مصطفی آقامیری هنرمند نگارگر با اشاره به مصوبه خرید آثار هنری از محل یک هزارم بودجه دستگاههای دولتی به خبرنگار مهر گفت: این طرح همواره برای اهل هنر یک رویا بود که هیچگاه محقق نشد. اکنون هم از اجرایی شدن آن بهشدت ناامید هستیم و چشممان از تحقق یافتن آن آب نمیخورد.
وی با بیان اینکه شرایط موجود سبب شده است تا راجع به تصمیمات هنری بیاعتماد باشیم، ادامه داد: سهم و جایگاه هنر در تصمیمات فرهنگی کمرنگ شده و بیشتر رنگ و بوی سیاسی گرفته است. در این میان تنها کسی که به حیات هنر هوایی دمیده، محمود شالویی بوده است. با این همه من از حمایت مسوولان از هنرمندان ناامید هستم. با اینکه هنرمندان شاخصی داخل کشور داریم که در حتی در زمینه هنرهای قرآنی بسیار شاخص هستند، اما ترجیح میدهند آثار خود را در نمایشگاههای برونمرزی عرضه کنند. حتی شاگردان من نیز نمایشگاههای خارجیشان بیش از داخل برپا میشود.
این نگارگر برجسته کشور در مورد ضوابط اجرایی شدن مصوبه خرید آثار گفت: اگر این طرح بخواهد اجرا شود باید ضابطه کارشناسی داشته باشد. نباید در آن شاهد باند و باندبازی باشیم. با این اوصاف باز هم امکان وارد شدن به یک پروسه ناامیدکننده وجود دارد.
آقامیری همچنین بیان کرد: زمانی که آقایان به هنرمندان نیاز دارند به سراغشان میروند و از آنان کار میخواهند اما به محض اینکه کارشان تمام شد، هنرمندان را رها میکنند و دیگر سراغی از آنان نمیگیرند. بنابراین در چنین شرایطی طبیعی است که عدهای از هنرمندان دست به کار سفارشی بزنند.
وی با بیان اینکه دولت برای قرار گرفتن هنر در سبد مردم کاری انجام نداده است، افزود: هنر در حال حاضر مهجور مانده است چرا که کثرتی از آدمها با ذوق هنری را شاهد هستید که کسی نیست آنها را هدایت کند. حداقل به مدت 17 سال است که هیچ مرکزی از من اثری نخریده است در حالی که من کارشناس هنری دو مرکز دولتی هستم. هنرمند جوان و صاحب ذوق فراوانی هستند که آماده خلق آثار هنریاند و دولت باید بستری فراهم کند تا از شعور هنری آنها استفاده شود. من جوانانی را میشناسم که در آینده نزدیک، در سطوح بینالمللی صاحب نام خواهند شد اما متاسفانه در داخل مهجور هستند.
عضو انجمن نگارگران ایران با اشاره به اینکه در تمام دنیا آثار هنری ثروت ملی و پشتوانه پول محسوب میشود، ادامه داد: کشوری که هنر و فرهنگ ندارد، آینده ندارد. هنرمندان میتوانند هویت ملی را به نسل بعد منتقل میکنند و سرمایههای ملی کشور هستند. همواره در دنیا، تبادلات میان مللها ابتدا از طریق هنر صورت میگرفته است، سپس ورزش به میدان میآمد و در آخر به صورت دیپلماتیک شکل میگرفته است. بنابراین جایگاه هنر را نباید در آینده یک جامعه نادیده بگیریم.
آقامیری گفت: مسئولان اگر بخواهند کار صادقانه بکنند باید بدون باندبازی آن را انجام دهند. در میان هنرمندان نسل جوان چهرههای خوبی دیده میشود و پیدا کردن آنها کار سختی نیست. در رشتههای مختلف ما هنرمندان زیادی داریم که مسوولان نباید آنها را به خودی و غیرخودی تقسیمبندی کنند. با این حال من امیدوار نیستم که رفتار خوبی با این مصوبه بشود. من با این همه سابقه کار و داشتن 400 هنرجو امنیت فکری برای آینده ندارم چه برسد به این هنرجویان.
این نگارگر با اشاره به برپایی نمایشگاهی از آثار نگارگران جوان در پاریس، گفت: این نمایشگاه چند ماه پیش با آثاری از شاگردان من برپا شد که استقبال خوبی از آن صورت گرفت. به طوری که بخش فرهنگی و علمی یونسکو از ما دعوت کرد در محل این سازمان نمایشگاهمان را برگزار کنیم. همزمان با این نمایشگاه، آثار صنعت هوا و فضا روسها نیز برپا بود که نمایشگاه ما به شدت در مقابل روسها خودنمایی میکرد. رئیس یونسکو نیز از ما تقدیر ویژهای کرد اما هیچکس به گردن این جوانان گل نینداخت چه برسد به اینکه از آنان اثری خریداری شود تا انگیزهای برای ادامه کار داشته باشند.
نظر شما