قطبالدین صادقی کارگردان تئاتر به خبرنگار مهر گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی فرصت خوبی است تا بخشی از هنرهای سنتی که مورد کماقبالی و کممهری مردم، هنرمندان و مسئولان هستند مورد تاکید و یادآوری قرار گیرند و بیش از پیش به مردم شناسانده شوند.
وی با اشاره به حضور آثار ضعیف در پانزدهمین دوره جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی بیان کرد: دلیل برگزاری ضعیف این جشنواره سیاستگذاری نادرست و بضاعت کم هنرمندان است. باید به گروههای بزرگ و باتجربه برای حضور در آن سفارش دهند و گروههای ضعیف را به آن راه ندهند. اما در شرایطی پول کافی و زمان کافی برای گروههای معتبر وجود ندارد، نتیجهاش آن میشود که گروهای کمبضاعت حضور پیدا کنند. در حالی که با اختصاص دادن بودجه درست و واقعی به گروههای قوی، میتوان یک کار نمایشی آیینی سنتی درخور توجه، قدرتمند و ریشهدار اجرا کرد.
این استاد دانشگاه افزود: اگر برگزاری چنین جشنوارههایی در عرصه فرهنگی نتیجه درستی ندهد، نتیجهای جز این ندارد که مدیران فرهنگی برای بیلان کاری و بالا بردن آمار فعالیتهایشان، این برنامهها را برگزار میکنند.
این کارگردان باسابقه تئاتر که دو نمایش "طلسم صبحگل" (نمایشنامهخوانی) و "پیکرههای بازیافته" در پانزدهمین جشنواره نمایش آیینی و سنتی حضور دارد در ادامه سخناناش گفت: این جشنواره زمانی ارزشمند خواهد بود که ما را متوجه بعد دیگری از نمایش ایرانی کند. در نتیجه آثاری که به آن راه مییابند نباید حتی آثار متوسطی باشند بلکه چند سر و گردن از آثار معمولی بالاتر باشند، نه کارهای ضعیف و دمدستی.
صادقی برای احیای نمایش ایرانی و خروج از رکود و ضعف آثار این بخش نمایشی پیشنهاد کرد: باید مرکز بزرگی به وجود آید که در آن سالن و امکانات مناسب برای اجراهای مستمر وجود داشته باشد. در این مرکز آثار درخشان به صورت موزهای و سنتی حفظ شود و در شاخههای دیگر گروههای مختلف، تجربههای مختلف انجام دهند تا بتوانند آثار ارزشمندی خلق کنند. برای آنکه چنین مرکزی پا بگیرد و ادامه حیات پیدا کند نیازمند اختصاص بودجه درخور به آن است. باید توجه داشت که با فقر نمیشود کار هنری خوبی انجام داد.
نظر شما