اسدالله بیرانوند در گفتگو با مهر اظهارداشت: طی بازدید داورپور رئیس کمیته صعودهای ورزشی فدراسیون کوهنوردی کشور و جمعی از مسئولان استان از منطقه طارم سفلی و مجموعه تاریخی سمیران(شمیران)، قابلیتهای ورزشی این منطقه مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به موقعیت ممتاز این مجموعه تاریخی و فرهنگی گفت: منطقه طارم سفلی با توجه به اقلیم و آب و هوا و موقعیت جغرافیایی، از قابلیت منحصر به فرد تاریخی و طبیعی برخودار است و پتانسیلهای لازم برای رونق گردشگری را به صورت بالقوه دارد که با ساماندهی مناسب می توان از این مواهب استفاده کرد.
بیرانوند افزود: این منطقه جزو مناطق نمونه گردشگری استان بوده و از مهمترین سایتهای تاریخی قزوین، دژ شهر تاریخی سمیران را در خود به یادگار دارد که در بازدیدی که توسط رئیس کمیته صعودهای ورزشی فدراسیون کوهنوردی کشور، معاون ورزشی اداره کل تربیت بدنی، رئیس کمیته صعودهای ورزشی و مربی تیم ملی سنگنوردی، دبیر هیئت کوهنوردی و جمعی از مسئولان استان از روستای جودکی و این سایت تاریخی انجام شد قابلیتهای ورزشی این منطقه بررسی شد و برگزاری فستیوال صخره نوردی با حضور برترینهای این رشته مورد تائید قرار گرفت.
وی همچنین اظهارداشت: منطقه نمونه گردشگری طارم با وجود دریاچه سد سفید رود و کوهها و صخره های منحصر به فرد قابلیت برگزاری مسابقات قایقرانی، صخره نوردی، سنگ نوردی و کوهنوردی را دارد که در این بازدید یک رروزه مورد تائید مسئولان قرار گرفت و مقرر شد اولین فستیوال صخره نوردی در سال آینده در این منطقه برگزار شود.
منطقه نمونه گردشگری طارم در شمال غرب قزوین و دامنه های جنوبی البرز از شرایط خوب طبیعی و تاریخی برخوردار است و آثار تاریخی منحصر به فردی دارد.
دژ سمیران( شمیران)، آرامگاههای سنگی از نمونههای مهم آثار این منطقه بشمار می رود که پیشینه آنها به دوران قبل از اسلام نسبت داده می شود ودر طول سال های سده چهارم هجری نیز پایتخت کنگریان، آل مسافر بوده است.
این منطقه در بهار سال 90 توسط هیئت صخره نوردی استان ارزیابی و یکی از دیوارههای صخرهای آن مسیرگشایی شده است.
نظر شما