۱۲ مرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۵۹

عسگریان:

200 تن گندم دریافتی از کشاورزان چهارمحال و بختیاری بیماری دارند

200 تن گندم دریافتی از کشاورزان چهارمحال و بختیاری بیماری دارند

شهرکرد - خبرگزاری مهر: مسئول کنترل کیفی آزمایشگاه غله استان چهار محال و بختیاری با اشاره به اینکه از ابتدایی خرید تضمینی گندم در استان چهار محال و بختیاری حدود 700 تن گندم تحویل داده شده، بیان داشت: از این میزان 200 تن از گندم تحویل داده شده بیماری داشته اند.

شهره عسگریان دهکری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به  بیماری200 تن گندم تحویلی کشاورزان به اداره غله این استان اظهار داشت: سن زدگی، لاغری، گرمازدگی و ... مهمترین بیماری گندم های تحویلی بوده است.

وی با بیان اینکه دو سال است سن زدگی گندم در استان طغیان کرده، بیان داشت: دلیل این طغیان زمستان ملایم و کم بارشی  و گرمای زیاد بوده است.

مسئول کنترل کیفی آزمایشگاه غله استان چهار محال و بختیاری بیان داشت: هر یک درصد سن زدگی موجب می شود که صد ریال از قیمت گندم کم شود.

وی با اشاره به اینکه گندم سن زده موجب می شود که آرد با کیفیت کمتری بدست آید، بیان داشت: گندم سن زده نگهداریش نیز سخت است زیرا که حشرات سریعتر به گندم سن زده آسیب می رسانند.

عسگریان با اشاره به اینکه سن زدگی مزارع دیم در سال جاری به مزارع آبی نیز رخنه کرده، بیان داشت: بیشترین سن زدگی در گندم را در این استان در متطقه دیناران، هرچگان، بن و سورشجان، قلعه تک و .. . مشاهده شده است. 

وی عنوان کرد: سن زدگی بر روی گلوتن گندم اثر می گذارد و موجب می شود که گلوتن گندم تجزیه شود بیان داشت: در سال جاری در کل کشور گندم خوب بسیار کم است و گندم خوب در استانهای گلستان و خوزستان در حال حاضر وجود دارد.

وی بیان داشت: برای جلوگیری از سن زدگی گندم در استان باید جهاد کشاورزی بر روی مزارع گندم مدیریت داشته باشد و در زمان کاشت از بذر مادری عاری از علف هرز ، اجرای برنامه ترویجی برای کشاورزان، یکپارچه سازی ومکانیزه کردن کشاورزی و استفاده از آبیاری تحت فشار برای کشاورزان استفاده شود.

مسئول کنترل کیفی آزمایشگاه غله استان چهار محال و بختیاری با بیان اینکه تولید گندم با کیفیت باید با همکاری جهاد کشاورزی صورت گیرد بیان داشت: کارشناسان جهاد کشاورزی باید در مزارع حضور داشته باشند و کشاورزان را با آفتهای گندم آشنا کنند.

عسگریان تصریح کرد: باید سم سن به صورت رایگان در اختیار کشاورز قرار داده شود و سم پاشی به صورت گسترده در مزارع صورت گیرد.

کد خبر 1374941

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha