۲۷ تیر ۱۳۹۰، ۱۵:۲۹

ستوده خبر داد:

ایجاد 35 کارگروه شبکه آزمایشگاهی علمی/ رتبه‌بندی آزمایشگاهها در کشور

ایجاد 35 کارگروه شبکه آزمایشگاهی علمی/ رتبه‌بندی آزمایشگاهها در کشور

رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران از ایجاد 35 کارگروه شبکه آزمایشگاهی علمی کشور خبر داد و گفت: این امر در زمینه به اشتراک گذاشتن تجهیزات آزمایشگاهی میان دانشگاهها ، پژوهشگاهها و دستگاههای اجرایی است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رحمت ستوده در نشست خبری بعدازظهر امروز دوشنبه با اشاره به ایجاد شبکه آزمایشگاههای علمی ایران افزود: با توجه به وجود ظرفیت های پژوهشی مناسب در حوزه های مختلف مانند تجهیزات آزمایشگاهی، نیروی انسانی، اطلاعات و یافته های پژوهشی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی لازم بود تا نسبت به اشتراک گذاری ظرفیت های پژوهشی کشور در قالب ایجاد شبکه های آزمایشگاهی اقدام شود.

رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران با اشاره به تدوین نظام نامه شبکه آزمایشگاههای علمی کشور، اظهار داشت: بر این اساس از کل دانشگاهها و پژوهشگاهها درخواست شد تا به طور داوطلبانه و اختیاری عضو این شبکه شوند و امکانات خود را با سایر دانشگاهها، پژوهشگاهها و دستگاههای اجرایی به اشتراک بگذارند.

وی ادامه داد: برای این منظور کشور را به 35 کارگروه تقسیم کردیم که بر اساس آن کل استان یک کارگروه و معاون پژوهشی بزرگترین دانشگاه هر استان به عنوان رئیس کارگروه انتخاب شد.

ستوده با تاکید بر اینکه استان تهران به دلیل تراکم دانشگاهها و پژوهشگاههای متعدد شش کارگروه در آن تشکیل شد، یادآور شد: از کل 35 کارگروه 23 کارگروه اطلاعات مربوط به تجهیزات آزمایشگاهی خود را به شبکه ارائه دادند و سایر کارگروهها نیز در حال ارایه گزارش نهایی خود هستند.

رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران با بیان اینکه در حال حاضر 200 واحد آموزشی در کشور وجود دارد، ادامه داد: در برنامه 5 ساله ای که شبکه دارد در صددیم تا کلیه آزمایشگاههای دانشگاه وارد شبکه شوند که پیش بینی می شود ظرف شش سال آینده 1500 تا 2000 آزمایشگاه بتوانند با این شبکه همکاری کنند.

ستوده با اشاره به اینکه رئیس کارگروه هر استان فعالیت کل آزمایشگاههای استان را زیر نظر دارد خاطرنشان کرد: در فاز اول شبکه آزمایشگاهها به صورت ملی است و در آینده به سمت متصل شدن به آزمایشگاههای بین المللی پیش خواهیم رفت.

وی همچنین از تقویت شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی خبر داد و افزود: برای این منظور نرم افزاری تهیه شده است که بر اساس آن کل نیازهای کشور در زمینه تعمیر، تجهیز و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی در آن جمع آوری می شود و با برنامه های هدایتی شرکت های فعال در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی وارد عمل شوند.

رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران همچنین به ارزیابی خدمات آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهها اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های این شبکه تغییر کردن آزمایشگاههای کشور به آزمایشگاههای همکار سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی است که این امر سبب می شود تا آزمایشگاهها نسبت به کالیبره کردن تجهیزات خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این بر اساس قانون ارتقای خودروها، استانداردسازی قطعات خودرو از 650 کالا به 6500 تا 7000 کالا رسیده است که این امر نیاز به ایجاد شبکه های آزمایشگاهی گسترده است.

رئیس پژوهشگاه استانداردسازی همچنین از ماموریت های این شبکه در خصوص ارتقا کیفیت دستگاهها خبر داد و گفت: ماموریت اصلی شبکه ارتقا کیفیت دستگاهها است که در این راستا آموزش های لازم در خصوص تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی می باشد.

ستوده علاوه بر این بر رتبه بندی آزمایشگاههای عضو شبکه تاکید کرد و اظهار داشت: در این راستا دو نرم افزار معرفی شد که یکی از این نرم افزارها مورد تایید قرار گرفت که با فعال سازی این نرم افزار به رتبه بندی آزمایشگاههای عضو شبکه "شاعا" پرداخته می شود.

وی همچنین با بیان اینکه در فاز اول راه اندازی شبکه شاعا، آزمایشگاههای کلیه دانشگاهها به عضویت شبکه در می آیند یادآور شد: در فاز بعدی آزمایشگاههای سایر دستگاهها وارد شبکه خواهند شد البته ورود این آزمایشگاهها به داخل شبکه اختیاری است.

رئیس شبکه آزمایشگاههای علمی ایران همچنین به نحوه تعرفه های خدمات آزمایشگاهی پرداخت و گفت: این شبکه در این حوزه وارد نشده است بلکه مبنایی برای آن قرار داده است و کارگروهها بر اساس میزان کشش و کیفیت خدمات تعرفه ها را تعیین می کنند.

کد خبر 1361555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha