به گزارش خبرگزاری مهر، علی موسوی گرمارودی در «آغاز روشنایی آیینه» با موضوع عاشورا و امام حسین (ع) ترکیببندی 15 بندی سروده که پیش از این بندهایی از این ترکیببند بلند با نام موقت «از گلوی غمگن فرات» در نیمه فروردین 1387 در روزنامه اطلاعات منتشر شده است.
در این فاصله صاحبنظرانی چون بهاءالدین خرمشاهی، سیدصدرالدین قوام شیرازی، محمد یزدانپرست، حمیدرضا شکارسری و مرتضی امیری اسفندقه درباره این کتاب نقد و نظرهایی ارائه کردهاند و گرمارودی در کتاب حاضر ضمن تغییر نام ترکیببند، در بخش مستقلی تمام این نقد و نظرها را آورده است.
از جمله این نقد و نظرها میتوان به «نگاهی به شعر آیینی جدید گرمارودی» از بهاءالدین خرمشاهی، «حریر و حماسه» از محمد یزدان پرست، «زنگ اول در کلاس از گلوی غمگن فرات» از مرتضی امیری اسفندقه، «در غیاب من» از حمیدرضا شکارسری و «نقدی کوتاه بر بند اول در گلوی غمگن فرات» از سید صدرالدین قوام شهیدی اشاره کرد.
شاعر همچنین در پیشگفتار کتاب با اشاره بر ضرورت روحیه حماسی اشعار عاشورایی عنوان میکند که وی سعی کرده تا این مهم را در اشعارش لحاظ کند و نوشته است: بزرگترین لطمهای که بر شعر مراثی و سوگ سرودههای آلالله در طی قرون وارد آمدهاست از سوی عدهای بوده که بیآنکه خود از روحیه حماسی برخوردار باشند درباره آل الله سرودهاند. محتشم اگر روحیه حماسی ندارد -که ندارد ـ در سرودن سوگنامه با زبان و بیانی چنان فخیم به سوک نشسته است که قصور او را از تصویر وجوه حماسی قیام کربلا جبران میکند.
در بند هفتم این ترکیببند درباره حضرت قاسمبن حسن (ع) میخوانیم: آن چهره برفروخته، ماه تمام بود/ نورسته بود لیک چو گل سرخفام بود/ همچون بنفشه طبری ترد و تازه بود/ چون میوههای نورس ناچیده خام بود/ قدش کمی زقامت شمشیر بیشتر/ گویی چو ذوالفقار علی در نیام بود...
در بخشهای دیگر این کتاب موسی گرمارودی خود نگاهی به شعر زندهیاد سیدحسن حسینی با نام «شاعری در تصرف شعر» و همچنین شعرهای آیینی قیصر امینپور دارد.
ترکیببند عاشورایی «آغاز روشنایی آیینه» در 124 صفحه، قطع رقعی و در شمارگان 2 هزار و 500 جلد و با قیمت 2 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
نظر شما