۲۱ تیر ۱۳۹۰، ۱۷:۵۵

سحرخیز:

رشته های کار و دانش و فنی حرفه ای در کشور رونق می گیرد

رشته های کار و دانش و فنی حرفه ای در کشور رونق می گیرد

قزوین - خبرگزاری مهر: معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در سال تحصیلی جاری با توسعه رشته های کارو دانش و فنی و حرفه ای اعتبار ویژه ای برای راه اندازی هنرستانها اختصاص خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم سحرخیز در مراسم اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات علمی کاربردی هنرستانهای کشور که ظهر سه شنبه در سالن آمفی تئاتر شهید رجایی مرکز تربیت معلم قزوین برگزارشد اظهارداشت: سال تحصیلی جاری سال توسعه رشته های کارو دانش و فنی حرفه ای است و دولت و مجلس اعتبار ویژه ای برای راه اندازی هنرستانهای جدید و تجهیز مراکز قبلی پیش بینی کرده است.
 
وی افزود: تلاش می کنیم این کار با هدف خودکفایی هنرستانها با مشارکت هنرجویان و شکل گیری تشکلهای هنرجویی صورت گیرد. 
 
توسعه علوم انسانی محدود می شود
 
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: توسعه علوم انسانی و تجربی محدود خواهد شد زیرا در بسیاری از استانهای کشور علوم انسانی توسعه بیش از حد یافته به طوریکه فارغ التحصیل دانشگاهی در رشته علوم انسانی بعد از دو سال جویندگی کار بدلیل نداشتن مهارت فنی دچار مشکل شده اند که با مراجعه به مراکز فنی و حرفه ای خلاء مهارتی خود را پر می کنند.
 
وی گفت: در این زمینه دانش آموزان کاردانش یک گام از رشته های علوم انسانی جلوترند ودر صددیم با توسعه رشته های کاردانش و فنی و حرفه ای مهندسان توانمندی را تربیت کنیم که به توسعه کشور کمک کنند.
 
نیازمند جهش اقتصادی هستیم
 
سحرخیز یادآورشد: برای رسیدن به توسعه نیازمند جهش اقتصادی هستیم و این کار در گرو توسعه نیروی انسانی است زیرا اگر به درآمدهای نفتی بسنده کنیم از ثروتهای کشور صیانت نکرده ایم و به سرانجام نخواهیم رسید و توسعه رشته های کاردانش به توانمندی کشور و رسیدن به جهش اقتصادی کمک زیادی خواهد کرد.
 
وی گفت: برای برون رفت از بیکاری و رسیدن به توسعه همه جانبه و استقلال پایدار نیازمند بازنگری در امور آموزشی و بررسی نقاط ضعف و قوت هستیم تا در برنامه های بلند مدت و میان مدت از فرصت جوان بودن کشور استفاده کرده و نظام آموزشی را از بن بست خارج کنیم.
 
معاون وزیرآموزش و پرورش اظهارداشت: با جمعیت جوان کشور اگر فرصت را برای کارآفرینان برای نوآوری و خلاقیت فراهم نکنیم و از مجهز شدن به دانش که می تواند مولد ثروت باشد غفلت کنیم زمان طلایی را از دست می دهیم.
 
سحرخیز بیان کرد: در آموزش عالی نگاه همه جانبه در توسعه نداشته ایم و در درون سیستم با موانعی مواجهیم که اگر آنها را برطرف نکنیم نتیجه نخواهیم گرفت.
 
وی یادآورشد: برخی نگاههای غلط که ریشه استکباری تاریخی دارد باید اصلاح شود و تاکید بر منابع نفتی و زیرزمینی به جای توجه به استعدادها، فرهنگ کار و توسعه بخش خصوصی موانع دست و پا گیری هستند که باید برطرف شود.
 
ذهن خلاق ایرانی بن بست شکن است
 
سحرخیز ذهن خلاق ایرانی را بن بست شکن دانست و افزود: با این همه توانمندی، قابلیت و استعدادهای نهفته و ثروت و فرصتهایی که داریم باید نگاه ما به فرهنگ کار تغییر کند و آموزش های فنی و حرفه ای زمینه کار جوانان را فراهم می کند.
 
این مسئول گفت: امروز والدین دانش آموزان فنی و حرفه ای و کاردانش باید نگاه تحسین آمیزی به فرزندان خود داشته باشند و آنها را به انتخاب این رشته ها و ادامه تحصیل در این رشته ها دعوت و تشویق کنند.
کد خبر 1358032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha