دعای روز اول ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمَّ اجعل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین
وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین
وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین
وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین
وَاعفُ عَنّی یا عافِیاً عَنِ المُجرِمین
بنام خداوند بخشنده مهربان
خدایا قرار ده روزه ام را در این ماه روزه روزه داران واقعى
و شب زندهداری ام را نیز مانند شب زندهداران
و بیدارم کن در آن از خواب بی خبران
و گناهم را بر من ببخش اى معبود جهانیان
و درگذر از من اى درگذرنده از گناهکاران
ابعاد دعای امروز
توفیق بهره مندی از روزه واقعی، بیداری از خواب غفلت و قرار گرفتن در مسیر صحیح زندگی و همینطور بخشش گناهان از مواردی هستند که مؤمنان روزهدار در دعای نخستین روز از ماه مبارک رمضان از خالق هستی بخش درخواست میکنند تا بیشترین و بهترین بهره را از این روز برده، ضمن کسب خیرات و برکات لازم، به خیر و نیکی نزدیکتر شوند .
روزه واقعی
سعادت برای روزه واقعی در دعای امروز مورد تأکید است، شک نیست که روزه واقعی تنها با نخوردن و نیاشامیدن حاصل نمی شود و کسی که از سحر تا افطار چیزی نخورد را نمی توان به صرف این نخوردن روزه دار دانست، چنین فردی با نخوردن و نیاشامیدن یکی و تنها یکی از شرایط روزه را به جا آورده که شاید بتوان گفت، کوچکترین شرط است، اما تا ادای روزه واقعی فاصله بسیاری است .
روزه واقعی با روزه دهان، روزه چشم و روزه گوش محقق می شود، در این شرایط باید از اعمالی چون دروغ و تهمت، غیبت و بدگویی، نگاه بد، زخم زبان، فخر و تکبر دوری کرد، اینها بخشی از شرایطی است که روزه دار برای دستیابی به روزه واقعی باید مراعات کند .
حضرت امام حسن عسکری (ع) در مورد روزه واقعی فرموده است: لیست العبادة کثرة الصیام و الصلاة ، و إنما العبادة کثرة التفکر فی أمر الله؛ عبادت پر روزه گرفتن و پر نماز خواندن نیست ، عبادت پر اندیشه کردن در امر خداست . (تحف العقول ، ص 518)
دعا از منظر قرآن
دعا از فعالیتهایی است که انسان را به خالق نزدیکتر کرده و ضمن افزایش اعتماد به نفس، آرامش خاطر و امید به آینده را نیز ارتقا می بخشد، وقتی به اثرات مثبت این عمل واقف باشیم، از آن غافل نخواهیم شد.
وَقَالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ . و پروردگارتان فرمود مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم در حقیقت کسانى که از پرستش من کبر مىورزند به زودى خوار در دوزخ درمىآیند .(سوره غافر، آیه 60)
إِذْ تَسْتَغِیثُونَ رَبَّکُمْ فَاسْتَجَابَ لَکُمْ أَنِّی مُمِدُّکُم بِأَلْفٍ مِّنَ الْمَلآئِکَةِ مُرْدِفِینَ . [به یاد آورید] زمانى را که پروردگار خود را به فریاد مىطلبیدید پس دعاى شما را اجابت کرد که من شما را با هزار فرشته پیاپى یارى خواهم کرد .(سوره انفال، آیه 9)
برای هر روز هفته ذکری عنوان شده که صدمرتبه گفته شود.
ذکر روز سه شنبه:
نظر شما