به گزارش خبرگزاری مهر در آخرین انفجارهای عراق که ساعاتی پیش بیشتر در بغداد و مناطق نزدیک به آن رخ داد دستکم 12 نفر کشته و 50 نفر دیگر زخمی شدند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی در این باره نوشت: در دو انفجار پیاپی که در شهر تکریت (شمال بغداد) رخ داد حداقل 12 نفر کشته و 28 تن دیگر زخمی شدند. این انفجار زمانی رخ داد که نیروهای ارتش و پلیس عراق در حال گرفتن حقوق ماهیانه خود از یکی از بانکهای تکریت بودند.
وقتی عراق در اقدام علیه گروهکهای تروریستی ناکام مانده و حتی برخی مناطق این کشور به مامن بازیابی قوای تروریستها تبدیل شده، آیا این ایران است که باید هزینه این بی توجهی ها را بپردازد؟ |
بنابر اعلام نیروهای امنیتی حملات تروریستی امروز تکریت از طریق یک عامل انتحاری و منفجر شدن یک خودروی بمبگذاری شده انجام شده است. "رائد ابراهیم" مدیر بیمارستانی در استان صلاح الدین عراق ( که تکریت بخشی از آن است) ساعتی پیش اظهار داشت: تاکنون 12 کشته و 28 زخمی تحویل گرفته ایم و خودروهای امدادی و نیروهای کمک رسان همچنان زخمی شدگان را به بیمارستان انتقال می دهند.
خاطرنشان می شود تکریت زادگاه "صدام" معدوم است که در آنان اکثریت اهل سنت هستند. گفته می شود اکثر نیروهای تندرو در این شهر وابسته به القاعده بوده که در یک سال اخیر حملات خود را علیه نیروهای ارتش و پلیس عراق افزایش داده اند.
این در حالی است که با وجود گذشت بیش از 8 سال از اشغال عراق توسط نظامیان آمریکایی این کشور همچنان ناآرام است و هر روز به تعداد قربانیان اشغال افزوده می شود.
با وجود اینکه مقرر است نیروهای آمریکایی تا پایان امسال خاک این کشور را ترک کنند اما گزارش منابع معتبر نشان می دهد در این سالها بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر از مردم جان خود را از دست داده اند. بر این اساس، اشغال عراق توسط آمریکا که با هدف رهایی مردم عراق از صدام آغاز شده بود علاوه بر اینکه آرامش و ثبات را به این کشور بازنگردانده بلکه موجبات کشتار بیشتر مردم را به وجود آورده است.
از سوی دیگر، مشکلات دولت عراق در انجام ماموریتها و خودمختاری اقلیم کردستان این کشور حتی باعث شده همسایگان عراق هم در ناامنی این کشور شریک باشند. شراکت نامیمونی که تاکنون حداقل در ایران به بهای شهادت دهها هموطن تمام شده است. به واقع گروهکهای تروریستی همچون پژاک با استفاده از همین خلاء امنیتی مشکوک در عراق است که به بازسازی توان عملیاتی خود می پردازند.
از طرفی پرونده منافقین نیز همچنان در عراق بسته نشده تا بدبینی تحلیلگران نسبت به نبود اراده جدی در حل مسائل امنیتی که به ایران و دیگر همسایگان عراق آسیب می زند، به قوت خود وجود داشته باشد. این در حالی است که "هوشیار زیباری" وزیرخارجه عراق اخیرا در اظهاراتی ادعا کرده بود باید در برابر دفاع ایران از نقاط مرزی (عملیات علیه پژاک) موضع رسمی و یکپارچه در عراق اتخاذ شود!
سوال اصلی از مقامات عراقی این است که "وقتی بغداد در انجام ماموریتهای خود علیه گروهکهای تروریستی ناکام مانده و حتی برخی مناطق این کشور به مامن بازیابی قوای آنها تبدیل شده، آیا این ایران است که باید هزینه این بی توجهی ها را بپردازد؟"
لازم به ذکر است اخیرا در عملیات تعقیب و مقابله با گروهک تروریستی پژاک در شمال غرب کشور و در پی برخورد خودروی حامل تعدادی از رزمندگان اسلام با مین، سرهنگ پاسدار "عاصمی" و چند تن دیگر از پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند.
نظر شما