۱۰ مرداد ۱۳۹۰، ۷:۵۷

آیت‌الله جوادی آملی تشریح کرد:

نقش روزه در تحصیل درجات تقوا و لقای حق

نقش روزه در تحصیل درجات تقوا و لقای حق

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان به تشریح نقش روزه در تحصیل درجات تقوا و لقای حق پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی اظهار داشت: روزه براى این است که انسان به تقوا برسد؛ "لعلّکم تتقون"، و انسان باتقوا دو درجه دارد؛ یکى همان بهشتى که در آن نعمت‌هاى فراوان موجود است "إنّ المتقین فى جنّاتٍ ونَهَرٍ" و این براى لذایذ ظاهرى است. یکى هم مقام عنداللهى شدن است "فى مقعد صدقٍ عند ملیکٍ مقتدر" که در این مرحله دیگر سخن از سیب و گلابى نیست. چون جنت و نهر، مأکولات و مشروبات از آنِ جسم و بدن اوست امّا لقاى حق براى روح اوست. این سرّ و باطن روزه است.

وی با ذکر روایتی از امام صادق(ع) گفت: امام صادق(ع) فرمود: "للصائم فرحتان، فرحة عند إفطاره وفرحة عند لقاء الله" روزه‌دار دو وقت خوشحال است؛ یکى هنگام افطار و دیگرى هنگام ملاقات با پروردگار. و در جاى دیگر مى‌فرماید: "للصائم فرحتان حین یفطر وحین یلقى ربّه عزّ وجلّ".

این مرجع تقلید ادامه داد: روزه‌دار در بعضى دعاها از خداوند، جمال تام مى‌خواهد: "اللّهم إنّى أسألک من جمالک بأجمله وکلّ جمالک جمیل".

وی بیان داشت: نظامى گنجوى شاعر معروف در تبیین عشق مجازى و حقیقى، مى‌گوید: در پایان امر که لیلى مریض شد، به مادرش وصیت کرده و گفت: مادر پیام مرا به مجنون برسان و به او بگو اگر خواستى به کسى علاقه‌مند شوى، به موجودى که با یک تب از بین مى‌رود دل نبند.

جزاى روزه‌دار، لقاى حق است

آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: حیف است که انسان به خودش و به غیر خدا و به هر آنچه که متغیّر است، دل ببندد؛ زیرا هر چه غیر خداست، در معرض زوال و تغییر است و نمى‌تواند جزاى انسان باشد؛ جزاى روزه‌دار، لقاى حق است.

استاد برجسته حوزه علمیه بیان داشت: به ما گفته‌اند، جمال مطلق را در سحرهاى ماه مبارک رمضان، بخواهید و به گوش دادن بسنده نکنید، زیرا گوش‌دادن غیر از خواستن است. چه مقام بلندى براى انسان میسور بود که به ما گفته‌اند: بگوئید "اللّهم إنّى أسألک من نورک بأنْوره وکلّ نورک نیّر" این ادعیه را در ماه مبارک رمضان به ما آموختند براى اینکه انسان روزه‌دار، لایق چنین سخن گفتن است و این دهان مى‌تواند بگوید "اللّهم إنّى أسألک من جلالک بأجلّه وکلّ جلالک جلیل".

وی با بیان اینکه سخن از حور و غلمان، سیب و گلابى و جنّات و نهر نیست، اظهار داشت: سخن از کمالات معنوى است و این مقام براى انسان وجود دارد، اگر این مقامات براى ما نبود، دستور خواندن این دعاها را نمى‌دادند. پس مى‌شود به آن مقام رسید؛ چون مى‌توان روزه مستحبى گرفت و افطارى خود را به یک غیرمسلمان اسیر داد.

آیت‌الله جوادی آملی یادآور شد: اگر انسان روزه مستحبى بگیرد و محصول دستاس خود را به صورت نان در بیاورد و به اسیر بدهد و بگوید "إنّما نُطعمکم لوجه الله" چراکه "فأینما تولّوا فَثَم وجه الله" این ممکن است. اگر خدمتگزار خاندان عصمت، یعنى فضه خادمه در کار اطعام حضور دارد معلوم مى‌شود ما هم مى‌توانیم به این مقام برسیم و اگر خودمان را ارزان فروختیم ضرر کرده‌ایم.

کد خبر 1372354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha