۱۱ مرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۱۴

خلیلیان:

ضریب خودکفایی و امنیت غذایی در کشور 92 درصد است

ضریب خودکفایی و امنیت غذایی در کشور 92 درصد است

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رشد نرخ تولید محصولات کشاورزی در چند سال گذشته گفت: ضریب خودکفایی و امنیت غذایی در حال حاضر در کشور 92 درصد است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، امروز سه شنبه صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی با حضور در صحن علنی مجلس به توضیح پیرامون وضعیت کشاورزان و دامداران با توجه به خشکسالی و هدفمند کردن یارانه‌ها پرداخت و اظهار داشت: از ابتدای انقلاب تا کنون تولیدات کشاورزی روند صعودی را طی کرده است. در سال 87 با توجه به خشکسالی و سرمایه بی‌سابقه نرخ رشد کشاورزی منفی بود اما در سال 88 و 89 این نرخ مثبت شده و حدود 10 درصد برآورد می‌شود.

خلیلیان با اشاره به اینکه در سال 88 و 89 میزان صادرات افزایش یافته و واردات با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است، گفت: محصولات کشاورزی تولید داخل هم اکنون نیاز بازار 75 میلیون جمعیت ایران را تامین می‌کند.

وی افزود: روند تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم بسیار امیدوارکننده است به طوری که امسال وزارت جهاد کشاورزی 11 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش تولیدات محصولات دام و طیور در کشور اظهار داشت: در سال 87، 3/9 میلیون تن محصولات دام و طیور تولید شد که این رقم در سال 88 و 89 به ترتیب به 12 میلیون تن و 13 میلیون تن افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه ضریب خودکفایی و امنیت غذایی در کشور 92 درصد است، گفت: در حال حاضر که کشتیرانی ما با توجه به تحریم‌ها مورد ته ید واقع شده است، اگر می خواستیم محصولات کشاورزی زیادی را وارد کنیم دچار مشکلات اساسی‌ای می‌شدیم.

خلیلیان با بیان اینکه خشکسالی پدیده جهانی است، اظهار داشت: کشورهای توسعه یافته طی دو دهه اخیر برنامه‌ریزی‌های کارشناسی را برای مقابله با خشکسالی انجام داده‌اند اما ایران با خشکسالی و سرمازدگی بی‌سابقه سال 87 متوجه خشکسالی شده و شروع به برنامه ریزی کرد. بنابراین وزارت جهاد باید به گونه‌ای عمل کند که در سالهای آینده متهم به غفلت و عدم برنامه ریزی نشود.

وی با اشاره به اینکه متوسط بارش در کشور نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش داشته است، گفت: 8 استان کشور از نظر بارندگی در محدوده نرمال قرار دارد و 21 استان دچار خشکسالی هستند.

وی افزود: وزارت جهاد می تواند به کشاورزانی که عضو صندوق بیمه کشاورزی هستند کمک کند اما کشاورزانی که بیمه نشده‌اند باید به استانداری و ستاد حوادث غیرمترقبه مراجعه نمایند.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد در طول چند سال گذشته اعتبارات خود را به سرمایه گذاری در طرح‌های زیربنایی سوق داده است، گفت: اختصاص بیش از دو هزار میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های زیربنایی آب و خاک نمایانگر این اقدامات است.

خلیلیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاثیرات هدفمندسازی یارانه‌ها در بخش کشاورزی اظهار داشت: اگر در طول چند دهه گذشته ساختارهای بخش کشاورزی برای هدفمندسازی یارانه‌ها آماده می شد بسیار مطلوب بود اما وزارت جهاد مکلف به اجرای قانون مصوب مجلس است. لذا با برنامه ریزی تلاش دارد با اجرای این قانون فرصت سازی کند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه جهت بهینه سازی مصرف سوخت در واحدهای مرغداری و دامداری گفت: در بخش برق حداقل قیمت‌ها برای واحدهای کشاورزی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به این که وزارت جهاد قدم سنگین و خاصی را در بخش آزادسازی یارانه‌ها و تحمیل فشار بر کشاورزان بر نداشته است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی امسال 250 میلیارد تومان بودجه برای حمایت از دامداران در چارچوب قانون هدفمندسازی یارانه ها در نظر گرفته است.

خلیلیان افزود: ستادی در هر استان زیر نظر استانداری با حضور نمایندگان وزارت بازرگانی و سازمان تعزیرات و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده است که قیمت پایه شیر در کشور را 120 تومان

کد خبر 1373639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha