حجت الاسلام دكتر احمد احمدي عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و همچنين عضو كميته آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خبرنگار گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر" ، اظهار داشت : حوزه و دانشگاه هر يك ساختار متفاوت و خاص خود را دارند ، به طوري كه برنامه ها و دروس حوزه مسائل ديني و معارف اسلامي را شامل مي شود و در دانشگاه نيز نزديك به 300 رشته تخصصي و عمومي تدريس و ارائه مي شود .
وي با اشاره به اين كه علي رغم تفاوت محتوايي ، حوزه و دانشگاه مي توانند در جاهايي با يكديگر وحدت رويه و هدف داشته باشند گفت : در يك نظام ديني و حتي نظامي كه ساختار حكومتي دارد ، همه اجزا مي بايست با يكديگر همخواني داشته باشند و در اين ميان ، حوزه و دانشگاه نيز بايد براي وحدت رويه حرف مشترك داشته ، يك هدف را دنبال كنند و نمي شود حوزه و دانشگاه هر يك راه و هدف جداگانه اي داشته باشند .
وي با تأكيد بر ضرورت فعاليت حوزه به منظور آموزش و ارتقاء فرهنگ ديني ، مذهبي و معنوي در جامعه ، فعاليت دانشگاه ها را نيز به منظور گسترش و تعميق علم و رشد تكنولوژي در جامعه ضروري اعلام كرد و افزود : اين دو دستگاه فرهنگي ، مي بايست با وحدت رويه و تشريك مساعي در راستاي تقويت معنوي وعلمي جامعه فعاليت كنند .
دكتر احمدي تصريح كرد : روحانيون در راستاي تبليغ وترويج دين فعاليت كرده و در تربيت خاص با بينش ديني و مذهبي بسيار مؤثر و سازنده عمل مي كنند ، در واقع نبايد فراموش كرد كه مردم دينشان را از روحانيت مي گيرند .
وي با تأكيد براين كه حوزه و دانشگاه ، مي بايست با وحدت فكر وعمل ، به سمت تحقق بخشيدن به يك هدف واحد حركت كنند ، يادآورشد : در حال حاضر اصل پيوند بين اين حوزه و دانشگاه برقرار است ، يك دانشجو در هر رشته اي كه تحصيل كند به معارف اسلامي و ديني نياز دارد و وجود كسي لازم است تا اين مباحث را به او تعليم داده ، در رشد فكري و معلوماتي وي را كمك كند ، در مقابل، حوزه ها نيز به دانشگاه ها نياز دارند . حوزه هاي امروز مانند 150 يا 200 سال قبل نيستند ، الآن درحوزه ها روانشناسي ، اقتصاد ، زبان ، جامعه شناسي و بسياري رشته هاي ديگر تدريس مي شود كه نياز به بهره گيري از اساتيد دانشگاه ها دارند و همين تعامل و تبادل بين حوزه و دانشگاه ، وحدت بين اين دو مركز فرهنگي وانسان ساز را فراهم آورده است .
وي با اشاره به فتنه انگيزي هاي شياطين و دشمنان به منظور ايجاد فاصله بين حوزه و دانشگاه و اين كه در چنين موقعيت هايي عده اي فرصت يافتند تا در جهت خدشه وارد كردن به مسائل اعتقادي و ديني فعاليت كنند ، تصريح كرد : در شرايط فعلي آنچه بيش از هر چيز اهميت دارد تحكيم و تعميق پيوند بين حوزه و دانشگاه است .
حجت الاسلام احمدي با تأكيد بر اين كه هيچ مانع و مشكلي براي گفت و گوي بين حوزه و دانشگاه وجود ندارد گفت : اين تعامل و ارتباط به گونه اي است كه از يكسال پيش كه مقام معظم رهبري مسئله توليد علم را مطرح كردند ، فرهنگستان علوم به عنوان محل برگزاري تجمع هاي اهالي حوزه و دانشگاه و تعامل و گفت و گوي آنها در نظر گرفته شده تا اگر اعضا در اين باره نظر اجرايي دارند مطرح كرده و جمع پيشنهاد را نقد و مورد بررسي قرار دهد .
وي در ادامه با يادآوري اين كه وقتي نظامي بر پايه دين استوار باشد ، دشمنان همواره به دنبال اساس آن هستند گفت : اگر در كشور ايران، حوزه و دانشگاه با هم بوده و وحدت داشته باشند ، هيچ كشوري نمي تواند به آن حمله كرده و ضربه اي وارد كند .
دكتر احمدي با اشاره به اين كه كارهاي علمي و فني و همچنين سازندگي هاي صنعتي و تكنولوژي كشور را دانشگاهيان انجام مي دهند ، حوزه را بدنه فرهنگي ، اعتقادي ، سنتي و ديني جامعه معرفي كرد و افزود : روحانيت شيعه و سني با تلاش و جديت خود در راستاي تقويت اعتقادات مردمي گام هاي ارزنده اي برداشته اند .
نظر شما