به گزارش خبرنگار مهر، در طبیعت بینهایت رنگ وجود دارد که همه آنها از ترکیب ۳ رنگ اصلی شامل آبی، قرمز و زرد به وجود آمدهاند که از ترکیب مقادیر مساوی از این ۳ رنگ، رنگ مشکی به دست میآید و در حقیقت لیتوگرافی پروتکل مدیریت رنگ است که در ایران و اروپا از این فرمت در چاپ افست استفاده میشود.
مرحله لیتوگرافی بعد از مرحله طراحی و صفحهبندی آغاز میشود، به این صورت که ابتدا طرح مورد نظر از طریق عکاسی (سنتی یا دیجیتال) روی فیلم حک میشود، سپس فیلمهای تهیه شده در کنار هم مونتاژ و مرحله کپی فیلم روی ورقههای پلیت که از آلمینیوم و لایه حساس به نور ساخته شده انجام میگیرد.
بعد از عبور نور از ورقههای پلیت آنها را مانند فیلم عکاسی ظاهر میکنند و برای مرحله چاپ به ماشین چاپ متصل میکنند.
هم اکنون در استان قم ۳۷ واحد لیتوگرافی فعال است که این گزارش به بررسی مشکلات برخی از این واحدها پرداخته است.
صدور مجوز جهت واحدهای لیتوگرافی مازاد بر نیاز قم است
یکی از چهرههای ماندگار صنعت چاپ استان قم در سال ۸۹ در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه صدور مجوز فعالیت برای واحدهای لیتوگرافی کارشناسی نشده است گفت: مسئولین باید برای صدور مجوز به نیاز استان توجه داشته باشند.
محمد عربستانی، برخورداری از یک شهر منسجم در تمام زمینهها را نیازمند هماهنگی عرضه و تقاضا دانست و افزود: واحدهای موجود لیتوگرافی در حال حاضر پاسخگوی نیاز استان است و استان ما به تأسیس واحد جدید نیازی ندارد.
تاسیس واحد جدید برابر با ایجاد زمینههای غیر اخلاقی است
این فعال عرصه صنعت چاپ تصریح کرد: اگر صدور مجوز به شکل قارچ گونه باشد؛ تعداد زیادی از چاپخانهها به علت نبود زمینه فعالیت تعطیل، میشوند و بر همین اساس عدهای برای به دست گرفتن بازار اقدام به کارهای غیر اخلاقی مثل شکستن قیمتها میکنند تا بتوانند هزینه زندگی و کارگاه خود را تأمین کنند.
۴۰ درصد واحدهای لیتوگرافی به شکل سنتی کار میکنند
وی با اشاره به اینکه ۱۸ واحد از ۳۷ واحد لیتوگرافی فعال در قم به صورت سنتی کار میکنند ادامه داد: بسیاری از این واحدها کارهای بسیار مناسبی را به بازار ارائه میدهند اما اگر خود را با تکنولوژی روز تطبیق ندهند از گردونه حذف میشوند که جلوگیری از این مسئله نیازمند مساعدت دولت است.
عضو ارشد هیئت رئیسه اتحادیه چاپخانه داران قم در ادامه با بیان اینکه واحدهای لیتوگرافی و چاپخانه برای شستشوی وسایل و تجهیزات خود به نفت و بنزین نیاز دارند گفت: شرکت نفت استان مواد مصرفی جایگزینی را به ما پیشنهاد کرد که برای ما به هیچ وجه قابل استفاده نبود و با تمام پیگیریهای انجام شده به نتیجهای نرسیدیم.
۱۷ سال پیش پیشنهاد احداث شهرک چاپ و نشر را دادم
رئیس سابق اتحادیه چاپخانه داران قم تصریح کرد: ۱۷ سال پیش در منطقه پردیسان زمینی برای احداث شهرک چاپ و نشر به دولت پیشنهاد دادم که مورد استقبال قرار نگرفت و امروز اهمیت آن برای مسئولین روشن شده است.
وی در ادامه با انتقاد از قیمت بالای زمین در شهرک چاپ و نشر گفت: تهیه زمین با قیمت متری ۵۰ هزار تومان هزینهای سنگین به فعالان این صنعت تحمیل میکند و از مسئولین میخواهم به جبران عدم حمایتشان در ۱۷ سال گذشته زمین را به صورت رایگان واگذار کنند.
نظر شما