به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمسعود سمیعینژاد با اعلام این مطلب افزود: شعار «اقتصاد بدون نفت» با ادغام بخش صنعت و معدن با بازرگانی سریعتر تحقق مییابد، چرا که تولید کالاهای دارای ارزش افزوده بیشتر و رقابتیتر اولویت مییابند.
وی افزود: از نگاه بخش بازرگانی، صادرات اولویت اصلی کشور است و به همین دلیل سرمایهگذاری و توجه به کالاهای با قابلیت صادراتی افزایش مییابد.
به گفته سمیعینژاد، تکمیل زنجیره تولید تا عرضه، مزیت دیگر ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی است و پس از این دیگر مباحثاتی بین تولیدکنندگان و مدیران بخش بازرگانی کشور نخواهد بود، چرا که کنار هم بودن این دو بخش، زیر نظر یک وزیر، آشنایی طرفین با دیدگاههای یکدیگر را بیش از گذشته فراهم میکند.
وی افزود: این مدیریت متمرکز همچنین سبب بهرهوری بیشتر میشود و از آن طرف تولیدکنندگان در «مدیریت بازار واردات» سهیم میشوند.
سرپرست ایمیدرو یادآور شد: تولید و تجارت در امتداد یکدیگر و نه رقیب یکدیگر هستند و تولید بدون تجارت آیندهای نخواهد داشت، همانطور که برای کشور بدون تولید داخلی آیندهای متصور نیست.
وی کوچکسازی، هماهنگسازی استانداردهای لازم در تولید و مصرف، حمایت از زنجیره تولید و ایجاد تعادل در بازار داخلی را از دیگر آثار ادغام برشمرد و گفت: نگاه صادراتی و تجاری برای تولیدکننده ضروری است، چرا که در این صورت به جای اکتفا به بازار داخلی، بسوی خلق موقعیتها و افقهای جهانی میرود.
وی در پاسخ به این سوال که بخش معدن و صنایع معدنی در صورت ادغام با چه تحولی مواجه میشود، گفت: خوشبختانه بخش معدن و صنایع معدنی کشور یکی از بخشهای دارای مزیت نسبی بالا و با توان صادراتی به هر نقطه جهان است.
سرپرست ایمیدرو افزود: تولید فولاد، سنگآهن، آلومینیوم و مس در ایران کاملا بصرفه است و تقریبا در دنیا کمتر کشوری قادر به رقابت با ما در این زمینهها است.
سمیعینژاد گفت: مس بزرگترین کالای صادراتی غیرنفتی کشور است و اگر بحث تامین نیاز داخلی نبود، میتوانستیم تمام فولاد کشور را نیز صادر کنیم چنین شرایطی به این بخش فرصتی تاریخی برای بهرهگیری از ادغام میدهد.
وی افزود: خوشبختانه سخنان مسئولان بخش نیز این نکته را مورد تاکید قرار میدهد که کالاهای صادراتمحور باید مورد توجه بیشتر قرار گیرند و این به معنای جذب سرمایهگذاری و تشویق بیشتر معدن و صنایع معدنی در کشور است.
نظر شما