به گزارش خبرنگار مهر، دکتر آناهیتا سنائی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: میکروب پنوموکوک در کودکان حرف اول را میزند و یک میکروب بسیار مهاجم است که 90 تا 100 زیرمجموعه دارد.
وی با اشاره به استفاده از انواع آنتیبیوتیکها برای درمان بیماریهای عفونی در کودکان افزود: استفاده از آنتیبیوتیکها باعث شده که میکروب پنومونوکوک در برابر درمانهای آنتی بیوتیکی مقاوم شود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان با عنوان این مطلب که حدس میزنیم پنوموکوک شدیدترین بیماریها را در کودکان رقم بزند، ادامه داد: پنوموکوک شایعترین و مقاومترین بیماریها را در کودکان ایجاد میکند.
وی از عفونت گوش به عنوان شایعترین علت مراجعه کودکان به مطب پزشکان یاد کرد و گفت: از هر 5 مرگ ومیر کودکان زیر 5 سال یک مورد آن به علت ذاتالریه است.
سنایی ادامه داد: شایعترین علت میکروبی بیماری ذاتالریه پنوموکوک است.
وی با اشاره به وجود واکسن پنوموکوک در جهان افزود: حداقل 100 کشور دنیا که اغلب از کشورهای توسعه یافته هستند از این واکسن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های پنوموکوک استفاده میکنند.
وی در ارتباط با وضعیت کودکان ایران که در معرض بیماریهای عفونی قرار دارند اظهار داشت: 40 تا 50 درصد کودکان در مقطعی از زندگی ناقل بیماری پنوموکوک هستند که 30 درصد آنها نوع مقاوم این بیماری را با خود دارند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان در ارتباط با نبود واکسن پنوموکوک در کشور گفت: این سیاست وزارت بهداشت است که میبایست ارزیابی کند تا چه اندازه ضروری است که این واکسن را وارد کشور کنیم.
وی افزود: با توجه به بار مالی بسیار سنگین که بیماریهای عفونی کودکان به دنبال دارد استفاده از واکسن میتواند منجر به کاهش این بار مالی و ارتقاء سلامت کودکان شود.
نظر شما