به گزارش خبرگزاري مهر دكتر محمد رضا زالي فوق تخصص گوارش و كبد افزود: پديده چاقي نه تنها در ايران كه در كل دنيا رو به افزايش است تا جايي كه شاهد شيوع چاقي در ميان نسل جوان هستيم.
وي با اشاره به اينكه عمده علت چاقي، مصرف زياد غذاهاي گوناگون و كم تحركي است ، تصريح كرد: امروزه بيشتر افراد در داخل يا خارج منزل به فرآورده هاي غذايي متعدد و مكرري دسترسي دارند كه عمده اين مواد غذايي شامل كربوهيدرات ها ، برنج ، نان ، چربي ها، غذاهاي آماده (Fast Food) و به طور كلي فرآورده هاي غذايي است كه از چربي نسبتا بالايي برخوردارند.
دكتر زالي گفت: به دليل كمبود تسهيلات ورزشي ، كم تحركي در جامعه رو به افزايش بوده و متاسفانه ورزش همگاني در جامعه هنوز نقش و جايگاه خود را نيافته است.
وي زندگي پراسترس ، ترافيك سنگين و چند شغله بودن را از عمده دلايلي بر شمرد كه زمنيه كم تحركي را در جامعه فراهم مي آورد.
وي اضافه كرد: افزايش اضطراب در جامعه منجر به پرخوري و افزايش چاقي مي شود.
رييس چهارمين كنگره بين المللي گوارش و كبد افزايش شمار بيماران مبتلا به نارسايي هاي كبدي و "سيروز كبدي" طي سالهاي آتي را از مهمترين پيامدهاي شيوع چاقي در كشور بر شمرد و خواستار توجه مسوولان و برنامه ريزان كشور نسبت به افزايش تحرك در جامعه و نحوه تغذيه صحيح به منظور مقابله با چاقي از طريق اطلاع رساني صحيح به مردم شد.
گفتني است چهارمين كنگره بين المللي گوارش و كبد ايران و دومين كنگره از بالين تا آزمايشگاه (FBB) كه با هدف ارايه آخرين يافته هاي تشخيصي و درماني در اين رشته توسط انجمن متخصصين گوارش و كبد ايران و با حضور بيش از هزار متخصص داخل و خارج از كشور روز يكشنبه 15 آذر ماه در مركز همايش هاي رازي تهران گشايش يافت تا روز 17 آذر ادامه دارد.
نظر شما