۷ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۴۳

ابراهیمی:

عموم مردم ایران اطلاع چندانی از مزیت خون بندناف ندارند

عموم مردم ایران اطلاع چندانی از مزیت خون بندناف ندارند

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر فنی بانک عمومی خون بندناف پژوهشگاه رویان گفت: متأسفانه عموم مردم ایران اطلاع چندانی از مزیت خون بندناف ندارند و آن را دور می‌ریزند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرضیه ابراهیمی بعد از ظهر پنجشنبه در همایش سلول‌های بنیادی و کاربردهای افزودد: بانک عمومی خون بندناف در سال 86 با هدف جمع‌آوری و نگهداری سلو‌ل‌های بنیادی خون بندناف شروع به کار کرد.
 
وی با اشاره به اینکه بندناف در دوران بارداری رابط میان جنین و مادر است، ادامه داد: وقتی نوزاد به دنیا می‌آید، بندناف به عنوان یک عضو زائد دور ریخته می‌شود در حالیکه تحقیقات سالهای اخیر ثابت کرده خون بندناف غنی از سلول‌های بنیادی است که می‌تواند در تولید بافت و درمان سرطان‌های مربوط به سیستم خونی و ایمنی مؤثر باشد.
 
ابراهیمی با تأکید بر اینکه عموم مردم اطلاعی از مزیت خون بندناف ندارند، افزود: رسانه‌های جمعی کشور باید در خصوص معرفی و شناساندن نقش خون بندناف در درمان بیماری‌ها و جلوگیری از دور ریختن آنها فرهنگ‌سازی کنند.
 
مدیر فنی بانک عمومی خون بندناف پژوهشگاه رویان با بیان اینکه سلول‌های بنیادی در درمان قطعی بسیاری از بیماری‌ها مؤثرند افزود: درمان موضعی همچون درمان آسیب‌های نخاعی، سکته‌های قلبی، نقص سیستم ایمنی، درمان سرطان خون، لوسمی، تالاسمی، کم‌خونی و حتی دیابت به کمک سلول‌های بنیادی خون بندناف، انجام می‌گیرد.
 
ابراهیمی افزود: متأسفانه نزدیک به 75 درصد از خون‌های بندناف دریافتی متعلق به پایتخت است که ناشی از تمرکز مراکز دریافت خون در تهران است
 
ابراهیمی با تأکید بر اینکه باید سهم شهرستان‌ها از خون‌های دریافتی بیشتر شود، گفت: یکی از فاکتورهای مهم در پیوند سلول‌های بنیادی تشابه ژنتیکی است از طرفی به علت شیوع ازدواج‌های فامیلی در میان برخی از قومیت‌ها، شاهد نژادهای خالصی هستیم که پیدا کردن سلول‌های بنیادی مشابه را برای پیوند دشوار می‌سازد. بنابراین باید به سمت جمع‌آوری خون‌های بندناف در هر شهر حرکت کنیم.
 
مدیر فنی بانک عمومی خون بندناف پژوهشگاه رویان، ادامه داد: به عنوان مثال هر چه خون بندناف بیشتری از شهر زنجان جمع‌آوری شود، شانس مردم این شهرستان برای بهره‌مندی و یافتن خون مشابه و پیوند سلول بنیادی بیشتر خواهد شد.
 
ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه تأسیس بانک خون بندناف هزینه‌های بسیار زیادی را می‌طلبد، یادآور شد: توصیه من این است که در هر شهر، مراکزی صرفاً مبادرت به جمع‌آوری خون بندناف کرده و تنها مراکز خاصی در کشور اقدام به نگهداری، ذخیره‌سازی و پیوند آن کنند.
 
وی با اشاره به اینکه تا به امروز 306  نمونه خون بندناف در زنجان جمع‌آوری شده است افزود: امیدواریم با آغاز به کار بانک خون بندناف در زنجان و فرهنگ‌سازی بین مردم این شهر، شاهد افزایش تعداد نمونه‌ها باشیم.
کد خبر 1369859

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha