به گزارش خبرگزاری مهر، کاهش اهدای خون در ماه رمضان ناشی از تصور ابطال روزه و یا احتمال ضعف و بیحالی است اما به استناد استفتائات و فتاوی موجود از مراجع دینی، اهدای خون نه تنها باعث ابطال روزه نمیشود بلکه واجب کفایی هم شمرده میشود.
محسن منشدی، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان انتقال خون ایران گفت: در ماه رمضان معمولاً روند اهدای خون به کندی پیش میرود و این موضوع کاهش ذخایر خونی را به همراه دارد، این در حالی است که از سویی نیاز به خون و فرآوردههای خونی همیشگی است و از سوی دیگر در خصوص مدت نگهداری فرآوردههای خونی محدودیتهایی وجود دارد.
وی از اختصاص بیشترین ظرفیت خونگیری در مراکز اهدای خون به ساعات بعد از افطار خبر داد و افزود: برای جلوگیری از ضعف و بیحالی بعد از اهدای خون توصیه میشود، روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر مایعات به خصوص نوشیدنیهای شیرین مصرف و در همان ساعات اولیه صبح یا بعد از افطار به مراکز اهدای خون مراجعه شود.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه معمولاً در شبهای قدر مراکز اهدای خون با ازدحام جمعیت مواجه میشوند، از هموطنان خواست، اهدای خون را به شبهای قدر موکول نکنند تا میزان اهدای خون به طور متعادل در طول ماه مبارک رمضان توزیع و دغدغه کاهش ذخایر خونی نیز برطرف شود.
نظر شما