به گزارش خبرگزاری مهر، سابقه خصومت بین سنت فلسفه تحلیلی و سنت هرمنوتیکی و پدیدارشناسانه نشان میدهد که گفتگو میان این دو گرایش فلسفی به سادگی امکان پذیر نیست و تفاوتهای موجود میان این دو عمیقتر از آن چیزهایی است که به رویکردها، روشها و سبک فلسفهورزی تحلیلی و قارهای مربوط است.
با این حال به نظر میرسد این دو در پی پاسخ به سؤالاتی مشابه درباره موضوعاتی کمابیش مشابهاند، هر چند پاسخهای هر یک به این سؤالات به تحوی بنیادین با یکدیگر متفاوتند.
معضلات مربوط به دانش، وجود، اخلاق و ویژگیهای زیباییشناختی از جمله مسائلی هستند که فیلسوفان انگلو-آمریکایی و نیز فلسفه قارهای و حتی اقلیتی از فیلسوفان تحلیلی به آن توجه داشته و آنها را به عنوان یک منبع بالقوه روشنگری در نظر گرفتهاند.
از سوی دیگر پدیدارشناسی به طور خاص با فلسفه ذهن در ارتباط است و میتوان گفت که آثار و افکار مرلوپونتی، از بزرگترین اندیشمندان در حوزه پدیدارشناسی توسط شان گالاگر، آلوا نوئه، برایان شاگنسی و چارلز تیلور مورد توجه و بحث قرار گرفتهاند. هوسرل، هرمنوتیک هایدگر و نیز اندیشههای فیلسوفان و متفکرانی مانند ریچارد رورتی، هیوبرت دریفوس، گیلبرت رایل و اندی کلارک از دیگر مباحث مورد توجه در این همایش خواهد بود.
بری دینتون،(دانشگاه لیورپول)، کریستوفر نوریس (دانشگاه کاردیف)، دنیس مکمانوس (دانشگاه ساوتهمپتون) و جوئل اسمیت (دانشگاه منچستر) از جمله سخنرانان همایش "رابطه خطرناک: تعامل تحلیلی با فلسفه قارهای" هستند که نهم دسامبر (18 آذر) توسط گروه فلسفه دانشگاه یورک انگلستان برگزار میشود.
نظر شما