به گزارش خبرگزاری مهر، این مراسم همزمان با داوری فیلمهای پانزدهمین جشن سینمای ایران توسط داوران صنوف برگزار شد. کیومرث پوراحمد دبیر پانزدهمین جشن سینمای ایران در این مراسم گفت: امشب دو برنامه داریم افتتاح یک سالن نمایش به نام نامی نعمت حقیقی و مراسم دوم که قرار بود غافلگیر کننده باشد اما به دلیل نامناسب بودن حال مسعود کیمیایی کمی این مراسم را به جلو میاندازیم تولد مسعود کیمیایی همیشه رئیس سینمای ایران است.
دبیر پانزدهمین جشن سینمای ایران همچنین از همکاریهای مهندس مجید مسچی مدیر عامل موسسه سینما شهر در افتتاح این سالن و زحمات مازیار میری مدیر اجرایی جشن تشکر کرد. مسعود کیمیایی در این مراسم گفت: درمورد نعمت حقیقی سپاس از تمام دوستان و واقعا درود بر یارانی که یاد یار بودند و به هر جهت 20 صندلی یا 2000 صندلی سالن که فرقی نمیکند به یاد نعمت حقیقی بودن، فکر فرشته گونهای است که خانه سینما کرده است از اینکه به یادهم بمانیم و از اینکه یاد هم باشیم.
این کارگردان برجسته سینمای کشور در بخش دیگری از سخنانش در مورد نعمت حقیقی گفت: نعمت به واقع تنها تکنسینی بود که شاعر بود، او واقعا فیلمبردار بود و تکرار نمیشود، او نرفته و آثارش هست. به هر جهت به یاد ماندنی ترین شاعری است که در سینمای ما خواهد ماند. نعمت خیلی بزرگ است.
مسعود کیمیایی در جمع داوران پانزدهمین جشن سینمای ایران شمعهای تولدش را خاموش کرد. در ادامه مراسم کیومرث پوراحمد در خصوص مسعود کیمیایی و سالروز تولدش گفت: من تقلب کردم کیمیایی متولد 1320 یعنی تقریبا 69 ساله است. آقای کیمیایی دلشان جوان است و من تولدشان و 69 سالگیشان را تبریک می گویم. انشالله سالیان سال سایهشان بر سر سینمای ایران باشد و فیلم بسازند و ما از فیلمهایشان لذت ببریم.
این کارگردان ادامه داد: امشب تولد یک تاریخ است، یک تاریخچه، تاریخچه سینمای ایران که متبلور میشود در اسم مسعود کیمیایی و آثارش و من به شخصه خوشحالم که این را اعلام میکنم.
سپس محمد مهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما گفت: به نمایندگی از جامعه اصناف سینمایی ایران به آقای کیمیایی تبریک عرض میکنم. امیدوارم سالیان سال سایه ایشان بر سر سینمای ایران باشد. آقای کیمیایی حقوق مختلفی بر گردن سینمای ایران دارد و نه فقط با فیلمهای خوبشان بلکه در زمانهای مختلف با سخت کوشی فراوان فیلم ساختند.
بهروز افخمی در بخش دیگری از مراسم گفت: من نمی دانستم تولد کیمیایی است اما سعی میکنم صحبتهایی که میکنم از جمع بین آقای کیمیایی و نعمت حقیقی باشد. زمان قیصر 13 سال بیشتر نداشتم و قبل از آن فیلم ایرانی زیاد نمیدیدم. قبل از "قیصر" بیشتر از دو تا سه فیلم ایرانی دیده بودم و بعد از دیدن "قیصر" فهمیدم که فیلمهایی که ما میسازیم هم میتواند فیلم باشد.
وی ادامه داد: زمانی که با نعمت حقیقی کار کردم انگار تمام خوابهایم تبدیل به واقعیت شد و البته از طریق نعمت فهمیدم که واقعا سینما چیست. قبل از اینکه با نعمت شروع به کار کنم فکر میکردم که میدانم سینما چی است و سینما تکنیک است و من تکنیک را بلدم، اما بعد فهمیدم که سینما درک شاعرانه است.
در ادامه حسن قلیزاده به نمایندگی از طرف انجمن فیلمبرداران گفت: ما چند روز در خانه سینما فیلم میبینیم و هر پلانی که بر پرده این سینما جاری میشود اثری از دوستان قدیمی ماست و بر شانههای ما نشستهاند، ما مثل زنجیری هستیم که از حلقههای کوچکی است که از گذشته شکل گرفته است. نعمت حقیقی، مهرداد فخیمی و هوشنگ بهارلو بیشترین زحمت را کشیدند و ما سهم کوچکی را داریم و باید این راه را ادامه بدهیم. نعمت حقیقی برای ما زنده است.
در ادامه با حضور مسعود کیمیایی، بهروز افخمی و محمد آلادپوش رئیس انجمن فیلمبرداران سالن نعمت حقیقی را که ظرفیت 15 نفره دارد و در طبقه دوم خانه سینما واقع است افتتاح شد. مریلا زارعی، محمدرضا هنرمند، فرشته طائرپور، پانته آبهرام، مازیار میری، نازنین مفخم، محمدعلی سجادی، غلامرضا موسوی، غلامرضا آزادی، ملک جهان خزاعی، سیما تیرانداز، منوچهر شاهسواری، کامبوزیا پرتوی، محمد سریر و…. در این مراسم حضور داشتند.
نظر شما