آمار 40 درصدی خروج از کشور طلاآوران المپیادهای دانشآموزی
آمار 40 درصدی خروج از کشور طلاآوران المپیادهای دانشآموزی در حالی از سوی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و رئیس پیشین دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد که این مقام مسئول از سیر نزولی خروج نخبگان المپیادی طی سالهای اخیر خبر میدهد.
سعید سهرابپور به مهر گفت: در صورتی که وضعیت دارندگان مدال طلا تا سال 84 را حساب کنیم ملاحظه میکنیم که تقریبا یک سوم آنها در ایران و دو سوم خارج از کشور هستند و خیلی از آنها در حال حاضر اساتید دانشگاههای کشور هستند و خیلیها هم استاد دانشگاه صنعتی شریفاند.
وزیرعلوم دستور توقف بازنشستگی اساتید را صادر کرد/ تغییرات سن بازنشستگی
رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به تصمیم شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره بازنشستگی اساتید، گفت: اخیرا در بعضی از دانشگاههای مهم اقداماتی برای بازنشستگی اساتید آغاز شده بود که کمیسیون آن را به وزیر علوم منعکس کرد و دانشجو نیز دستور توقف این اقدامات را داد.
علی عباسپور تهرانی فرد با اشاره به مصوبه جدید شورایعالی انقلاب فرهنگی در مورد بازنشستگی اساتید افزود: این مصوبه را وزارت علوم در آییننامهای به این شورا فرستاده بود، طبق بند ب ماده 20 قانون برنامه پنجم هرگونه مقرارات استخدامی، تشکیلاتی و ادارای دانشگاهها باید به دست هیئت امنای دانشگاهها و مراکز پژوهشی که مجوز خود را از شورای گسترش گرفتهاند، سپرده شود.
سرقت پنج میلیون مقاله علمی توسط "رابین هود"
سرقت پنج میلیون مقاله علمی توسط فردی که به رابین هود اینترنتی شهرت یافته، به منظور دسترسی رایگان دانشجویان و محققانی که توانایی پراداخت حق عضویتهای سنگین در وبسایتهای علمی را ندارند در ایالات ماساچوست آمریکا جنجال برانگیز شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دادستان کل ایالات متحده آمریکا در محدوده ماساچوست علیه برنامه نویس، مبتکر، فعال اینترنتی و فردی که خود را در نقش "رابین هود اینترنتی" می داند، به دلیل سرقت حدودا پنج میلیون مقاله پژوهشی از بایگانی آنلاین JSTOR و قصد انتشار آنلاین و رایگان این اطلاعات به منظور دسترسی دانشجویان و محققان اعلام جرم کرد.
وزیر علوم درباره وضعیت حجاب در دانشگاهها پاسخ دهد
نیره اخوان بیطرف از نمایندگان امضاکننده طرح سوال از وزیر علوم گفت: درباره سیاستی که وزارت علوم درباره طرح عفاف و حجاب در دانشگاهها دارد از وزیر علوم سوال شده است. درهمین زمینه زهره الهیان دیگر نماینده تهران در رابطه با سئوال خود از وزیر علوم مبنی بر توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در دانشگاهها گفت: وزارت علوم باید شرایطی را برای عوامل خاطی و افرادی که قداست محیط علمی را رعایت نمیکنند، فراهم کند و با رفتارهای نابهنجار و پوششهای نامتناسب جایگاه علمی محیط دانشگاهها را زیر سئوال میبرند و باعث ناامنی دانشگاه برای دانشجویانی که به دنبال تحصیل و علم هستند؛ میشوند برخورد لازم صورت گیرد.
نیره اخوان بیطرف عضو کمیسیون قضایی مجلس، فاطمه رهبر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، محمد کوثری و زهره الهیان از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره برنامه وزارت علوم برای توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در دانشگاهها از کامران دانشجو وزیر علوم سوال کردند.
ترور ناجوانمردانه یک دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجهنصیر
شهید داریوش رضایینژاد دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجهنصیرالدین طوسی اول مرداد در مقابل منزل و دیدگان دختر خردسال و همسرش هدف گلوله تروریستهای کوردل قرار گرفت. پیکر این شهید پس از تشییع از دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در شهرستان آبدانان در استان ایلام به خاک سپرده شد.
رد شایعه ادغام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر انوشیروان محسنی بندپی - نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با رد شایعه ادغام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این موضوع در حد حرف های بدون منبع و غیرموثق است که برای جداسازی آموزش از درمان مطرح می شود.
وی افزود: شایعاتی که در زمینه ادغام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حد حرفهایی است که بدون منبع و غیرموثق مطرح می شود و توجیه این صحبت ها نیز ادغام دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
صدور مجوز دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان منتسب به مشایی از عهده وزارت علوم خارج شد
امیر طاهرخانی - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: با توجه به اینکه قبلا درخواست تأسیس دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان در کیش ارائه شده بود وزارت علوم صلاحیت راه اندازی این دانشگاه در کیش را بررسی می کرد اما هیئت موسس که عموما افرادی در دولت هستند درخواستشان را تغییر داده و تقاضای مجوز برای راه اندازی این دانشگاه در تهران را به وزارت علوم ارائه کرده اند.
وی افزود: از آنجا که ایجاد دانشگاه غیرانتفاعی در تهران باید از شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز دریافت شود، لذا طبیعی است که همزمان با تغییر محل مورد نظر برای تأسیس این دانشگاه از کیش به تهران، مرجع صدور مجوز نیز از وزارت علوم به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر می کند.
خروج 2 هزار دانش آموز ایرانی از کشور برای ادامه تحصیلات دانشگاهی در مالزی
حسن مسلمی نائینی - مدیرکل امور دانشجویان خارج وزارت علوم از تحصیل 2 هزار دانش آموز ایرانی در کشور مالزی خبر داد و گفت: این 2 هزار نفر ایرانیانی هستند که قبل از رسیدن به سن سربازی از کشور خارج شده و مالزی را برای تحصیل انتخاب کرده اند.
وی افزود: این دانش آموزان به مالزی رفته اند که بعد از پایان دوران مدرسه شان در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند. برخی از خانواده ها فرزندانشان را قبل از سن سربازی به خارج از کشور می فرستند. آنها که کنکور و سختی های آن را می بینند قبل از اینکه فرزندانشان به سن های سربازی برسند فرزندشان را از کشور خارج می کنند تا بالاخره با تحصیل بخشی از دوران دبیرستان در کشور خارجی، در خارج کشور هم دانشجو شوند.
تحصیل یکهزار ایرانی دانشجوی غیرحضوری و نیمه حضوری در دانشگاههای تاجیکستان
بهروز ابطحی رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در آسیای میانه با بیان اینکه بیشترین دانشجوی ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کشورهای آسیای میانه در تاجیکستان مشغول تحصیل هستند گفت: یکهزار ایرانی دانشجوی غیرحضوری و نیمه حضوری تاجیکستان هستند.
وی افزود: در کشورهای آسیای میانه بیشترین تعداد دانشجوی ایرانی را در تاجیکستان داریم. در سایر کشورهای آسیای میانه نظیر قرقیزستان، ازبکستان و ... تعداد دانشجویان ایرانی خیلی کم و حتی کمتر از 10 نفر است. در تاجیکستان چون زبان فارسی رایج است و مشکل زبان در حین تحصیل کمتر برای دانشجویان ایرانی بروز می کند لذا عده زیادی از داوطلبان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در سالهای اخیر برای ادامه تحصیل به تاجیکستان آمده اند.
انتقاد از برپایی تور اروپایی پژوهشکده تربیتبدنی با هزینه فدراسیون دانشجویی
دکتر داود حومنیان استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران در وبسایت رسمی خود مطلبی در انتقاد از آنچه که تحت عنوان "برپایی تور اروپایی پژوهشکده تربیتبدنی با هزینه فدراسیون دانشجویی" مطرح کرده است، منتشر کرد. این استاد در وبنوشت خود آورده است: "سناریوی مسافرتهای خارجی مسئولین ورزش دانشجویی کشور این بار دامنگیر علمیترین نهاد پژوهشی ورزش دانشجویی شد تا این نهاد علمی نیز در کارنامه پژوهشی سال 1390خود که به نام سال جهاد اقتصادی مزین شده است از اعزام بخشی از مدیران همسو با جریان فکری حاکم بر پژوهشکده تربیتبدنی به سفرهای اروپایی بیبهره نماند."
نظر شما