۲۵ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۱۵

سمینار مراقبت از خون برگزار شد

سمینار مراقبت از خون برگزار شد

سمینار سه روزه مراقبت از خون توسط مرکز تحقیقات انتقال خون با همکاری بخش هموویژیلانس سازمان انتقال خون و بیمارستان ولی عصر( عج) ناجا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فرانوش مشاور مدیرعامل سازمان در جمع کادر درمانی این بیمارستان که یکی از پایلوت های طرح هموویژیلانس (مراقبت از خون) به شمار می رود با اشاره به ضرورت حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها و مراقبت های حین تزریق خون و پس از آن گفت: ‌هموویژیلانس برای سلامت بیماران ضروری است و باید از مرحله اهدا تا مرحله تزریق فرایندی که در جریان است تحت مراقبت مستند سازی و گزارش دهی قرار گیرد تا سلامت بیماران تضمین شود اما هنوز تطابق اطلاعات کیسه خون و دستبند بیمار هم در بیمارستانها جا نیفتاده است.

وی مستندسازی را عامل جلوگیری از خطاهای انسانی در روند انتقال خون دانست.

دکتر فرانوش این نحوه مراقبت را شامل تزریق خون و عوارض پس از آن، درخواست خون و معیارهای آن و شناسایی عوارض بلند مدت و کوتاه مدت و گزارش این موارد دانست که در نهایت چنین مراقبتی می تواند تهیه فراورده های سالم را تضمین کند.

وی به کادر بیمارستانی گوشزد کرد: تصور نشود که ثبت گزارش های مربوط به عوارض تزریق خون کسی را متهم می کند و نشانه اشتباهات است بلکه آن را پایه پیشگیری از خطاهای انسانی بدانید.

دکتر بلالی سخنران دیگر این همایش بود که در خصوص تعریف هموویژیلانس و اهمیت آن سخنانی ایراد کرد.

وی ایران را از معدود کشورهای در حال توسعه دنیا دانست که یک مرکز ملی برای انتقال خون دارد.

دکتر بلالی گفت: امروز هموویژیلانس نیاز ضروری در دنیا تلقی می شود و انتقال خون کشورها سعی می کنند خود را به این سیستم پایش مجهز کنند. ما نیز از سال 1387 طبق دستور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف شده ایم با آموزش 50 مرکز بیمارستانی به صورت پایلوت طرح مراقبت از خون را شروع کنیم و سپس آن را به سراسر کشور و واحد های درمانی گسترش دهیم.

برای مراقبت از بیمار و عوارض احتمالی تزریق خون این کار آموزشی فراگیر را آغاز کرده ایم و پرستاران تزریق کننده، پزشکان مقیم شیفت های بیمارستانی و پرسنل بانک خون مخاطبان این دوره های آموزشی هستند.

وی تاکید کرد: پرسنل بانک خون باید یک دوره عملی را در آزمایشگاه ایمنو هماتولوژی سازمان انتقال خون بگذرانند.

وی ادامه داد:‌ این سیستم نظارت کشوری بر سلامت خون و فرآورده های آن در تمام مراحل زنجیره خون برای شناسایی دلایل مشکلات این زنجیره و پیشگیری از وقوع مجدد آن ضروری است.

دکتر بلالی اهداف این طرح را گزارش عوارض به صورت سیستماتیک، گرد آوری و تجزیه و تحلیل داده ها و رفع و تصحیح موارد گزارش شده، مستند سازی تزریق بیماران و هدایت فرایند انتقال خون در بیمارستانها ذکر کرد.

کد خبر 1360118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha