۴ مرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۲۰

در گفتگو با مهر عنوان شد:

اقدام قضایی علیه شهرداری آستارا به دلیل دفن زباله در پارک لوندویل

اقدام قضایی علیه شهرداری آستارا به دلیل دفن زباله در پارک لوندویل

مدیرکل محیط زیست استان گیلان گفت: به دلیل بی توجهی شهرداری آستارا به اولتیماتوم محیط زیست برای مدیریت و جمع آوری شیرابه در پارک حیات وحش لوندویل پرونده قضایی علیه این شهرداری تشکیل و پیگیری می شود.

امیر عبدوس در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر با توجه به مشکلات زیست محیطی که دفن غیر اصولی زباله و شیرابه در طول 30 ساله گذشته در این استان به وجود آورده استانداری گیلان با عزم جدی حل این مسأله را در اولویت قرار داده است.

به گفته وی، همچنین برای تبدیل زباله و شیرابه به انرژی، دو سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده اند که به جز واگذاری زمین به مدت 30 سال همه سرمایه و هزینه های مورد نیاز را تقبل کنند.

عبدوس گفت: یکی ازاین شرکتها که ایرانی است با پروژه تفکیک زباله تر و خشک و تبدیل زباله تر به الکل و سوزاندن الکل حاصله می تواند انرژی تولید کند که این اقدام پیش ازاین در کشورهای انگلیس و ترکیه انجام شده است.

وی افزود: شرکت دیگر که ایرانی ــ کره ای است قرار است با خرد کردن مخلوط زباله های تر و خشک و سوزاندن آنها در مرحله اول تولید انرژی کرده و در مرحله بعد با فرآوری خاکستر حاصله آن را تبدیل به سیمان کند.

عبدوس در پاسخ به اینکه چه مدت طول میکشد تا این پروژه ها اجرایی شود گفت: این شرکتها اعلام کرده اند در صورتی که واگذاری زمین انجام شود ظرف دو سال این کارخانه ها را راه اندازی می کنند.

وی با بیان اینکه در آخرین جلسه کمیته مدیریت پسماند در استانداری گیلان طرح این دو شرکت تصویب شد افزود: قطعات زمین مورد نیاز برای احداث این کارخانه ها آماده است و فقط باید قرارداد نهایی امضاء شود.

مدیرکل محیط زیست گیلان در پاسخ به اینکه آیا ظرف این دوسال دفن زباله در پارک حیات وحش لندویل به همین منوال ادامه می یابد افزود: محیط زیست در حال حاضر پیگیر مدیریت شیرابه در این منطقه است و با اولتیماتوم یک ماهه به شهرداری خواستار ساماندهی این وضعیت و جمع آوری و تصفیه شیرابه ها شد اما به دلیل عدم توجه شهرداری آستارا به این اولتیماتوم ها اقدام قضایی علیه آنها انجام شده است.

وی با بیان اینکه در گذشته هیئت هفت نفره پنج هکتار از زمینهای پارک حیات وحش لندویل را برای دفن زباله اختصاص داده اند گفت: به دلیل عدم نظارت مرتب بر وسعت این منطقه افزوده شد و در حال حاضر به 15 هکتار رسیده است.

عبدوس با اشاره به اینکه این منطقه به لحاظ مکان یابی بدترین مکان برای تخلیه زباله های شهرستان آستارا است گفت: در این منطقه به دلیل بالا بودن سطح آب زیرزمینی هیچ گونه امکان دفن یا اختلاط با ماسه وجود ندارد و به محض دفن، چاله ها از آب پر شده و استخرهای مخلوط آب و زباله تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان آستارا هیچ مکان مناسبی برای دفن و تخلیه زباله وجود ندارد تصریح کرد: البته اگر حداقل در بالا دست این منطقه تخلیه زباله انجام می شد شاید به دلیل اینکه سطح آب پایینتر است امکان دفن زباله های تخلیه شده وجود داشت.

پیش ازاین در آبان سال 1388 شهردار آستارا نیز در این باره به مهر گفته است: بافت جغرافیایی و محدودیتهای زمین در آستارا باعث شده است که هیچ نقطه دیگری در این شهرستان برای دفن مناسب زباله بجز محل مورد توافق با محیط زیست وجود نداشته باشد.

به گفته وی، سابقه تخلیه باله در مکان کنونی به دوره پیش از واگذاری اراضی پناهگاه به سازمان حفاظت محیط زیست برمی گردد و شهرداری با وجود اعتقاد عمیق به حفظ و ترمیم محیط زیست چاره ای جز ادامه روند کنونی ندارد.

علی کوهی گفته است: با آغاز اجرای طرح کمپوست زباله در منطقه جوکندان تالش در فاصله 50 کیلومتر آستارا که به عنوان مرکز بازیافت زباله غرب گیلان تعریف شده است، تخلیه زباله در منطقه پناهگاه حیات وحش لندویل متوقف خواهد شد. 

کد خبر 1367866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha