به گزارش خبرنگار مهر، جعفر ذره بینی صبح پنجشنبه در همایش آشنایی با قوانین و روشهای حمل و نقل بین الملل اساسی ترین رکن تجارت را حمل و نقل دانست و گفت: صادرات رابطه مستقیم با حمل و نقل دارد و حمل و نقل سریع میتواند به افزایش سطح صادرات کمک کند.
وی تصریح کرد: هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی در دورههای ششم و هفتم به دنبال تقویت و توسعه حمل و نقل استان در بخشهای مختلف بوده و اقداماتی نیز در این زمینه انجام داده است.
ذره بینی راه اندازی کارگو ترمینال در فرودگاه اصفهان را به همت اتاق و سازمان بازرگانی اقدامی ارزشمند در راستای توسعه حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی برشمرد و گفت: کشور چین با ایجاد کارگو ترمینال فعال توانسته محصولات کشاورزی خود را 10 ساعت پس از برداشت به دست مصرف کننده در اروپا برساند.
وی اختصاص بودجه به ایجاد پایانههای حمل و نقل بین المللی در استان اصفهان به عنوان استان مرکزی کشور را گامی مهم در توسعه این صنعت دانست و گفت: اتاق بازرگانی آمادگی همکاری سرمایه گذاری در این صنعت را داراست.
ذره بینی ایجاد یک شرکت تعاونی از دست اندرکاران صنعت حمل و نقل جهت تجهیز ناوگان را اقدام تاثیرگذار در توسعه حمل و نقل استان ذکر کرد و گفت: اتاق نیز با اعزام نماینده به این شرکت خواستار مشارکت در این طرح است.
ذره بینی اساس و استقلال کشور و رفع معضل بیکاری را تولید دانست و گفت: تولید صادرات محور نیازمند ابزارهایی است که حمل و نقل اساس آن است.
نبود دادگاه تخصصی برای حمل و نقل را یکی از چالشهای پیش روی دعاوی حمل و نقل است
یک کارشناس حمل و نقل در این همایش تصریح کرد: در حوزه تجارت بین الملل، حمل و نقل جایگاه مهمی دارد که هر بازرگان و تاجر باید از قوانین و مقررات مربوط به آن مطلع باشد.
یونس آقاسی جاوید مرور بر اصطلاحات اینکوترمز را لازمه صنعت حمل و نقل دانست و گفت: برای هر قرار داد تجاری اصلی نیاز است که موضوعاتی از جمله بیمه، قوانین مربوط به حمل و نقل و حقوق متقابل شرکت حمل و بازرگان رعایت شود.
وی نبود دادگاه تخصصی برای حمل و نقل را یکی از چالشهای پیش روی دعاوی حمل و نقل دانست و گفت: دعاوی بین طرفین این بخش در دادگاه تخصصی بررسی نمیشود.
آقاسی جاوید تصریح کرد: اگر بازرگان بخواهد ارزش واقعی یک محموله را به حمل و نقل واگذار کند باید در قرارداد حمل و نقل ارزش واقعی قید شود در غیر این صورت سقف مسئولیت بیمه به اندازه ارزش کالای بیمه شده است.
وی نداشتن آگاهی و اطلاعات از قوانین حمل و نقل را عامل وارد شدن زیانهای سنگین به شرکتها و بازرگانان دانست.
این کارشناس رسمی دادگستری در حوزه حمل و نقل، بسته بندی مناسب برای حمل و نقل را عامل مهم در کاهش زیانهای احتمالی دانست و گفت: یک تاجر باید در انتخاب بسته بندی مناسب برای کالاهای خود در شرایط آب و هوای مختلف تامل کند.
عضویت ایران در کنوانسیون بین المللی حمل و نقل ضروری است
وی عضویت ایران در کنوانسیون بین المللی حمل و نقل را امری لازم برشمرد و گفت: در این کنوانسیونها که در رشتههای گوناگون تجارت، جامعه داخلی را با جامعه خارجی هماهنگ می کند وحدت رویه ایی برای حفظ امانتداری کالا و حقوق افراد قائل است.
نظر شما