10 مرداد آغاز رمضان در اروپا اعلام شد
شورای اروپایی فتوا و تحقیق اعلام کرد که براساس محاسبات نجومی ماه رمضان در اروپا امسال روز دوشنبه اول آگوست ( 10 مرداد ماه) آغاز میشود.
شورای اروپایی فتوا و تحقیق طی بیانیه ای اعلام کرد هلال ماه رمضان در ساعت 18:40 دقیقه به وقت گرینویچ در روز شنبه 30 ژوئیه متولد می شود. خورشید در ساعت 19:01 در مکه روز یکشنبه غروب می کند در حالی که ماه در ساعت 19:26 همان روز از نظر محو می شود.
این بیانیه می افزاید: از این رو رویت هلال در روز یکشنبه 31 ژوئیه با استفاده از تلسکوپ در شمال آفریقا، شمال شبه جزیره عربستان و مناطق آمریکای شمالی و تمام کشورهای آمریکای لاتین با چشم قابل رویت است.
شورای اروپایی فتوا و تحقیق اعلام کرد: براساس این محاسبات و تصمیم شورای فقه بین المللی روز اول آگوست 2011 ( 10 مردادماه) نخستین روز ماه رمضان خواهد بود.
شورای اروپایی فتوا و تحقیق مستقر در دوبلین ایرلند با هدف ارائه خدمات به مسلمانانی که در غرب زندگی می کنند و تسهیل ادغام مثبت در جامعه با حفظ هویت اسلامی آنها فعالیت می کند.
پیش از این شورای فقه آمریکای شمالی و انجمن اسلامی آمریکای شمالی نخستین روز ماه رمضان در آمریکای شمالی را اول آگوست ( 10 مرداد ماه) اعلام کرده بودند.
10 مرداد نخستین روز رمضان در لبنان
براساس اعلام دفتر روحانی فقید شیعه علامه سید محمد حسین فضل الله، نخستین روز ماه مبارک رمضان در لبنان روز دوشنبه اول آگوست مطابق با 10 مرداد ماه است.
دفتر علامه فضل الله روحانی فقید شیعه در لبنان براساس محاسبات دقیق نجومی که وی در زمان حیات خود به آن توجه داشت آغاز ماه مبارک رمضان را 10 مرداد ماه اعلام کرده است.
براساس این بیانیه هلال ماه جدید از روز شنبه 30 ژوئیه در هیچ کجای زمین قابل رؤیت نخواهد بود به این معنا که روز پس از آن روز پایانی ماه شعبان است و دوشنبه نخستین روز ماه مبارک رمضان تلقی می شود.
دولت لبنان نیز ساعات کاری ماه رمضان را برای کارمندان و نهادهای دولتی و شهرداری ها از 9 صبح تا 3 بعد از ظهر اعلام کرده است.
مسلمانان آتن نمازهای ماه رمضان را در استادیوم اقامه میکنند
براساس اعلام وزارت آموزش و دین یونان مسلمانان پایتخت این کشور که ماه رمضان را از روز اول آگوست (10 مرداد ماه ) آغاز میکنند میتوانند در فضای استادیوم المپیک آتن و استادیوم صلح و دوستی در نئو فلیرو، حومه آتن اقامه نماز کنند.
وزرات آموزش و دین یونان به دنبال تلاشهای گسترده مسلمانان آتن برای ساخت نخستین مسجد در پایتخت بدون مسجد اروپا که در حال حاضر هم با چالشهای بسیاری رو به رو است اعلام کرده که این تصمیم با توجه به ضرورت احترام به آزادی دینی و حقوق بشر اتخاذ شده و محلی برای اقامه نمازهای جماعت در اختیار مسلمانان گذاشته شده است.
براساس گزارش برخی منابع، این تصمیم با هدف جلوگیری از گردهمایی مسلمانان در میادین شهر برای اقامه نماز اتخاد شده چرا که سال گذشته این گردهمایی مسلمانان موجب تحریک یونانیهای متعصب و در نتیجه تنشهای قومی شد.
با این اوصاف، نعیم الغندور رئیس اتحادیه مسلمانان یونان از این اقدام استقبال کرده و اظهار داشته است که مسلمانان آتن از سال 2004 تا کنون استادیوم المپیک آتن را برای اقامه نمازهای ماه مبارک رمضان اجاره کرده بودند که این روند سال گذشته متوقف شد، چون اجاره بهای سال گذشته صرف کمک به مسلمانان بسیار نیازمند کشور شده بود.
توصیههای بنیاد بهداشت بریتانیا به مسلمانان دیابتی منتشر شد
رمضان امسال روزهداری طولانی دارد که این امر برای مسلمانان مبتلا به بیماری دیابت که میخواهند روزه بگیرند چالشهای ویژهای به همراه دارد، از این رو یک بنیاد سلامت و بهداشت در بریتانیا توصیههایی برای این دسته از مسلمانان ارائه کرده است.
بنیاد بهداشت و سلامت جنوب آسیا در بریتانیا جزوه ای با عنوان "حقایقی درباره روزه داری در ماه رمضان" فراهم کرده و آن را در وب سایت خود برای دسترسی عمومی قرار داده است.
دکتر وینود پاتل از بیمارستان جورج الیوت با اشاره به مشکلات متعدد مدیریت داروهای دیابتی در طول ماه رمضان اظهار داشت: اگر مبتلایان به دیابت که می خواهند روزه بگیرند به این توصیه ها عمل نکنند با مشکلات جدی رو به رو می شوند. در 17 ساعت روزه داری بیمار باید میزان مصرفی داروهای خود و زمان مصرف آنها را تغییر دهد تا در زمان روزه داری با مشکلاتی چون فشار خون پایین و ضعف رو برو نشود.
چندی پیش تیم دیابت بیمارستان جورج الیوت به ریاست دکتر پاتل برنامه کلینیکی برای ارتقای آگاهی عمومی در این رابطه برگزار کردند.
دکتر پاتل هشدار داد: مهمترین مشکل در این رابطه فقدان قند خون است، زمانی که سطح گلوکوز بسیار پایین می آید بیمار با گرسنگی شدید و تعریق رو به رو می شود که البته مسئله مهلکی تلقی نمی شود اما برای بیمار فشار روانی ایجاد می کند و برای مثال هنگام رانندگی مخاطره آمیز است.
وی تأکید کرد: این در حالی است که بسیاری از افرادی که مبتلا به این بیماری هستند می توانند بدون بروز هیچ مشکلی در وضعیت سلامتی خود تا زمانی توصیه های زمان بندی را رعایت کنند روزه بگیرند.
رؤیای مسلمانان همیلتون کانادا تحقق مییابد
رمضان امسال برای مسلمانان شهر همیلتون در اونتارو کانادا با سالهای گذشته تفاوت بسیاری دارد چرا که آنها علاوه بر اینکه برای ضیافت الهی آماده میشوند، مقدمات اولیه را برای بهرهبرداری از مسجد جدیدی که ساخت آن پس از پنج سال کار سخت به حقیقت پیوست فراهم میکنند.
کامران باتی سخنگوی انجمن مسلمانان همیلتون اظهار داشت: رمضان زمان بسیار ویژه ای برای مسلمانان تمام جهان است و در طول این ماه مبارک حس بخشش، معنویت و ارتباط با خدا میان مسلمانان از همیشه بیشتر می شود.
زمین این مسجد با داشتن مساحتی بیش از 2200 متر مربع 20 سال پیش خریداری شد، اما طی چهار یا پنج سال گذشته با هماهنگی های انجمن اسلامی همیلتون مراحل ساخت این مسجد آغاز و قرار شده است که پیش از رمضان امسال کارهای ساختمانی تا جایی برسد که مسلمانان بتوانند در این مسجد، هر چند نیمه ک اره، نمازهای جماعت خود را برگزار کنند.
براساس اظهارات باتی، درحالی که مسلمانان روزه هستند و مشقت افرادی که در زندگی از اقبال کمتری برخوردارند را حس می کنند تا جایی که می توانند به دیگران کمک و روی ویژگیهایی چون بخشندگی و سخاوت تمرکز می کنند.
نمازگزاران این شهر هنوز هم به یاد می آورند که پیشتر برای اقامه نمازهای جماعت در مسجد بسیار کوچکی نماز می خواندند که جمعیت آن راهروهای مدرسه کناری و سالن ورزش مدرسه را نیز دربر می گرفت و زنان این جامعه تنها اتاقی در این مجموعه اسلامی کوچک در اختیار داشتند تا به نماز جماعت ملحق شوند.
درحال حاضر کارگران ساختمانی که آخرین کارهای مسجد را انجام می دهند مشغول نصب سیستم گرمایشی ، تهویه هوا و پوشش دیوارها، نقاشی و آخرین مراحل پروژه هستند.
فیض آجینا از مسئولان این پروژه اظهار داشت: ما از جامعه مسلمان خواستیم برای اتمام ساخت مسجد ما را یاری کنند، چرا که آنها هم از طولانی شدن پرژه خسته شده و می خواهند هرچه زودتر در نمازهای جماعت باشکوه شرکت کنند.
قرار است مسجد قدیمی این شهر به یک مرکز اجتماعی تبدیل شود که همه بتوانند از آن استفاده کنند و انجمن اسلامی همچنین درنظر دارد سالن ورزشی جدیدی برای مدرسه اسلامی همیلتون بنا کند.
مسلمانان همیلتون که در انتظار تحقق رؤیای مسجد بزرگ هستند نسبت به ساخت این مسجد بسیار هیجان زده هستند. باتی در این رابطه گفت: جامعه مسلمان بسیار هیجان زده است چرا که اکنون می تواند این مسجد را از نزدیک حس کند، این رؤیایی است که سرانجام به حقیقت بدل شد.
محمد ابو از اعضای این مسجد در ده سال گذشته اظهار داشت: زمانی که این پروژه کامل شود، مسلمانان نشان می دهند که در این جامعه دارای وزن هستند. ما می خواهیم بخشی از این جامعه و شهر باشیم.
اعظم قریشی از مسئولان انجمن اسلامی همیلتون که در انتظار کامل شدن این مسجد است گفت: در نیم طبقه اول این مسجد محوطه ای با عایقهای صدای قوی تعبیه شده تا زنان به سادگی بتوانند در نمازهای جماعت حاضر شوند.
این مسجد خدمات خود را به جامعه 1000 تا 1200 نفری مسلمان در این منطقه ارائه می کند و انتظار می رود تعداد نمازگزاران آن در ماه رمضان به 1700 نفر برسد، اما گنجایش مسجد در شبستان اصلی 2000 تا 2200 نفر و در نیم طبقه اول 800 تا هزار نفر است.
مسلمانان شهر همیلتون 30 هزار نفر تخمین زده شده اند که براساس اعلام انجمن اسلامی همیلتون تعداد آنها از یک دهه گذشته دوبرابر شده است.
مسلمانان 9/1 درصد از جمعیت 8/32 میلیونی کانادا را تشکیل داده اند و اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ این کشور است.
جوانان مسلمان مالزی قرآن را به قانون اساسی ترجیح میدهند
نتایج یک نظرسنجی در مالزی نشان میدهد که بیشتر جوانان مسلمان این کشور میخواهند قرآن کریم جایگزین قانون اساسی فدرال مالزی شود.
در تحقیقات انجام شده از سوی سازمانهای فرهنگی مستقر در آلمان در تحقیقی با عنوان " ارزشها، رؤیاها و ایده آلها: جوانان مسلمان در جنوب شرق آسیا" مشخص شده است بیش از 70 درصد از جوانان که بیشتر آنها را مردان جوان تشکیل داده اند می خواهند قرآن به جای قانون اساسی فدرال مالزی مورد استفاده قرار گیرد.
انجام دهندگان این تحقیق برای به دست آوردن نتایج با 1060 جوان مسلمان مالزیایی 15 تا 25 ساله مصاحبه کرده اند. نتایج آن نشان می دهد که 72 درصد از جوانان می خواهند کتاب مقدس اسلام عالیترین قانون این کشور باشد و تنها 25 درصد با این امر مخالفت کرده اند.
بیشتر شرکت کنندگان در این تحقیق اظهار داشتند که آنها از اجرای حدودی که در شرع مقدس اسلام تعیین شده حمایت می کنند. درمیان این پرسشهای مطرح شده مشخص شده است که 80 درصد از شرکت کنندگان خود را اول مسلمان و بعد مالزیایی می دانند.
مسلمانان مالزیایی 60 درصد از جمعیت 26 میلیونی این کشور را تشکیل داده اند. مسیحیان 1/9 درصد ، بودائیان 2/19 درصد و هندوها 3/6 درصد را به خود اختصاص داده و باقی جمعیت متعلق به ادیان سنتی چینی است.
رویکرد منفی غرب به مسلمانان تغییر نکرده است
درحالی که دهمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر نزدیک میشود، نتایج تحقیقات مرکز "پیو" نشان میدهد که تنشها و باورهای نادرست هنوز هم میان مسلمانان و کشورهای غربی وجود دارد، به ویژه در میان آنهایی که باورهای کلیشهای منفی درباره اسلام و مسلمانان دارند.
نتایج تحقیقات انجام شده از سوی مرکز تحقیقاتی پیو که در پایگاه اینترنتی این مرکز منتشر شده نشان می دهد که مسلمانان و جامعه غربی هنوز هم رابطه خوبی ندارند و هر دو طرف نسبت به یکدیگر دیدگاه منفی دارند.
این تحقیق با عنوان "پافشاری تنشهای مسلمانان و غربی ها" بین 21 مارس و 15 می در برخی کشورها چون مصر، ترکیه، مناطق اشغالی فلسطین، اردن، لبنان، اندونزی و پاکستان انجام شده است.
این تحقیق در حقیقت نظر سنجی رفتارهای جهانی پیو در سال 2006 را به روز کرده است و به بررسی این امر پرداخته است که دیدگاه مسلمانان و غربی ها نسبت به یکدیگر چگونه است.
گزارش فوق نشان می دهد که دیدگاه مسلمانان و غربی ها نسبت به یکدیگر تعصب آمیز و خشونت آمیز است و تنها تعداد معدودی از غربی ها مسلمانان را متساهل تلقی کرده و اعتقاد دارند که مسلمانان به زنان احترام می گذارند.
براساس نتایج این تحقیق، در مقایسه با سال 2006 درصد بیشتری از غربی ها اعتقاد دارند که روابط آنها و مسلمانان به طور کلی خوب است.
در این میان غرب، با توجه افراط گرایی و نسبت تروریسم به مسلمانان رفتار منفی خود را نسبت به مسلمانان توجیه می کند و مسلمانان اعتقاد دارند که سیاستهای غربی، مسلمانان و اسلام را هدف گرفته است.
بریتانیاییها رسانهها را عامل اصلی اسلام هراسی میدانند
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد بیشتر بریتانیاییها رسانه را عامل اصلی اسلام هراسی در جامعه این کشور تلقی میکنند.
در نظر سنجی انجام شده در بریتانیا از شرکت کنندگان پرسیده شده است که " کدام یک از گروه های زیر عامل اصلی اسلام هراسی در بریتانیا است" و 29 درصد گزینه "رسانه" را انتخاب کرده اند.
برخی ها مسلمانان خارج از بریتانیا را عامل اصلی دانسته اند و 13 درصد گروه های سیاسی راست گرای افراطی بریتانیا چون " حزب ملی بریتانیایی" (BNP) را عامل اصلی دانسته اند.
11 درصد نیز مسلمانان بریتانیا و 10 درصد سیاستمداران و دولت را عامل اسلام هراسی در بریتانیا توصیف کرده اند.
یک درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی اصل این مسئله که آیا در بریتانیا اسلام هراسی وجود دارد یا خیر را زیر سؤال برده اند.
این نظرسنجی همچنین نشان داده است که جوانان رسانه را برای ترویج هراس بیهوده از مسلمانان بیش از سالخوردگان مقصر می دانند، اما سالخوردگان بیشتر مسلمانان را متهم می کنند.
تنها 18 درصد گروه سنی بالای 65 سال رسانه را مقصر اسلام هراسی دانسته اند که این امر در مقابل 40 درصد افراد 18 تا 24 ساله قرار می گیرد.
زندگی 5 خانواده مسلمان آمریکا از طریق تلویزیون روایت میشود
یک برنامه تلویزیونی که از طریق تلویزیون کابلی ایالات متحده پخش میشود قرار است زندگی جامعه مسلمان شهر دیربورن در میشیگان را به تصویر بکشد تا این امر موجب شود تصویر منفی و نادرستی که از مسلمانان در اذهان برخی غیرمسلمانان آمریکا نقش بسته از بین برود.
براساس اظهارات ایمی وینتر مدیر عامل شبکه تلویزیونی کابلی TCl این برنامه تلویزیونی جدید مخاطب خود را به دنیای دعوت می کند که ممکن است تا کنون آن را تجربه نکرده باشند.
برنامه تلویزیونی "تمام مسلمانان آمریکایی" زندگی پنج خانواده مسلمان آمریکایی را دنبال می کند که برخی از آنها باهم نسبت دارند و همگی در دیربورن میشیگان، حومه دیترویت که دارای بیشترین جمعیت مسلمان است زندگی می کنند.
سهیلا امین از ساکنان فعال جامعه اسلامی دیربورن به عنوان یک زن محجبه و مسلمان، نوال عود به عنوان یک پرستار و همسرش نادر عود، مربی تیم فوتبال یک دبیرستان از جمله افرادی هستند که در این برنامه تلویزیونی حضور می یابند.
از طریق این خانواده ها و تجارب مختلف آنها مخاطب ترکیب ارزشها و سنتهای دینی، با زندگی روزمره آمریکایی آشنا می شود.
این برنامه که فیلمبرداری آن در دیترویت انجام شده، قرار است از ماه نوامبر آینده پخش شود.
مسلمانان ابراز امیدواری کردند که پخش این برنامه بتواند به رفع باورهای نادرست کمک کرده و باورهای کلیشه ای و منفی که در نتیجه تبلیغات منفی در اذهان جامعه غیر مسلمان شکل گرفته از بین برود.
نمایشگاه بینالمللی غذا و محصولات حلال در چین آغاز شد
پنجمین نمایشگاه بینالمللی غذا و محصولات حلال بعنوان بزرگترین نمایشگاه در نوع خود در چین، از روز جمعه 31 تیر ماه در شمال غرب استان کوینگهای آغاز شد.
این نمایشگاه چهار روزه در شینینگ پایتخت استان کوینگهای بیش از 3 هزار تاجر از 29 استان داخلی و منطق خودمختار در چین و 28 کشور خارجی را گردهم جمع کرده است.
این نمایشگاه بزرگ همراه یک انجمن همکاری تجاری و اقتصادی و تبادل میان چین و کشورهای اسلامی برگزار می شود. 12 کشور مختلف غرفه های ویژه خود را در این نمایشگاه راه اندازی کرده اند.
براساس اظهارات وان جفی رئیس شورای ترویج تجارت بین المللی چین، حجم معاملات چهار نمایشگاه قبلی به 2/1 میلیارد دلار می رسد و این میزان هرساله افزایش داشته است.
این نمایشگاه با همکاری استانهای کوینگهای، گانسو، شانشی، زینگجیانگ در شمال غربی چین و شورای ترویج تجارت خارجی این کشور برگزار شده است.
نامزد ریاست جمهوری آمریکا بدنبال جلب توجه رسانهای است
نخستین نماینده مسلمان کنگره آمریکا در رابطه با اظهارات ضداسلامی یکی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد که این اظهارات نه تنها اهانت آمیز است بلکه خطرناک نیز محسوب میشود و تنها با هدف جلب توجه افکارعمومی و رسانهها بیان شده است.
طی چند ماه گذشته هرمان کین که پیشتر مدیر اجرایی یک رستوران پیتزافروشی بوده، به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به یکی از شاخص ترین چهره های ضداسلامی در عرصه انتخابات تبدیل شده است.
اوایل امسال وی از وعده های خود مبنی بر عدم استخدام هیچ مسلمانی در کابینه آینده خود خبر داد . پس از آن هفته گذشته در سفر خود به تنسی با ساخت پروژه مسجد ایالت تنسی مخالفت کرد و در مصاحبه با رسانه ها از ایده ممنوعیت جامعه مسلمان از ساخت مسجد سخن گفت.
کیث الیسون نخستین نماینده مسلمان کنگره آمریکا در رابطه با موضعگیری ضداسلامی کین اظهار داشت: به نظر می رسد هیچ هفته ای بدون اظهارات اهانت آمیز کین سپری نمی شود. می توانم بگویم که وی از گفتن این اظهارات ضد اسلامی هدف خاصی را دنبال می کند.
وی افزود: کین دریافته است که می تواند با گفتن این اظهارات به تیتر رسانه ها تبدیل شود و با پیگیری این روند از هدف خود ناامید هم نشده است.
این نماینده مسلمان کنگره آمریکا گفت: وقتی مردم انزجار نسبت به یک گروه را طی یک دوره زمانی افزایش می دهند اتفاقات ناخوشایندی رخ می دهد.
وی همچنین تأکید کرده است که اظهارات هرمان کین هیچ پایه ای در قانون آمریکا ندارد. مسئله مهمتر این است که چرا وی تلاش می کند خود را به عنوان یک متعصب دینی در رقابتهای انتخاباتی در اذهان عمومی نشان دهد.
مسلمانان آمریکایی که تعداد آنها بین 6 تا 8 میلیون نفر تخمین زده می شود پس از حملات یازدهم سپتامبر 2001 به شدت با اسلام هراسی، احساسات ضداسلامی و انزجار و تعصب رو به رو شده اند.
موج این احساسات ضداسلامی با مطرح شدن طرح ساخت مسجدی نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر در نیویورک افزایش یافت و در نتیجه بسیاری از داراییهای مسلمانان مورد حمله قرار گرفت و اظهارات انزجاری علیه مسلمانان شدت گرفت.
مسجد "عیسی مسیح" اردن توجه رسانهها را جلب کرد
مسجدی در شهر مادبا در جنوب امان پایتخت اردن که با عنوان " مسجد عیسی مسیح" فعال شده است توجه رسانههای بین المللی را به عنوان تنها مسجد جهان اسلام که به احترم حضرت مسیح نامگذاری شده جلب کرده، درحالی که این تنها مسجد و حتی اولین مسجدی نیست که به احترام عیسی بن مریم نامگذاری شده است.
به رغم توصیف بسیاری از رسانه های بین المللی از مسجد عیسی مسیح در اردن می توان گفت در حقیقت این مسجد تنها مسجد و یا حتی اولین مسجد نیست که به نام حضرت مسیح نامگذاری شده، بلکه در میان تعداد بسیاری از این مساجد می توان به مسجد عیسی بن مریم در لبنان و مسجد مشهور مسیح در مصر و تعداد بسیار بیشماری از مساجد کوچک در جهان اسلام اشاره کرد که هیچ ادعایی برای به دست آوردن شهرت ندارند.
اما شاید بتوان گفت که این مسجد در اردن تنها مسجدی است که به نام " عیسی مسیح" نامگذاری شده است، چرا که نزد مسلمانان جهان اسلام اشاره به مسیح برای مسلمانان با عنوان عیسی بن مریم متداول تر است.
براساس گزارش منتشر شده در یکی از روزنامه های عربی، نامگذاری این مسجد با عنوان مسجد عیسی مسیح موجب شده که علاوه بر احترام مسلمانان ، این مسجد احترام غیر مسلمانان مسیحی را نیز به خود جلب کند.
مسجد عیسی مسیح در اردن نزدیک کلیسای مشهوری در شهر مادبا است و ایده نامگذاری این مسجد از سوی جمال السفراتی امام جماعت این مسجد مطرح شده که اعتقاد دارد این مسجد نخستین مسجد در نوع خود است.
وی درتوضیح این مطلب گفت: این مسجد می خواهد پیام اتحاد و تساهل را پس از تنشهایی که برسرانتشار کاریکاتورهای موهن حضرت محمد (ص) ایجاد شده ارسال کند.
قانون منع روبنده و برقع در بلژیک اعمال شد
بلژیک بعنوان دومین کشور اروپایی از روز 23 ژوئیه (اول مرداد) ممنوعیت پوشش روبنده و برقع را در اماکن عمومی برای زنان مسلمان اعمال میکند.
ارلمان بلژیک آوریل 2010 با رأی گیری 149 موافق در مقابل یک مخالف قانون منع روبنده در اماکن عمومی را تصویب کرد، اما در نتیجه سقوط دولت در مدت کوتاهی پس از آن، برگزاری انتخابات غیر قطعی و فعال شدن کابینه موقت اعمال این قانون تا اول مرداد به تعویق افتاده است.
این قانون به طور واضح به برقع و روبنده اشاره نکرده است اما پوشش صورت افراد را در اماکن عمومی به علل امنیتی ممنوع کرده که این امر به طور طبیعی بر روبنده و برقع تأثیرگذار است. افرادی که این قوانین را نقض کنند با 195 دلار و هفت روز زندان رو به رو می شوند.
طرفداران این قانون وجه ایدئولوژی این قانون را تکذیب می کنند اما از سوی دیگر خواستار اعمال آن با ادعای تساوی هستند.
اوا بریمز تنها قانون گذاری پارلمان بلژیک از حزب سبز بود که با این طرح مخالف کرد. وی به عنوان استاد حقوق بشر در دانشگاه اعتقاد دارد این قانون حقوق اولیه افراد را نقض می کند و این امر مورد حمایت شورای اروپا، سازمان عفو بین الملل و گروه های حقوق بشر قرار دارد.
بریمز ابراز امیدواری کرد که زنان مسلمانی که تحت تأثیر این قانون قرار می گیرند آن را در مقابل دادگاه قانون اساسی به چالش بکشند.
وی همچنین نسبت به نحوه تصویب این قانون بدون برگزاری جلسه بحث و بررسی با حضور اعضای جامعه اسلامی یا جامعه مدنی ابراز نگرانی کرد.
مسلمانان بلژیک این اقدام را تبعیض آمیز توصیف و اظهار داشتند که این قانون چهره اقلیت مسلمان کشور را تیره و تار نشان می دهد.
بلژیک نخستین کشوری بود که مسئله قانونی کردن منع روبنده را مطرح کرد اما فرانسه اولین کشوری بود که این قانون اعمال را کرد. پس از این دو کشور، در اروپا صداهای بلند دیگری مبنی بر ممنوعیت روبنده و برقع از هلند، دانمارک و حتی ایتالیا به گوش می رسد.
مسئله قابل توجه در تمام این کشورها این است که تعداد زنانی که از روبنده استفاده می کنند به قدری اندک است که قانونی کردن این ممنوعیت در مقابل توجه به مشکلات بسیاری که جامعه مسلمان مهاجر به آن رو به رو هستند، قدری تعجب برانیگز به نظر می رسد.
شورای اروپا از ممنوعیت روبنده در فرانسه و بلژیک انتقاد کرد
شورای اروپا به شدت از قانونهای اخیر فرانسه و بلژیک که براساس آنها روبنده و برقع در اماکن عموم ممنوع شده انتقاد کرد و آن را در تضاد با استانداردهای این قاره مدعی آزادی دانست.
توماس همربرگ عضو کمیسیون حقوق بشر شورای اروپا طی یک بیانیه رسمی اعلام کرد: جریمه کردن زنانی که روبنده می پوشند به معنای آزاد کردن آنها نیست.
همربرگ توضیح داد قانون منع روبنده در بلژیک که روز 23 ژوئیه (اول مرداد ماه) اجرا می شود دربرگیرنده جریمه و هفت روز زندان برای زنانی است که چنین پوششی دارند در حالی که در فرانسه از ماه آوریل هر زنی که از روبنده یا نقاب در اماکن عمومی استفاده کند با التزام به پراخت 150 یورو جریمه یا حضور در کلاسهای آموزش شهروندی رو به رو می شود.
وی افزود: صداهای بلند در کشورهایی چون اتریش، دانمارک و هلند و سوئیس خواهان انجام اقدامات مشابهی شده اند در حالی که در شمال ایتالیا یک قانون قدیمی ضدتروریستی پوشاندن صورت را به علل امنیتی ممنوع کرده است و برخی مقامات محلی زنانی که از پوشش کامل صورت استفاده کرده را مجازات می کنند.
وی استدلال کرد: مشکلات عمیقتری از تنشهای میان فرهنگی و شکافها به واسطه بحثهای برقع و نقاب به حاشیه رفته است. رهبران سیاسی و دولتها به جای آنکه این گفتمان ناموفق را تقویت کنند باید اقدامات قاطعانه تری علیه جرایم ناشی از انزجار و تبعیض علیه اقلیتها اتخاذ کنند.
شورای اروپا اعقتاد دارد ممنوعیت حضور زنانی که روبنده می پوشند در نهادهای عمومی چون بیمارستانها و یا ساختمانهای دولتی می تواند موجب شود آنها به طور کامل از ورود به چنین اماکنی پرهیز کنند.
این نهاد اروپایی به نقل از گزارشی که توسط بنیاد جامعه آزاد تهیه شده و نشان می دهد از زمان آغاز این بحث در فرانسه 30 نفر از 32 نفر زن برقع پوش مورد حملات لفظی قرار گرفته و حتی برخی از آنها ازنظر فیزیکی مورد حمله قرار گرفته اند پرداخته و در ادامه یادآور شده است که این گزارش مشخص کرده زنان روبنده پوش ترجیح می دهند زمان حضور خود را در خارج از منزل به حداقل برسانند.
پس اعمال قانون منع روبنده و برقع در فرانسه، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز اخیرا از سکوی شورای اروپا باری متهم کردن فرانسه به نقض حقوق دینی استفاده کرد.
تجدیدنظر دولت بلژیک در قانون منع روبنده
سازمان بینالمللی ائمه جماعات به عنوان یک گروه اسلامی از دولت بلژیک خواسته در تصمیم خود برای ممنوعیت روبنده و برقع تجدید نظر و برای تصمیم گیری درباره چنین موضوعات دینی با سازمانها و نهادهای اسلامی مشورت کند.
قانون جدید منع روبنده و برقع در تمام اماکن عمومی بلژیک از روز شنبه 23 ژوئیه ( اول مرداد ماه) اجرایی شد.
دکتر محمود خالد سخنگوی سازمان بین المللی ائمه جماعات مستقر در بروکسل طی بیانه ای گفت: دولت باید به جای اتخاذ چنین اقداماتی برنامه هایی برای ادغام مسلمانان در جامعه بلژیک و اجرای سیاست درهای باز را مورد توجه قرار دهد.
وی افزود: همه ما باید با یکدیگر همکاری کرده و برادری و تساوی را میان اسلام و سایر ادیان افزایش دهیم. اکنون زمان ایجاد هماهنگی و صلح و استقبال از تمام ادیان با بازوی گشاده است.
پس از فرانسه، بلژیک دومین کشوری است که روبنده و برقع را در اماکن عمومی ممنوع کرده است.
افرادی که این قانون را نقض کنند با هفت روز زندان و پرداخت جریمه 195 دلاری رو به رو می شوند.
دو زن مسلمان قانون منع روبنده بلژیک را به چالش میکشند
دو زن مسلمان درنظر دارند قانون منع روبنده و برقع بلژیک که از شنبه 23 ژوئیه(اول مرداد) اعمال شد را در مقابل دادگاه قانون اساسی برای نقض حقوق خود به چالش بکشند.
اینس ووترز وکیل دو زنی که می خواهند این قانون را به چالش بکشند گفت: این قانون حمله مستقیم به مسلمانان است.
بلژیک پس از فرانسه دومین کشوری است که روبنده را در اماکن عمومی ممنوع کرده است، براساس این قانون جدید اگر زنان مسلمان در اماکن عمومی صورت خود را با روبنده یا برقع بپوشانند با 195 دلار جریمه و هفت روز زندان رو به رو می شوند.
فرانسه آوریل امسال روبنده و برقع را در اماکن عمومی ممنوع کرد. پاریس همچنین در سال 2004 پوشیدن حجاب را در اماکن عمومی ممنوع کرد.
ووترز به عنوان وکیل این دو زن این اقدام را تبعیض آمیز و نامناسب توصیف و استدلال کرد که تصویب این قانون موجب تیره و تار کردن چهره مسلمانان در جامعه می شود.
وی اعلام کرد درنظر دارد دادخواست خود را تا آخر هفته به دادگاه قانون اساسی ارائه کند و طی آن خواستار بررسی مجدد این قانون و تعویق آن تا زمان حکم دادگاه می شود.
تا کنون نام این دو زن بلژیکی که برای ارائه درخواست خود وکیل گرفته اند فاش نشده است اما براساس اظهارات وکیل آنها مشخص شده که هردو متأهل و در دهه 30 زندگی خود هستند و پوشیدن روبنده را اجبار نمی دانند بلکه آن را یک انتخاب فردی تلقی می کنند.
ووترز اظهار داشت: این دو نفر متهم به جداکردن خود از جامعه شده اند اما براساس اظهارات آنها، این قانون جدید است که آنها را از جامعه جدا می کند.
مسلمانان بلژیک 450 هزار نفر تخمین زده می شوند که در میان جمعیت 10 میلیون نفری بلژیکی زندگی می کنند. نیمی از مسلمانان این کشور مراکشی تبار هستند و 120 هزار نفر آنها ترک تبار تلقی می شوند.
رهبران مسلمان با اشاره به اینکه اقلیت بسیار معدودی از مسلمانان در بلژیک هستند که از روبنده یا برقع استاده می کنند، این قانون را به عنوان ابزاری برای به حاشیه راندن مسلمانان تقبیح کردند.
مصطفی کاستیت امام مسجد اصلی بروکسل اظهار داشت: اگر در محله های مسلمان نشین هم قدم بزنید به ندرت می توانید زنی را مشاهده کنید که از روبنده استفاده کرده باشد. وقتی تعداد اینقدر اندک است تصویب قانون علیه آن چه ضرورتی داشته است؟
وی از این امر ابراز نگرانی کرد که این قانون مسلمانان را که حس می کنند براساس پایه های دینی به نوعی در جامعه هدف گرفته شده اند به حاشیه سوق می دهد. این قانون فضای ترس و اسلام هراسی در در سراسراروپا و تمام تمدنهای غربی افزایش می دهد.
نظر شما