۱۳ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۴۰

میراث و گردشگری در هفت روز؛

تخریب خانه صداقت/ هجوم حفاران به محوطه پارینه سنگی اندیکا

تخریب خانه صداقت/ هجوم حفاران به محوطه پارینه سنگی اندیکا

هجوم حفاران غیرمجاز به محوطه پارینه سنگی اندیکا، غرق شدن طولانی ترین آبشار ایران به دلیل احداث سد خرسان 3، تخریب خانه قجری صداقت و برگزاری جشنواره رفتینگ مهمترین اخبار حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، آبشار آتشگاه در استان چهارمحال و بختیاری به عنوان طولانی ترین آبشار ایران و یکی از جاذبه های اکوتوریستی این استان با اجرایی شدن عملیات ساخت سد خرسان 3 به زیر آب می رود.

وزارت نیرو تا کنون اقدام به مطالعه 3 سد خرسان 1 بارز، خرسان 2 آبچنار اوره ، خرسان 3 آتشگاه بر روی این رودخانه در مسیر شهرستان لردگان کرده است.

محل احداث تاج سد خرسان 3 در فاصله حدود هزار متری پائین دست روستای آتشگاه واقع شده که با آبگیری سد، علاوه بر این روستا و روستای نارمه، آبشار آتشگاه نیز در دریاچه سد غرق می شوند.

پیگیری تخریب خانه صداقت

عضو شورای شهر تهران با انتقاد از تخریب بنای تاریخی ـ قجری صداقت در محدوده تاریخی سنگلج گفت: متاسفانه دلالان و واسطه‌گران در زمینه تخریب بناهای تاریخی به سرعت عمل کرده و تاریخ این شهر را به غارت می برند.

احمد مسجد جامعی با تشریح جزئیات تخریب خانه تاریخی صداقت گفت: روز جمعه که این تخریب آغاز شد در این منطقه حاضر شدم. اهالی محل نیز از تخریب قدیمی ترین و سابقه دار ترین خانه محل متاسف و نگران بودند. حتی یکی از بستگان مالک نیز از این که تلاش هایشان برای حفظ این بنا بی نتیجه ماند ابراز تاسف کرد.

وی در پاسخ به این پرسش آیا شورای شهر نمی تواند همانطور که در مورد باغات مرجع تصمیم گیری شد در چنین مواردی نیز تصمیم گیرنده نهایی باشد گفت: پیشنهاد خوبی است اما ظرفیت سرمایه گذاری مدیریت شهری به اندازه دستگاههای اجرایی ذی ربط نیست. دستگاهی که متولی پیگیری این موضوع است مدتهاست درگیر مسائلی چون ادغام و یا تغییر مدیریت یا فقدان مدیر است و سوء استفاده گران از این فرصت ها به خوبی استفاده می کنند. باوجود این کاستی ها باید منتظر اتفاقات مشابه بود.

سفر 14 هزار ایرانی به آنتالیا در ماه ژوئن

نشریه ترکیه‌ای «تودی زمان» خبری را منتشر کرده که بر اساس آن، ایرانیان، ترکیه را به عنوان اولین مقصد سفرهای توریستی خود در خارج از کشور انتخاب کرده اند به طوری که فقط در ماه ژوئن امسال بیش از 14 هزار نفر از ایران به آنتالیا سفر کرده اند.

شرکتهای توریستی ترکیه با خرسندی اعلام کرده اند که آمار ورود گردشگران ایرانی به این کشور به صورت مرتب در حال افزایش است به طوری که در سال 2010، حدود 69 هزار ایرانی فقط به شهر آنتالیا سفر کرده اند. بر این اساس ایرانیان در حال حاضر سومین ملیتی هستند که بیشترین سفر را به ترکیه داشته اند. همچنین روسیه و آلمانی تبارها رتبه اول و دوم سفر به ترکیه را در اختیار دارند.

عطا الله میدانی، رئیس یکی از دفاتر خدمات مسافرتی در ایران که مجری برگزاری تورهای گردشگری به ترکیه است به خبرنگار مهر می گوید: وقتی در ایام پیک سفر، یک اتاق مناسب در هتل شهرهای پر گردشگر پیدا نمی کنید، سرویس های بهداشتی سایتهای تاریخی حتی یک سرویس بهداشتی مناسب ندارند و رستوران مناسب در کل کشور به سختی پیدا می شود چطور می توانید انتظار داشته باشید که گردشگر سفر به شیراز و اصفهان را به کشورهای خارجی ترجیح دهد؟

مهمانخانه اعراب خوزستان در وادی فراموشی

ساخت مضیف یا همان مهمانخانه‌ای که اعراب خوزستان در آن از مهمانان خود پذیرایی می کردند سالهاست رو به زوال است با این حال دو مضیف باقی مانده در این استان می تواند به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری خوزستان در سبد تورهای گردشگری قرار گیرد.

کلمه مضیف از ضیافت یا مهمانی گرفته شده است. در زمان قدیم 99 درصد خانه های اعراب، محلی مخصوص برای پذیرایی از مهمانان خود داشتند.

مضیف، کپر یا اتاقی بزرگ در کنار محل زندگی یا خانه شیخ است که در گذشته کارکردهای بسیاری از جمله رتق و فتق امور قبیله، داوری و حل اختلاف، تبادل اخبار و اطلاعات را داشت.

هجوم حفاران غیرمجاز به محوطه پارینه سنگی اندیکا

محوطه دشتگل اندیکا که از دوره های متعدد از جمله پیش از تاریخ، تاریخی، اسلامی هیچگاه خالی از سکنه نشده است در سال های 1974 و 1975 به سرپرستی هنری تی رایت و با عضویت یحیی کوثری، فیروز باقرزاده، اسماعیل یغمایی، منصور سجادی مورد بررسی و کاوش قرار گرفت و در سالهای اخیر نیز ایوب سلطانی از باستان شناسان منطقه، آن را مورد بررسی مجدد قرار داد و پرونده ثبتی آن را تکمیل کرد.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان گفت: محوطه پارینه سنگی دشتگل اندیکا که در محدوده پشت سد شهید عباسپور قرار دارد بالغ بر 100 هکتار وسعت است که ثبت نشدن آن در فهرست آثار ملی، تعیین نشدن حریم، نفوذ بخش هایی از آب دریاچه سد شهید عباسپور، آب زمینهای کشاورزی و استفاده از سنگهای محوطه در ساخت نشیمنگاههای عشایری، تعدد حفاری های غیر مجاز و عدم هرگونه مراقبت لازم باعث شده است تا این محوطه در شرایط حساسی قرار بگیرد.

معماری تهران هویت مشخصی ندارد

رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی با بیان اینکه تهران به عنوان یک شهر اسلامی و شرقی هویت ندارد گفت: هویت نداشتن معماری تهران فاجعه ای است که مسئول آن یک نفر یا یک نهاد نیست بلکه تمام مجموعه ها در تمام دورانها مقصرند.
ایرج داداشی گفت: در تهران ساختمانها به یکدیگر دهن کجی می کنند چرا که ساخت آنها براساس ضابطه نیست و قوانین شهری که در بعد از سال 45 مصوب شده بود نه تنها هیچ وقت بازنگری نشد بلکه اصول معماری اسلامی و ایرانی نیز در آن رعایت نشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر ادامه داد: اگر شخصی وارد شهر تهران شود متوجه نمی شود که این شهر چه فرهنگی را داراست در حالی که برخی از شهرهای ایران و خارج از کشور اینطور نیست. به عنوان مثال اگر وارد شهر یزد شوید از نوع معماری ساختمانهای آن خواهید فهمید که یک شهر سنتی است. معماری شهرهایی مانند شهر ممنوعه گویای فرهنگ آن است.

شکایت اداره میراث فرهنگی یزد از عامل حفر تونل در زیر بافت تاریخی

اداره کل میراث‌فرهنگی استان یزد در پی انتشار خبری در خبرگزاری مهر با عنوان "حفر تونل 200 متری زیربافت تاریخی برای ایجاد موزه قنات" اعلام کرد پس از اطلاع، این اقدام متوقف و از طریق واحد حقوقی از عامل آن شکایت شده است.
در این نامه آمده است که" حفر تونل مزبور بدون دریافت هرگونه مجوزی از اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد بوده است. این اداره کل پس از اطلاع از اقدام یاد شده کار در حال انجام را متوقف و با توجه به ادامه کار، از طریق واحد حقوقی از اقدام نامبرده شکایت کرده است.

رفتینگ؛ ورزشی هیجان انگیز در رودهای چهارمحال و بختیاری

مسئولان گردشگری استان چهارمحال و بختیاری معتقدند برگزاری مسابقات رفتینگ می تواند زمینه اشتغالزایی و گردشگری روستاهای این استان را فراهم کند با این حال هنوز تلاشی برای ایجاد زیرساختهای پذیرش گردشگران رفتینگ انجام نداده اند.

در جشنواره رفتینگ که به همت انجمن رفتینگ ایران برگزار شده بود، عده ای از اعضای انجمن و کسانی که مشتاق شرکت در این برنامه بودند، راه طولانی تهران تا روستای دره یاس را طی کردند تا به رودخانه ارمند برسند و در رودخانه ای که از نظر سطوح تعریف شده برای قایق رانی در سطح دو قرار دارد بتوانند به راحتی قایقرانی کند.

کد خبر 1374443

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha