مهدیه شجاعی عضو هئیت مدیره انجمن قرآنی بانوان در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با راهکارهای زودن بدحجابی از جامعه اظهار داشت: بدحجابی پدیده ای است که متکی به چند عامل است و یکی از مهمترین این عوامل بحث فرهنگ است.
وی افزود: باید کارهای فرهنگی به جا برای رفع این پدیده از جامعه صورت گیرد، چرا که برخوردهای خشونت آمیز، تنبیه و توبیخ در این عرصه کارساز نیست.
مهدیه شجاعی با اشاره به اینکه سیاستهای مختلف فرهنگی و راهکارهای ایجابی و انجام هراقدامی در مقوله فرهنگ می تواند برای رفع بدحجابی مؤثر باشد گفت: نیت اصلی باید ارشاد باشد و کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند خود باید شرایط و ویژگیهایی که در روایات و احادیث مورد تأکید قرار گرفته را داشته باشد.
عضو هیئت مدیره انجمن قرآنی بانوان تصریح کرد: سیاستهایی که برای مقابله با پدیده بدحجابی در جامعه اتخاذ می شود باید تبلیغی ترویجی و به دور از برخوردهای تند باشد، چرا که این برخوردها موجب می شود همین حرمتهایی که تا کنون به طور ناقص باقی مانده محفوظ نماند.
شجاعی اظهار داشت: سرمایه و همت را باید روی تقویت بنیه دینی و معرفی بینش حجاب بگذاریم. بدون درنظرگیری بحث دینی جوانان باید درنظر داشته باشند که حجاب می تواند به سلامت جامعه و سلامت برادران و خواهران دینی آنها کمک کند و خود محفوظ می ماند.
وی در رابطه با اینکه آیا مردان را به عنوان پدر، همسر و برادر می توان به عاملانی برای کاهش پدیده بدحجابی درنظر گرفت گفت: این امر نتیجه عکس دربرخواهد داشت. اگر مرد به عنوان شوهر بخواهد با بدحجابی زن خود مقابله کند به نوعی غیر خود را به رخ کشیده که این امر نتیجه عکس درپی خواهد داشت. اگر به واقع با روشهای امر به معروف وارد کار شود و شرایط لازم را داشته باشد می تواند تأثیرگذار باشد. اما اعمال سلیقه در این رابطه از سوی مردان در این رابطه نتیجه منفی دارد.
شجاعی گفت: حجاب را نمی توان به پوشش و چادر محدود کرد. نگاه، کلام و رفتار افراد به تعبیر قرآن رفتار افراد نباید تبرج باشد. این خودنمایی می تواند از سوی کسی باشد که حتی تارمویی را در معرض دید نگذاشته اما تمام نگاه ها را به سمت خود منعقد می کند.
نظر شما