به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی در این باره به وسعت و امکانات بسیاری که در سفارت آمریکا در بغداد وجود دارد اشاره کرد و نوشت : در این سفارت جایگاههای بازی تنیس، استخرهای شنا و فروشگاهها و یک رستوران وجود دارد و مساحت آن حدود 420 هزار متر مربع است. به این ترتیب محوطه این سفارت به بزرگی دولت واتیکان است.
تاگس اشپیگل در ادامه نوشت : در محوطه سفارت آمریکا در بغداد بیش از 600 آپارتمان وجود دارد و حدود 8 هزار کارمند در آن مشغول به کارند. به این ترتیب این سفارتخانه بزرگترین سفارتخانه آمریکا در دنیا به شمار می رود که بر اساس تصمیمات وزارت خارجه آمریکا و بنا بر گزارشی که به رهبری جان اف کندی منتشر شده است کارمندان این سفارت قرار است به 17 هزار نفر افزایش پیدا کنند. هزینه های حملات دیپلماسی آمریکا به عراق حدود دو میلیارد یورو تخمین زده شده است.
تاگس اشپیگل در ادامه نوشت : هدف واشنگتن از این اقدامات گسترده تبدیل مداخله نظامی در عراق به یک شراکت غیر نظامی است. در مقدمه گزارش کندی آمده است که موفقیت اقدامات دیپلماسی ما در عراق در راستای این محور پیش می رود که آیا عراق یک شریک راهبردی برای ما باقی خواهد ماند یا به سوی ایران تغییر جهت خواهد داد.
تا کنون از چنین تغییر جهتی به سمت ایران با حضور نظامیان آمریکایی در عراق جلوگیری به عمل آمده است. در پایان این سال حدود 50 هزار نیروی آمریکایی این کشور را ترک خواهند کرد. به این ترتیب از این پس علایق آمریکا در منطقه باید با کمک دیپلماتهای این کشور در عراق دنبال شود.
تاگس اشپیگل همچنین تصریح کرد : سفارت آمریکا در بغداد در اوایل سال 2009 در یکی از مناطق سرسبز این شهر کار خود را آغاز کرد و گشوده شد. هزینه ساخت این ساختمان با دیوارهای بلندش بیش از نیم میلیارد یورو بود و حدود هزار دفتر کار در آن ایجاد شده است.
به نوشته تاگس اشپیگل تا اکتبر امسال قرار است حدود 16 مرکز آمریکایی دیگر در بخشهای مختلف عراق احداث شود از جمله سه جایگاه پروازی و سه مرکز تمرین و آموزش نیروهای پلیس، دو کنسولگری در بصره و اربیل و دو دفتر سفارت دیگر در کرکوک و موصل و پنج مرکز برای هماهنگی های امنیتی با سازمانهای عراقی در بخشهای مختلف عراق.
در ادامه این مطلب آمده است : این مسئله که همکاریها در مسائل امنیتی بین آمریکا و عراق در آینده چگونه به نظر خواهد رسید بستگی به این دارد که چه تعداد سرباز آمریکایی در این کشور باقی خواهند ماند. در این باره باید حکومت عراق تصمیم گیری کند. تا به حال قرارداد بین آمریکا و عراق بر بازگشت کامل نیروهای نظامی آمریکایی تاکید کرده است. باقی ماندن بیشتر نیروهای آمریکایی در این کشور به موضوعی جنجال برانگیز تبدیل شده است.
تاگس اشپیگل در ادامه با تاکید بر اینکه البته آمریکا در نظر دارد برای حمایت دیپلماتهای خود در عراق اقدامات حمایتی و نظامی خود را در پیش گیرد، نوشت : سفارت آمریکا در بغداد از همه نظر مجهز است. یک مرکز برای پشتیبانی در برابر حملات شیمیایی یک ژنراتور برق و بسیاری امکانات دیگر از جمله شبکه های ارتباطی غیر وابسته و یک مرکز راهبردی که در آن عملیات نظامی می تواند هماهنگ شود در این سفارتخانه وجود دارد.
این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این گزارش از نگرانی سیاستمداران آمریکایی درباره پیامدهای خروج نظامیان آمریکایی از عراق خبر داد و نوشت : در آمریکا این نگرانی وجود دارد که خروج گروههای آمریکایی از این کشور نفوذ ایران را افزایش دهد.
نظر شما