محمد قبله در گفتگو با مهر گفت: تامین شکر برای تنظیم بازار از دو مسیر تولیدات داخلی و واردات صورت میگیرد که بر این اساس، از اواخر شهریور تا اواسط اردیبهشت و خرداد هر سال که فصل تولید و فراوانی موجودی شکر داخلی در کشور است، تامین از طریق منابع داخلی انجام میشود؛ اما از آن تاریخ به بعد که تولید شکر به انتها میرسد، تنظیم بازار با شکر وارداتی که البته شکر خام است، صورت میگیرد.
معاون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان افزود: همه ساله با واردات شکر خام، کارخانجات شکر در دورانی که فصل برداشت نیست، از ظرفیت خود استفاده کرده و شکر را تصفیه و به بازار عرضه میکنند. البته در تنظیم تعرفهها نیز به گونهای عمل میشود که شکر سفید وارد کشور نشود؛ اما تعرفه برای واردات شکر خام کاهش یابد تا کارخانجات بتوانند با تصفیه شکر، میزان نیاز بازار را برآورده کنند.
وی تصریح کرد: این سیاست هر ساله دولت برای تنظیم بازار شکر است، اما امسال همزمانی چند اتفاق سبب شد تا بازار شکر با شیوههای دیگری علاوه بر روشهای متداول تنظیم شود و آن اینکه، قیمت جهانی شکر به یکباره جهش داشت و از سوی دیگر، با اجرای ماده 16 قانون بهرهوری کشاورزی که بر طبق آن، وزارت جهاد کشاورزی تعرفه واردات شکر خام را از 25 به 35 درصد رسانده بود، روند واردات تغییر یافت؛ البته در این میان، نرخ ارز نیز بیتاثیر نبود.
قبله گفت: بر همین اساس دولت تصمیم گرفت که تا با همکاری معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی، اجازه خروج ذخایر را به بازار ندهد و شکر ذخیرهسازی شده در شبکههای زنجیرهای خاص توزیع شود به ویژه اینکه ایام ماه رمضان نیز نزدیک است و بر این اساس برای تامین مایحتاج مردم، قرار بر این است که شکر به قیمت تمامشده در اختیار مردم قرار گیرد.
وی اظهار داشت: تعرفه شکر خام نیز به صفر رسیده و هم اکنون نگرانی از بابت تامین شکر خام مورد نیاز کارخانجات برای تصفیه وجود ندارد و با ورود شکرهای تصفیه شده به بازار، مشکلی در تامین نیاز شکر بازار وجود نخواهد داشت.
نظر شما