۲۲ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۲۱

اجرای طرح فاضلاب بندرعباس در برخی مناطق غیرممکن است

اجرای طرح فاضلاب بندرعباس در برخی مناطق غیرممکن است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: نماینده مجری طرح های فاضلاب هرمزگان گفت: اجرای طرح فاضلاب بندرعباس در برخی مناطق غیرممکن است.

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد منصوری بیان داشت: علاوه بر کمبود اعتبار، وجود بافتهای فرسوده و پاسخگو نبودن معابر شهری در این مقطع زمانی، امکان اجرای طرح فاضلاب بندرعباس را در برخی مناطق ناممکن و در مناطقی دیگر با مشکلات عدیده مواجه ساخته است.

نماینده مجری طرحهای فاضلاب هرمزگان با اشاره به اینکه کمبود اعتبار عامل کندی روند اجرای طرح فاضلاب بندرعباس بوده است، تصریح کرد: بر اساس برنامه هدف اجرای فاز دوم این طرح شامل تصفیه خانه 118 هزار متر مکعبی و 636 کیلومتر لوله گذاری نیازمند اعتبار 174 میلیارد ریالی است که در صورت تامین اعتبار لازم این فاز تا پایان سال 94 به اتمام می رسد.

منصوری با اشاره به گرانی و زیربنایی بودن طرحهای فاضلاب افزود: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته در حالیکه انتظار می رفت امسال 350 میلیارد ریال برای برای اجرای فاز دوم طرح فاضلاب بندرعباس اختصاص یابد، تنها 120 میلیارد  ریال اعتبار در نظر گرفته شده که این شرکت جهت رفع این محدودیت اعتباری تلاش دارد تا با رویکرد استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی در راستای تسریع اجرای این طرح اقدام کند.

منصوری با تاکید بر اینکه مهمترین عامل کندی طرح فاضلاب بندرعباس، عدم تخصیص به موقع اعتبار است، تصریح کرد: پاسخگو نبودن معابر شهری و وجود بافتهای فرسوده، امکان اجرای این طرح را در برخی مناطق ناممکن و در مناطقی دیگر با مشکلات عدیده مواجه ساخته است.

وی افزود: جهت ادامه این طرح در محلاتی نظیر چاهستانیها، محلات دو هزار باید منتظر اقدامات لازم از سوی مسکن و شهرسازی برای احیای بافتهای فرسوده و شهرداری در راستای اصلاح معابر باشیم. 

نماینده مجری طرحهای فاضلاب هرمزگان گفت: طرح  فاضلاب بندرعباس در دو فاز و برای جمعیت نهایی 750 هزار نفر تعریف شده که از مجموع یک هزار 290 کیلومتر لوله گذاری برای جمع آوری فاضلاب، 654 کیلومتر کار شده است. 

وی ادامه داد: برای اجرای فاز اول این طرح شامل 654 کیلومتر لوله گذاری، چهار ایستگاه بالابر و یک ایستگاه پمپاژ، تصفیه خانه 72 هزار متر مکعبی، خطوط اصلی و انتقال، طی 17 سال گذشته اعتباری معادل 102 میلیارد تومان هزینه شده و عامل عمده کندی روند اجرای آن نیز علاوه بر معضلات اجتماعی نظیر اثرات ترافیک، عدم تخصیص بموقع اعتبارات بوده است.

منصوری تصریح کرد: شهرکها و برخی مناطق شهر بندرعباس همچنان فاقد شبکه جمع آوری فاضلاب هستند که رشد و توسعه جمعیت این شهر در سالهای اخیر و عدم پاسخگو بودن فاز اول تصفیه خانه این طرح از دلایل آن بوده است.

وی افزود: در این رابطه، با پیگیریهای انجام شده از سوی آب و فاضلاب استان و نمایندگان هرمزگان در مجلس موفق به ارتقای موافقتنامه احداث تصفیه خانه شماره دو بندرعباس شده ایم که در سال 91 در موافقتنامه لحاظ خواهد شد.

منصوری یادآور شد: رویکرد دیگر ما استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی به روش BOT  ، BOO و استفاده از تسهیلات مالی بخش خصوصی در قالب بخشنامه به هیئت وزیران است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با توسعه روز افزون این طرح و گسترش شبکه فاضلاب، شاهد فواید اجرای آن نظیر ارتقاء سلامت و سطح بهداشت و ... باشیم.

کد خبر 1358471

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha