شود. عملکرد رادیو در تولید برنامههای طنز پس از برگزاری اولین هماندیشی تقریبا دوبرابر شده است.
معاون صدا خاطرنشان ساخت: همه برنامههای رادیویی برنامه طنز دارند و شاهد بودید که در چند روز گذشته شبکه رادیویی نمایش افتتاح شد و بخش قابل توجهی از این شبکه رادیویی به طنز اختصاص دارد. همچنین تشکیل کانون طنز از دیگر اقداماتی است که به برکت برگزاری اولین هماندیشی طنز روی داد و موفق شد آثار بسیاری را تولید کند و امیدوارم برای سال 91 که سومین هماندیشی طنز برگزار می شود، بتوانم بگویم که عملکرد ما در سال سوم نسبت به سال دوم دوبرابر شده است.
وی در ادامه یادآور شد: در حال حاضر 20 شبکه رادیویی وجود دارد، بسیاری از آنها برنامه طنز دارند و یکی از اقدامات ما در این مسیر برگزاری برنامههای مشاعره بود. رادیو این آمادگی را دارد که برنامه مشاعره طنز نیز داشته باشد و از این طریق بتوانیم افزایش برنامههای طنز را داشته باشیم. همچنین در این زمینه آمادگی تولید کتاب نیز داریم. در حقیقت رادیو مصرف کننده برنامههای طنز است و به همین دلیل ما دست همه هنرمندان عزیز طنزپرداز، نویسنده، بازیگر و مولف را به گرمی میفشاریم.
صوفی در پایان خاطرنشان ساخت: امسال در کنار برگزاری دومین هم اندیشی طنز خوشحال هستم که مراسم تجلیل و تقدیر از مرتضی احمدی، پیشکسوت بزرگ عرصه طنز رسانهای به مناسبت پاسداشت بیش از 50 سال خدمات فرهنگی، هنری، رسانهای برگزار میشود.
نظر شما